Hur funkar det med incheckat bagage?

Av Andi04
27 juni 2011 22:43
Visningar: 1321
Vi beställde vår USA resa till Las Vegas via seat24. Köpenhamn- London - Kanada - Las Vegas. Hur gör man med bagaget? Checkas det in i Köpenhamn och hämtas i Las Vegas eller måste man hämta ut bagaget vid varje flygplats och checka in det igen? Vid varje stopp byter vi plan och flightnummer.

//Andreas

P.s. har bara åkt på charter tidigare.
27 juni 2011 23:11
Är det bokat som en resa, inte separarta bokningar för de olika sträckorna, brukar bagaget vara incheckat hela vägen, mellanlandar man i USA så får man hämta ut väskan och bära den genom tullen, vet inte om man har samma system i Kanada, finns säkert någon som flugit den vägen som kommer svara på det.
Av Hawaii
28 juni 2011 07:29
Har aldrig flugit via Kanada men jag är ganska säker på att du får gå genom amerikansk tull och passkontroll redan vi ankomst i Kanada (Toronto?). Och att flygningen därifrån till Las Vegas är precis som en amerikansk inrikesflygning. De amerikanska myndigheterna har lagt ner mycket pengar på att göra det här möjligt. Så vitt jag vet så går samtliga resenärer från Kanada till USA genom amerikansk pass och tullkontroll redan innan avgång från Kanada. I så fall blir det där som du får hämta din incheckade väska och ta den genom tullkontrollen.
Av Andi04
28 juni 2011 09:16
Tack för svaren.
Får väl fråga vid incheckningen på Kastrup.
29 juni 2011 22:08
Hawaii har rätt. Man ska hämta bagaget i Toronto och gå igenom amerikansk tull. Detta tog väldigt lång tid när jag gjorde detta senast så se till att ha god tid på dig.