Bytestid i toronto samt bagagefråga

4 feb. 2015 09:31
Visningar: 796
Hej, jag kollar på resor till Tampa där det isåfall skulle bli ett byte i toronto. Hur fungerar det med visum när man mellanlandar i Kanada? Och behöver man h'mta ut bagaget och checka in igen?

Samt att på hemresan skulle bytestiden bara bli 1h och 10 min. Hinner man på det eller är det risk att man missar nästa flyg?

Samt om man skulle mellanlanda i detroit till exempel, behöver man då bara gå till nästa flyg eller gör man något mellan varje flyg?

Har aldrig rest till usa förut så skulle vara tacksam för svar :).
Av Totopez
4 feb. 2015 11:04
Det är lite beroende på vilka bolag du flyger med. Kommer du med Air Canada och ska vidare med samma bolag eller United så slipper du byta terminal, och slipper då också kanadensisk passkontroll. Men du måste ta ut bagaget, tulla det och checka in det igen. Och så klarar du av den amerikanska passkontrollen redan i Toronto, vilket gör att du anländer till din destination som inrikespassagerare, med både tull och immigrations avklarat. Mellanlandning i Detroit låter onödigt, men om du har ett byte inrikes så händer inget särskilt, bokar du allt på en biljett så skickas bagaget hela vägen från Toronto.

1.10 låter tight. Men en biljett går inte att boka om den inte uppfyller kraven på minimum connection time. Är allt bokat på en biljett är också flygbolaget ansvarigt för förseningar, och bokar om er till ett senare plan. Dock kan närmsta avgång vara fullbokad, så det kan dröja. Jag hade försökt få en längre bytestid.

Hur ser resvägen ut? Hur många byten? Är det värt det? Finns det enklare men dyrare resvägar, som kanske ändå är värt pengarna? Tänk på att varje byte innebär en ytterligare risk för försening. Även om det kanske är billigast att flyga Stockholm-Köpenhamn-Toronto-Chicago-Tampa så kanske det är värt pengarna att flyga Stockholm-New York-Tampa eller Stockholm-London-Tampa?
4 feb. 2015 14:32
Flög till Toronto för vidare transport till New York i julas. Toronto har infört några nya (gissar jag) rutiner angående detta då det skiljde sig mot sist jag hade transfer via Toronto. Nu hämtar man inte ut bagaget längre utan man fick kolla på TV-skärmar.När ens namn samt avsedd destinationsflygplats kom upp på skärmen kunde man gå vidare mot biljettkontroll samt preclearance.

Rätt smidigt måste jag säga.
Av Asok
4 feb. 2015 22:38
Kanada inför ETA (deras version av ESTA) i april i år