Brasilien

Av Amadea
6 mars 2006 20:37
Visningar: 1396
Tänkte åka på längre rundresa till Brasilien. Har du några orter eller sevärdheter du kan rekommendera?
Av Akka
6 mars 2006 22:07
Var i Brasilien för 2 veckor sedan; Rio de Janeiro, Salvador och Morro de Sao Paolo. Av dessa ställen kan jag varmt rekommendera Morro de Sao Paolo och Rio så klart.
7 mars 2006 11:05
Jag har varit i Brasilen 2002 då var vi i Natal största delen men åkte runt lite i närområdet. De var de bästa resan hit tills. Natal är ett fint ställe och de finns mycket att se där men jag skulle nog rekomendera dig att kanske inte välja Natal i första hand jag tror att de finns mycket mer att se i Rio, men från Natal kan man lätt ta sig ut i djungeln om man vill de.
Av Lisa
11 mars 2006 18:57
Jag åkte runt på en resa i Brasilien år 2003, under en månad. Besökte många orter; Brasilia, Sao Paulo, Curitiba, Rio, Manaus mm. Regnskogen var spännande att besöka, vi bodde på en lodge långt från civilisationen. Rio var såklart också sevärt, jag tycker dock att det kändes lite läskigt att gå ute på kvällen pga av alla överfall på turister. Det som jag främst kan rekommendera är att besöka en underbar paradisö som heter Morro de Sao Paulo, som ligger utanför östkusten i området Bahia. Man tar en båt på två timmar från fastlandet. På denna ö finns inga bilar, och det är ett paradis!
Av Acer
13 mars 2006 17:05
Glöm för allt i värden inte att besöka recife mycket trevlig gammal stad sov över i guvernörspalatset (kostar en del men e värt pengarna)
Av Capoman
18 mars 2006 19:48
Tudo bom,
Likt övriga kan jag starkt rekommendera Morro de Sao Paulo, dit kommer du med båt från Salvador eller Itaparica (tror jag). Annars är hela kuststräckan mellan Santos (Sao Paulos hamnstad) och Rio perfekt, jag har stannat till o beachat i Ubatuba (70 stränder), Trindade och Parati.

Reser du runt minst tre vckor, ta buss till Foz de Iguazo 16-26 h från sao Paulo o se vattenfallen som är 80 m höga och ca 2 km långa..., mäktigt. Såg dem bara från den argentinska sidan, men de är säkert helt ok från brasse sidan oxå.

adeus
19 mars 2006 14:17
Underbara Ilha Grande, ön utanför Rio - alla som har varit där älskar det. Ta en buss från staden till Angra dos Reis för att sedan ta båten. Skall du resa runt i Brasilien och har tid på dig - åk till Sao Louis, en halvö på Brasiliens norra sida. Utanför Recife finns en "studentstad" som heter Olinda, en fin liten stad med vackra hus och mycket mosaik, dessutom har de capoeirauppvisningar samt minimatfestivaler för jämnan. Många tycker om Salvador men jag vet inte jag. Inget vidare intryck på mig, inte heller gjorde Natal det. Fortaleza var helt underbart men vi var där för musikfestivalen och den är inte förrän i oktober. Brasilien är jättevackert men var uppmärksam, seglade runt för två år sedan och blev av med både pengar och kamera.
Av Tompava
23 apr. 2006 14:23
Du bara MÅSTE se Fernando de Noronha, särskilt med tanke på delfinerna. Man får se flera tusen såna och snorklingen/dykningen är bland det bästa i världen.
Du kan också åka till Salvador i Bahia, en färgstark stad med musik överallt. Om du vill se djur i djungeln är Pantanal ett bättre alternativ än Amazonas, där du behöver tur bara för att se en apa.
MIna brasilianska vänner har tipsat mig om Ouro Preto som ska vara nåt alldeles extra.
Om du reser från maj till oktober kan du se knölvalar utanför södra Bahia, det kostar bara några hundralappar för en hel dag och man ser massor av dem.
det är lite klent med engelskakunsskaperna hos folk på landet, men alla är hjälpsamma och man tas om hand med ett leende. Se upp för tjuvar/rånare i de stora städerna och vid turistfällorna!
Ha det gott!
14 juli 2006 14:45
Var i Fortaleza i januari-februari och kan bara säga en sak: ÅK INTE DIT!
Av Zappe50
14 juli 2006 17:30
Jag kan rekomendera Joao Pessoa.En stad som ligger i Paraiba.Så långt österut man kan komma på den amerikanska kontinenten.Denna stad påstås vara den näst grönaste i världen.Vilket jag i och för sig inte kunde förstå,men väldigt trevligt var det i alla fall där.Lungt och behagligt och mycket lite kriminalitet.Ät gärna på den utmärkta restaurangen Mangau eller ta en pizza som överträffar allt på Sapore di Italia.Åk sedan ut till Jacares beach och se på solnedgången.Helt fantastiskt då den (solnedgången) varje vecka onsd-sönd accompaneras av en man i kanot på floden.Han spelar Ravels bolero på saxofon och har gjort detta över 2000 gånger.Står omnämd i Guinnes rekordbok.Jag har varit i J.P. två gånger i år och återvänder dit igen i november.