Stöd Ukraina

Stellan_f

Kön / Ålder
Man, 74 år
Bor i
Sverige
Restyp
Japansk fototurist
Sysselsättning
Hemmaman
Civilstatus
Gift
Besökta länder
27
Profilsida skapad
2006-04-18
Senast online
1 vecka sedan

Go gubbe, född göteborgare men nu utflyttad till Sätila (närmare till flyget!) Gift med Viveka och har 4 barn, 3 tillsammans med Viveka.
Förtidspensionerad pga en arbetsskada sedan 1980.

Var i Kambodja i feb-mars 2007, 2 veckor, vilken höjdare, speciellt med Ankor Wat som höjdpunkt. Res dit innan myndigheterna begränsar rörligheten inom tempelområdena, det måste dom göra snart annars kommer stora delar att bli helt utslitna av alla turister som klättrar hej vilt i dom ömtåliga omgivningarna, det mesta är byggt i sandsten och därför väldigt ömtåligt.
Bad i Shianoukville i 10 dagar som avslutning var inte helt fel heller, väldigt lugnt och avslappnat med billig mat och dryck. Rekommenderas varmt.
När vi anlände till Arlanda skrek löpsedlarna "Flyme i konkurs", inte så roligt med Flyme-biljetter till Göteborg i händerna! Det var bara att trava iväg till Fly-Nordic och inhandla nya för 1500 spänn och se glada ut!
Vi blev intervjuade i både Rapport och Radio Sjuhärad och det var ju lite kul!

Sommaren 2007 blev en bilsemester till Costa Brava, borta totalt i 18 nätter varav 12 på hotell i Blanes och Empuriabrava med en dagsresa med tåg till Barcelona för att kolla in Sagrada Famiglia, pampigt men helt sanslöst bygge, ingen vet hur det kommer att se ut och inte när det blir klart! Totalkostnad för denna resa blev:33,500 kr!!!!
Det är mer än resan till Kambodja!

Var i Egypten, Sharm El Sheikh 1 vecka nu i januari 2008 . Behållningen av den resan var snorklingen i Naama Bay, det var som att simma i ett saltvattensakvarium. Resten kommer jag att glömma ganska fort, dock inte den stenhårda sängen på hotellet vilket var Tropitel Naama Bay. Undvik det hotellet om du inte vill ha ont i ryggen hela veckan, jag kunde lika gärna fått ett liggunderlag och sovit på golvet!

Augusti 2008 gick kosan till den lilla staden Balchik i Bulgarien. Detta var 5:e resan till Bulgarien och jag blev inte besviken denna gång heller.
Bodde på Hotel Helios, jättebra hotel, det enda som jag tyckte var jobbigt var de vuxna norrmännen som ockuperade poolen med boll-lekar utan att ta någon hänsyn till de andra gästerna.
Balchik är en väldigt liten stad så det finns inte så mycket att se och göra men bra och billiga restauranger fanns det gott om.
Prisnivån ligger ca. 40 % lägre än de stora turistorterna, Sunny Beach, Golden Sands och Albena.
En 3-rätters middag för 2 med en flaska vin gick på ca. 200-250 kr.

Resan till Isla Margarita i november 2008 är inte mycket att skriva om. Hotellet, Portofino låg bortom all ära o redlighet. Vädret var inte vad jag trott heller, regnet öste ner flera dagar och enligt en belgare som bodde där så var det numera inte en regnperiod om året utan två och ofta regnskura däremellan.
Maten på hotellet var inte i närheten av kvalitén som dom hade i Egypten, när det var pasta som serverades så jublade folk och det blev tomt på faten.
All inklusive-drinkarna serverades i Bilå plastbägare, hur mysigt var det?
Jag säger bara en sak: ÅK NÅGON ANNANSTANS!!!!!!!!!
Hörde att de stora bolagen har slutat flyga charter hit pga. hygieniska skäl och pga. den höga kriminaliteten det har jag full förståelse för

Jaha, då var det dags att summera resan till Vietnam och Thailand jan-feb 2010.
Det var premiär för båda länderna och det var bara positiva intryck.
Vi reste genom hela Vietnam från Ho Chi Min City (Saigon) i söder, till Hanoi i norr med flera stopp på vägen norr ut.
Jag ska aldrig klaga på trafiken i Göteborg mer, har man sett Saigon med sina 9 000 000 innevånare och 4 000 000 mopeder och hört att alla har fungerande signalhorn så har man sett och hört det mesta och värsta, ett under att det fungerar!
I söder var besöket i bl.a. Cu Chi tunnlarna från det amerikanska kriget, som Vietnamkriget kallas där, en höjdpunkt, efter att ha sett hur Vietcong fungerade förstår man att amerikanarna aldrig hade en chans att vinna det kriget heller.
Mycket intressant fick vi se i bl.a. Hoi An där stadens gamla del har klassats som världsarv av FN. Där handlade jag 2 stycken jättefina sidenskjortor för 150 kr. styck.
Resan gick vidare till den gamla kejsarstaden Hue där vi besökte den förbjudna kejsarstaden som blev i stort sett totalförstörd av amerikanska bomber men som nu med FN:s hjälp håller på att totalrenoveras.
Resans riktiga höjdpunkt, ur min synvinkel, var resan med djonken ut i Ha Long bay i norra delen av Tonkinbukten, flera tusen kalkstensöar som sticker upp ur vattnet, en imponerande syn!
På vägen dit gick vi genom en liten by där vi passerade en marknad där det såldes hundkött, som reklam låg det en skalle från en hund på bordet, den såg ut som den var rökt eller svedd då pälsen var borta men skinn och kött fanns kvar! Bild på härligheten finns upplagt bland mina foton!
Hanoi var ungefär som Saigon men mycket mindre men samma gröt med mopeder och alla tutade här också.
Efter 9 fullspäckade dygn i Vietnam så gick kosan till Kho Chang i Thailand för sol och bad i 11 dagar.
Kan väl bara säga att här var det inga överraskningar, allt var perfekt, hotell Cookies på White Sands beach var kanonfint, ligger direkt på stranden. Förstår bara inte de som slogs om solstolarna vid poolen när det kostade 10 kr. att hyra en skönare solstol på stranden där man kunde flytta in under ett träd om det blev för varmt i solen,
Var på en heldags båtutflykt med snorkling som dock blev en liten besvikelse då det var väldigt få fiskarter som visade sig, många fiskar dock! Korallerna var stora och hade fina former men dom hade inga andra färger än brunt. Snorkla ska man göra i Röda Havet!

20010515
Hemma igen efter en kylslagen "vår"resa till Prag! Vi fick visserligen se blommande syrener och tulpaner men vårvärmen lyste med sin frånvaro, det var 10 grader och blåsigt och en dag regnade det.
Bortsett från detta så fick vi se mycket fina byggnader och annat dock blev besöket på Karlsbron en besvikelse då där var en stor arbetsplats med renovering på gång, inget som resebyrån upplyst om!
Kvällsturen till samma bro var också bortkastad då man inte fick se bron från den sidan som är upplyst på kvällarna och som finns på vartannat vykort! Tråkig miss i guideningen.
Vattenspelet som är från 1800-talet var något helt enastående, att se allt detta vatten i olika färger och formationer ihop med Sailing går inte att föreställa sig, ståpälsvarning utfärdas.
De två besöken i Dresden var annars mycket trevliga, speciellt det i gamla staden trots att det var isande kallt där också.
Besöket i koncentrationslägret Terezienstadt var skrämmande men mycket intressant.
Hit bör alla högstadieelever och Sverigedemokrater och liknande skickas för att lära sig lite om människornas grymheter som kommer fram när dom får makt! Jag menar nu inte att högstadieelever är nazister utan de får sig en riktigt påtaglig historielektion som de inte kan få via böcker.

Juli 2010.
Jaha, då har jag varit i Turkiet och som Roffe Bengtsson sa en gång i en sketch" En gång var jag i Sverige två gånger: första och sista."
Jag säger det samma om Turkiet, "sicket" skitland! Saltade krognotor, "rundresor" med taxibilar bl.a.
Att dom är så korttänkta, har dom inte hört talas om internet?
Mitt omdöme blir detsamma som för Isla Margarita: ÅK INTE HIT!!!!!!!
Ett lite politiskt inlägg samtidigt: släpp inte in dom i EU!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Oktober 2010
Ja nu har vi varit i Afrika också! Det var väl inget som kommer att sätta några djupa spår bland mina reseminnen.
Djerba i Tunisien är nog ett typiskt sol och badmål. Det man minns är de fina stränderna med sin mjöliga sand, människorna var väldigt trevliga och vänliga.
Maten var inget man skriver hem om, inte ens lammkotletterna var något att hänga i granen!
Se upp för bondfångare! Vid marknaden i Houmt Souk dök det upp en trevlig ung man som "jobbade i restaurangen på vårt hotell", vilket han inte gjorde visade det sig senare, han drog iväg med oss till en matthandlare som vi hade all möda i världen att komma ut ifrån igen!
Att frugan fick med sig en campulobaktinfektion hem, antagligen från kycklingen på planet på hemvägen var ju inte heller något man önskade sig. (Sjukskriven nu då hon jobbar i vården!)
Det tunisiska flygbolaget Nouvelair som tog oss fram och tillbaka var det sämsta flygbolaget jag rest med både plan och servicemässigt.
In till cockpit var det svängdörrar, 2 damer i ett golfsällskap fick t.o.m med hälsa på därinne! Vart tog säkerhetstänkandet vägen där tro?
På nervägen satt pursern, en stor kraftig tunisier, på baken hela vägen förutom när det skulle säljas taxfree, annars var det två små tunisiska kvinnor som fick sköta drickat och maten.

Western Highlights USA 23 februari- 7 mars 2011
Jaha, då var USA-resan avklarad och kan bara säga att det var helt fantastiskt. 14 dagar totalt varav 10 dagar i buss då vi avverkade 450 mil genom 4 delstater, Californien, Arizona, Nevada och Utah, det blir mycket att titta på! Speciellt Grand Canyon, det går inte att föreställa sig hur stort och mäktigt det är utan att se det i verkligheten! Bryce Canyon hade jag aldrig hört talas om men den var nästan lika fantastisk fastän den bara var bråkdelen så stor, missa inte den om ni ändå åker för att se Grand Canyon. Missa inte heller Yosemite National Park men åk dit mellan 1 Juni och 30 Oktober när alla vägar är öppna, vi var där i Mars och kom inte upp till jätteträden vilket var synd. Las Vegas var sådär, typiskt amerikanskt, det ena större än det andra men Ceasars Palace var nog det häftigaste vi såg.
San Fransisco var ju också lite speciell med alla sina branta backar.

Karpathos 23 juni- 7 juli 2011
Bergig karg ö med många små stränder vilka dom flesta var steniga bl.a. Aleppo som för några år sedan blev utsedd till medelhavets finaste strand vilket för mig verkar vara en gåta eftersom det bara var sten både i vattnet och på stranden, vi var där i 15 minuter sedan åkte vi vidare.
Stranden inne i Pigadia var inte mycket bättre, stora såphala stenar som det var förenat med risk för benbrott att bada bland.
Fina sandstränder fanns däremot i Lefkos och Amopi.
God mat fanns det däremot överallt, vår favorit blev en liten taverna ca 800 meter norr om centrum, den heter Capari och drivs av en familj med Sofia i spetsen, hennes man står i köket och fixar kanongoda lammkotletter bl.a. De gjorde till och med en getgryta speciellt för oss när vi frågade vad get smakade och kan bara konstatera att det var bland det godaste jag någonsin smakat!
Tar ni en tur till Olympos så missa inte Taverna Blue Garden som ligger ca. 20 meter från Mariakyrkan, där huserar Niko med fru, när jag bad om menyn så fick jag till svar: behövs inte, jag vet vad du vill äta! In kommer först en grekisk sallad sedan 6 olika grekiska rätter som smakade mycket gott. Niko förklarade sedan att det var rätter hans farmor lagat till honom och som han tyckte mycket om och ville att turisterna skulle få smaka dessa också, kul upplägg och ingen som fått ta del av detta som var med på turen tog illa upp och var nöjda med maten. Om man absolut vill ha något annat t. ex. pizza så kan man få det!

Jaha, då var nästa resa bokad! Den går till Koh Chang i Thailand i februari. 3 veckor på Cookies Hotel på White Sand beach, samma hotell som vi bodde på i februari 2010 efter rundresan i Vietnam.

Stellan_fs besökta platser
Stellan_f
Stellan_f säger i Louisewinbergs diskussion "Reseguiden.se – snyggare och bättre än någonsin":
Reklam, reklam, reklam! Vart man klickar så tickar kulorna in, BLÄ!
28 oktober 2011 22:34 - Anmäl
Andree
Andree säger till Stellan_f:
Ja, visst var det god mat!
14 september 2011 10:02 - Anmäl
Stellan_f
Stellan_f säger om Andrees bild "Göteborg":
Och god mat fick vi också!
11 september 2011 14:29 - Anmäl
Stellan_f
Stellan_f säger om Leroslovers bild "Bunnahabain Destilleri":
Lite större än Grythyttans Whisky i Lillkyrka utanför Örebro där jag är fat- och delägare!
7 september 2011 14:52 - Anmäl
Stellan_f
Upplev paradiset i Grekland
Stellan_f säger om artikeln "Upplev paradiset i Grekland":
Den 23:e går resan till Karpathos, ska bli intressant, tidigare varit på Kreta, Rhodos och Kos ett antal gånger.
6 juni 2011 15:20 - Anmäl
Diskussioner
Stellan_f har svarat i 13 diskussioner om Sverige, Bulgarien, Turkiet och 5 andra länder.