Stöd Ukraina

Zappe50

Kön / Ålder
Man, 73 år
Bor i
Portugal
Restyp
Naturälskare
Sysselsättning
Inte gärna
Civilstatus
Förhållande
Besökta länder
38
Profilsida skapad
2006-07-14
Senast online
32 veckor sedan

Jag heter Urmas och är en 73-årig man, tidigare bosatt i Karlstad, men som träffade en kvinna i Brasilien dit jag flyttade för gott. Jag har arbetat som labingenjör på StoraEnso, Skoghall i 33 år och nu räcker det. Så därför har jag dragit mig tillbaka för att njuta av livet i Brasilien. Och från och med april månad -2011 så har jag nu tagit pension.

Jag flyttade i oktober-06 till Campina Grande som ligger ca.12 mil rakt västerut från kuststaden João Pessoa som är den amerikanska kontinentens ostligaste punkt.

Jag hade tidigare en motorcykel (Honda Shadow 650), men den såldes och en ny bil inköptes i stället. Mycket bättre och mer praktiskt. Speciellt då man får besök från Sverige. Och man vill visa dom landet. Med bilen har jag visat mina smultronställen för ett flertal svenskar, som annars bara har besökt stränderna. Det finns så otroligt mycket att se inne i landet, om man bara tar sig tid.

Sommaren -07 passade jag på att köpa en "sommarhoj" att ha i Sverige. En Suzuki Intruder 800 cc. Den kändes riktigt bra den också och under somrarna -07 och -08 och -09 har flera långa turer gjorts på denna sköna mc. Den byttes ut mot en Honda Shadow 600-93 sommaren 2010.

Försöker att få till en sverigeresa varje sommar för att besöka mina två döttrar och övrig släkt och vänner. Hoppas bara att vädret visar sig från sin bästa sida då !

Jag har äntligen fått se Rio, och det var en mycket positiv upplevelse ! Under 4 dagar har jag fått se otroligt mycket av denna underbara stad, som, enligt min uppfattning, dessutom är väldigt lugn. Ryktet om Rio's farlighet är verkligen överdriven ! Jag vandrade runt i staden helt själv och upplevde aldrig något som kunde kännas farligt. Dessutom såg jag bara 4 ( FYRA !) gatubarn under dessa 4 dagar. Och detta alltså i en stad med 13 milioner innevånare !

Från och med sommaren 2012 hyr jag ett hus i underbart vackra och trevliga Jacuma'/Paraiba.

Nu i april -14 så kommer jag att utforska Portugal under en månad. Skall bli mycket intressant.

Bor nu i Portugal sedan 1/9-2014. Närmare bestämt i Correeira som ligger ca. 7 mil norr om Lissabon och i närheten av Cadaval.

Jag kan nås på min e-mail om ni undrar över något : urmaslepp@hotmail.com

Zappe50s besökta platser
Bilder  (Se alla 231 bilder)
Zappe50
Zappe50 säger i Miajonas22s diskussion "Rundresa - vad tycker ni?":
Kul att er resa blev bra. Den gav tydligen "mersmak" så att ni kanske kommer att besöka underbara Portugal vid senare tillfälle. Landet har bara så otroligt mycket att erbjuda och ni har ju nu bara "skummat" lite på ytan. Ha det gott! Urmas/Zappe50
18 april 2017 11:29 - Anmäl
Zappe50
Zappe50 säger i Ann1_es diskussion "Tips på surfcamps i Portugal":
Hör gärna med ägarna till Sunway Hostel (http://www.wayshostels.com) i Baleal då dom alla är surfare. Det är en tysk och en fransman som äger hotellet. Dom är väldigt trevliga och har säkert bra tips att ge dig. Ett annat tips är att fråga Niklas Forse'n på Portugalagent (e-post) då han är en inbiten surfare. Du kan också söka på Google efter information om surfing på följande...
22 mars 2017 14:23 - Anmäl
Zappe50
Zappe50 säger i Essys diskussion "Någon som köpt hus/lägenhet i Portugal":
Konstigt ! För mig så funkar det!/Urmas
14 februari 2017 16:01 - Anmäl
Zappe50
Zappe50 säger i Winxs diskussion "Erfarenheter av att flyga med Emirates?":
Jag kan också intyga att Emirates är ett fantastiskt bra flygbolag! Faktiskt det överlägset bästa jag har flugit med. Man tror nästan att man flyger i bussiness-klass när man sitter i ekonomi-klass! Om någon annan har råkat få en dålig flygresa med dom så måste det bero på att någon har haft en "dålig dag".
12 februari 2017 09:26 - Anmäl
Zappe50
Zappe50 säger i Pellings diskussion "Biluthyrare":
Hej! Själv har jag inte hyrt någon husbil. Men om du kollar följande länk så kommer du till en blogg som heter "Bortugal". Här kan du läsa hur denna portugalboende familj gjorde. http://www.bortugal.se/hyra-husbil-i-portugal/ Lycka till! Urmas Lepp Correeira Lamas/Cadaval Portugal
9 december 2016 17:28 - Anmäl
Min första charterresa.  8
Jag reste på min första charter 1961 då jag var 11 år. Jag åkte med min mor och en äldre dambekant till Ibiza med Svalan Resebyrå. Det var verkligen ett äventyr. Vi flög från Bromma (naturligtvis !...
23 maj 2008
Diskussioner