Båt till Ilha Grande

11 juni 2017 11:18
Visningar: 847
Hej!
Om ett tag åker vi till Brasilien. Vi kommer att landa på Rio flygplats strax efter 15 och planerar då att ta oss ut till ön Ilha Grande direkt. Är det någon som vet hur man gör det på smidigaste sätt och hur sent färjorna går?

Tack!
Anna
11 juni 2017 21:05
Håller med om att ni får stanna en natt. Tror sista båten till Ilha grande lämnar runt 17 så det blir tight med tid där. Att ta sig dit med buss och båt blir krångligare och även dyrare än en direkttransfer. Kommer inte ihåg namnet på den jag åkte med men det finns ett par stycken. De plockar upp er på ert boende och tar er till en båt som går till ön, båten inkluderas i priset. Easy transfer är en jag vet säkert. Finns nog ett företag som heter typ Ilha Grande transfer.
Njut av Ihla grande, det är fantastiskt :)
11 juni 2017 22:37
Ja du behöver säker stanna en natt i Rio efter en lång resa. Ta det lugnt och njut av att vara i Brasilien inna du åker till Ilha Grande. Var några år sen jag var där sit, men kan tipsa om att boende finns det gott om, behövs sällan bokas innan resa.
Några tips. Vandra till vattenfallet Cachoeira da Feiticeira, finns skyltar så nån guide behövs inte. Stanna gärna upp och kolla in floran och faunan på vägen. Efter det kan ni vandra till beachen, Praia da Feiticeira. Här kan man sedan ta taxibåt tillbaka till Vila do Abraão, om det nu är där ni ska va. Rekommenderar också en vandring till beachen Lopes Mendes beach. Ha det gott på en mysig ö, fast inte så ekologisk som man ofta marknadsför den som.
MVH Jens