Sevärt mellan Rio de Janeiro och iguazofallen

Av Tobbz
12 jan. 2017 18:08
Visningar: 553
Hej,

Jag och min flickvän reser i slutet av januari till Brasilien där vi startar i Rio de Janeiro i några dagar, för att sedan ta oss med buss mot Iguazufallen. På vägen dit tänkte vi göra några stopp men har svårt att avgöra vad som är mest sevärt och smidigt att ta sig till.

Vi är intresserade av att se nya fina miljöer och vill gärna kombinera sol och bad vid någon härlig strand med lite vandring och äventyr i naturen. Därav har vi planerat att åka så mycket som möjligt längs kusten men om något intressant skulle dyka upp längre in är vi öppna för det!

Genom lite googling och hjälp från bekanta har vi lyckats lokalisera de potentiella stoppen Ilha Grande och Santos för att sedan svänga upp mot Curitiba då det känns som en omväg att åka längre ner än så.

Vi är dock lite osäkra och skulle uppskatta lite tips och råd! Är våra resmål sevärda och vad "bör" man göra där? Eller finns det någon annan plats som vi bara måste se!?

Om någon även skulle ha tips på boende uppskattas det rejält också!

Hälsningar Tobbz :)
13 jan. 2017 08:59
mellan sao paulo o curitiba finns Caverna do Diabo, en stor o vacker grotta med härlig natur.
Även områden runt Belo Horizonte har fantastisk natur, är iof inte på er väg men kanske värt o kolla på om ni har tid o är intresserade.
Av Tobbz
13 jan. 2017 21:23
Tack för svaren och tipsen! Grottan låter jätteintressant, extra plus att den ligger på vägen! Den ska vi titta lite mer på! :)
Av Mcenroe
13 jan. 2017 21:56
Kanske blir en definitionsfråga om vad vägen mellan Rio och Foz är:-). Vägen Rio-Santos är en klassiker. Den borde ni ta. Ilha Grande är fint. Har varit där många gånger. Om du söker här så kommer du hitta flera svar på frågor jag har svarat på om IG. Fortsätter du förbi Angra Dos Reis där du tar färjan till Ilha Grande kommer du till Paratí. Mycket fint. Och vidare in i staten São Paulo kommer du till ställen som Ubatuba, Caraguatatuba och São Sebastião. Fina strandställen som du inte behöver åka båt till. Staden Santos hade jag hoppat över - det är en stor hamnstad. Pelé började sin bana som proffsspelare där. Staden São Paulo däremot är värd ett besök:-). Svårnavigerad men håller man sig i de centrala delarna så är det ok. Ibirapueraparken, Avenida Paulista, konstmuseet MASP, den asiatiska stadsdelen Liberdade med restauranger och marknad är trevligt. Att åka till SP är en upplevelse i sig - det är inte en stad - det är ett megapolis. Finns inte så många sådana i världen. Vill du ha mer strand kan du åka ända ner till Florianopolis. Curitiba är fint och intressant - det är en av Brasiliens modernaste och mest välmående städer. Men frågan är om ni som turister kommer att uppskatta den. Äventyr i naturen kommer ni att få kring fallen. Numera är den Brasilianska sidan riktigt fin. Man har konstruerat fler utsiktsplattformar och det finns en promenadslinga. Den Argentinska sidan är mer vidsträckt och bjuder på naturupplevelser utöver de som fallen bjuder på. Den Argentinska sidan tar betydligt mycket mer tid i anspråk att besöka. Räkna med en full dag.

Rio är ett eget kapitel. Kommer tillbaka från fallen och inte är mätta på natur finns många fina trails kring och i Rio. Och glöm inte att ta en tur till Petrópolis uppe i bergen. Återkom om ni vill ha input!

Hälsar,

C.