Brasilien i juni

12 feb. 2018 21:34
Visningar: 385
Hej!
Jag ska ut på en resa i Sydamerika som avslutas i Rio de Janeiro. Tanken var att resa runt lite, gärna hitta några stränder att slappa vid men också få in lite äventyr. Har hört att det ska vara lite varmare längre norrut, är det någon som vet? Är superintresserad av andra tips och spännande ställen om någon har att dela med sig av!
13 feb. 2018 11:25
Du är helt rätt ute att det är varmare norrut, men även Rio är varmt o skönt i juni.

Kanske i senaste laget, 29 juni-1juli, men det finns en grym festival i Parintins mitt i Amazonas som enligt mitt tycke är bättre än karnivalen.

Annars är festa junina något som rekomenderas, Salvador och Recife är bra ställen för en fin upplevelse.

En stor fest i Brasilien är alltså något alla bör ha upplevt ;)
13 feb. 2018 12:55
Spenderade 15 dagar i Rio mellan 15-30 juni 2014 och vädret var som en varm svensk sommar, badtemperaturen låg väl på ca 24-25 grader. Vi hade 3-4 dagar som var lite regnigare men temperaturen var ändå tillräcklig för att gå i shorts och T-shirt. Upplevde också att Ipanema var klart lugnare än Copacabana.
Av Mcenroe
13 feb. 2018 20:23 (redigerad)
Hej Linnea,

Vad är äventyr för dig och vad är du intresserad av? Jag försöker gärna hjälpa dig om du är lite mer specifik.

I juni är det inte särskilt varmt varken i luft eller vatten (det är aldrig varmt i vattnet i Rio). Om du förväntar dig tropisk värme då så kommer du sannolikt bli besviken. Rio är ju alltid kul - men i juni kan det vara kyligt speciellt på kvällarna.

Ju längre norrut i Brasilien desto jämnare temperatur. Om du är ute efter fina stränder: testa stränderna norr om Salvador (t.ex. Praía de Busca Vida) eller Jericoacoara väster om Fortaleza. Hör av dig för mer info om du vill.

/C.
16 feb. 2018 12:31
Tack så jättemycket för era svar! Låter ju superintressant med karnevalerna, ska kika närmre på det. Låter ändå bra att åka den perioden, inte för varmt och inte för kallt! Hur är det att ta sig runt, jag tänker till exempel till Salvador? Det ser ju ut att vara långa avstånd. Jag vill gärna ha häftiga naturupplevelser och varva det med lugnare standhäng och stadsliv i Rio. Men helst inte spendera alltför mycket tid på bussresor.
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Mcenroe
16 feb. 2018 19:40 (redigerad)
Exempel på häftiga naturupplevelser och annat intressant:

- Lencois Maranhenses (nära São Luiz)
- Området kring Manaus (kolla in ex. Amazon Eco Lodge - www.amazonlodgeamazonas.com.br)
- Pantanal (bäst att åka till när det är som mest vatten - kolla när det är)
- Chapada Diamantina (i delstaten Bahia)
- Fernando do Noronha (ö i Atlanten nordost om Natal)
- Bonito (RG-medlemmen "Gunillad" har skrivit något om det här tror jag)
- Foz do Iguaçu (häftigast från den argentinska sidan men fint även från den brasilianska)
- Ouro Preto - en gammal kolonial stad på UNESCOS lista. Ligger norr om Rio i delstaten Minas Gerais. Buss dit tar ca 14 timmar vill jag minnas.
- Ilha Grande lite väster om Rio (dit du tar båt från Angra dos Reis eller Mangaratiba)
- Arraial do Cabo - fint strandställe öster om Rio. Tar ca 2 timmar med buss eller taxi.

- Salvador är en cool stad som numera är säker att besöka. Gamla stan - Pelourinho - är vackert, om än lite av ett museum numera. Fina stränder runt Salvador. Maten i Salvador och Bahia är enligt mig den bästa i Brasilien. Mycket fisk och skaldjursgrytor som tillagas i kokosmjölk och palmolja.

- São Paulo är också en häftig stad. Ett av världens få megapolis. Mer än en stad. Enormt. Egentligen behöver man känna någon där för att komma staden inpå livet. Men det tar bara ca 6 timmar med buss från Rio. Och det kan vara intressant att tillbringa några dagar i stadens hjärta för att gå längs Avenida Paulista, besöka konstmuseet MASP, se marknaden i den asiatiska stadsdelen Liberdade, promenera i Ibirapueraparken etc etc. I SP finns även många riktigt bra japanska och italienska restauranger.

- Om du planerar en resa på ett par-tre veckor så är det förmodligen flyg som gäller. Även om det är mycket roligare och intressantare att ta bussen. Buss Rio-Salvador tar 32 timmar.