Bra hotell i Berlin?

Av Emmilie
29 juni 2012 21:03
Visningar: 4141
Håller på att planera in en resa til Berlin i höst. Det är första gången som jag besöker staden. Det känns som att det är en hel djungel av hotell.

I vilken stadsdel ska man bo om man vill bo centralt (alltså slippa ta t-banan varje gång man ska till city)?

Någon som vet ett mysigt och bra hotell?

Jag undrar också hur långt det är från flygplatsen och in till city? Åker man buss eller tåg därifrån?

/Emmilie
Av Annl
30 juni 2012 07:31
Bäst att bo är i gamla öst, dvs. Mitte eller liknande.

Du kommer att få det toppen - Berlin är så mysigt.
30 juni 2012 23:23
Va där för drygt en vecka sen och bodde på Parkin hotell by raddisson på Alexanderplats.. Helt perfekt du bor typ mitt i stan kan ta dig överallt med spårvägnen tunnelbanan eller buss som går rakt utanför dörren helt ok hotell för pengaran oxå.. frächa rum dock lite små men man är ju inte där så mycket.
Av Emmilie
1 juli 2012 20:35
Okej, Mitte alltså.

Är det någon av er som har varit på Sachenhausen, koncentrationslägret? Jag älskar historia, och andra världskriget är ju exktra intressant.
2 juli 2012 21:00
Berlin har egentligen flera centrum - olika stadsdelar med egen karaktär. Och eftersom staden är väldigt utspridd är det svårt att undvika kollektivtrafiken - det kan lätt sluta med att man går väldigt mycket. Personligen skulle jag rekommendera Prenzlauer Berg - mysigt område som ändå är hyfsat nära Alexanderplatz, Unter den Linden etc.

Från flygplatsen Tegel är det buss som gäller. Finns ett par olika att välja på beroende på vart man ska. De flesta åker nog med TXL-bussen som jag tror tar ca 30-45 in till de centrala delarna av staden.

Från flygplatsen Schönefeld kan man åka S-Bahn, lokaltåg eller buss + tunnelbana - beroende på vart man ska. Tåget går snabbast om man vill till exempelvis Alexanderplatz. Schönefeld ligger för övrigt i zon tre, så en biljett därifrån är lite dyrare än en från Tegel. Här finns mer info om kollektivtrafiken: http://www.bvg.de/
/Maria