Topp 5: Best of Berlin!

Paulina
Medlem sedan 2006, besökt 24 länder

Foto: iStock
Foto: Annica
Foto: Annica
Foto: Annica
Berlin är en av Europas hetaste weekendstäder och det har verkligen sina anledningar – här är fem.
Publicerad 15 augusti 2018

Upplev historia, nöjen, kultur och god mat i mysiga Berlin. Här kommer våra bästa tips för en weekend i Berlin.

1. Shopping

Västra Berlin är bäst vad gäller shopping. Den stora gatan Kurfürstendamm har både en imponerande historia och mängder med butiker. Om du gillar vintage är den stora butiken Made in Berlin ett måste. Bikini Berlin är ett stort shoppingcentrum med annorlunda och unika butiker. Lokala designers varvas med pop up-butiker. Alla med utsikt över Berlin Zoo i västra delen av staden. Mitt i Berlin ligger nya Mall of Berlin som är stadens största shoppingkvarter med restauranger, nöjen, hotell och över 250 butiker. Du hittar Mall of Berlin mellan Friedrichstrasse och Leipziger Platz. Vill du shoppa så är Berlin platsen för dig!

2. Maten

Det finns många restauranger och barer runt Mall of Berlin mitt i city. I området Hackesche Höfe, mitt i Berlin, kryllar det av caféer, barer och restauranger, många på mysiga och fina innergårdar. Trenden med street food började i Berlin och i Markthalle 9 som är en marknadshall finns fräsch och regional mat. En härlig mötesplats där det går att uppleva massor av olika maträtter. Ett måste om du älskar choklad är att besöka Fassbender-Raush, en butik med monument uppbyggda i choklad, fantastiska praliner och ett café med Berlins bästa varma chocklad.

3. Barerna

I Berlin finns det många trendiga barer, en av dem finns i 25 Hours Hotel Bikini och heter Monkey Bar, bara utsikten här är väl värd att komma hit för. Lite mer laidback är det på Klunkerkranich, här får den perfekta mixen av öl, kultur och väldigt ofta live musik. Vill du ha riktigt goda drinkar? Då skall du bege dig till coola TiER Bar.

4. Kultur och sevärdheter

Berlin har otroligt många sevärdheter och ett av de bästa sätten att uppleva staden på är på cykel. Berlin on bike är en av flera arrangörer. De erbjuder flera olika färdiga turer och även privata turer. På East Side Gallery finns den längsta biten av Berlinmuren bevarad, som nu för tiden konstnärer har fått pryda. På restaurangen här kan du också passa på att äta en Octopus-burgare. Andra klassiska sevärdheter är Checkpoint Charlie, Judiska museumet, Pergamon och Olympiastadion.

5. Hotellen

Att bo på hotell i Berlin är riktigt bra. Det finns hotell för alla smaker och bäst av allt till riktigt bra priser. Ett som inte är riktigt så billigt men sjukt bra är Bikini Hotel som kort kan beskrivas som en urban djungel. Om du vill bo på ett coolt hotell som känns som lägenheten till en kompis med riktigt bra smak då skall du checka in på MichelBerger Hotel, bra pris är det också! Vill du bo riktigt billigt kan checka in på Ostel, ett hotell/hostel med bra läge och beskrvningen “Communist Chic”.
Inget som passar? Du hittar alla hotell i Berlin här.

Hitta din resa till Berlin:
Här kan du söka flyg till Berlin.
Här hittar du det bästa hotellet i Berlin.
Sök paket med flyg och hotell för en weekend i Berlin.


Erbjudanden - Weekend & Storstad

Om Berlin Tyskland, Europa

Arkitektur
Historia
Konst
Nattliv
Nöjespark
Storstad
Weekend

Berlin är den urbana och hippa staden som aldrig sover. Med ett rikt klubbliv, historiska kvarlämningar, ett antal museer och bra shopping finns det något för alla i den här tyska metropolen.

Att Berlin erbjuder något för alla åldrar, stilar och smaker är det ingen tvekan om. Besökare tar sig gärna till de trendiga gatorna i Kreuzberg, där de kan betrakta gamla vackra hus, besöka marknaden Tuerkenmarkt eller strosa omkring bland caféer och små butiker. I Kreuzkölln – området mellan Kreuzberg och Neukölln – hittar du många gemytliga barer.

Berlinmuren är ett måste för den som besöker staden. Idag finns det inte så mycket kvar av den mur som en gång delade staden i öst och väst, men den är ett viktigt historiskt monument. Besök också East Side Gallery som ligger där och på museet Sammlung Boros kan du njuta av modern konst. Den som vill ha mer historia kan besöka koncentrationslägret Sachsenhausen, beläget ungefär en halvtimmes tågresa norr om staden. Du som söker något mer lättsmält kan du slappna av i någon av stadens parker, förslagsvis Volkspark Friedrichshain, där det också finns lekparker, dammar, mysiga caféer och lummiga skogsområden. Känn historiens närvaro i trendiga Berlin.

Kväll vid Brandenburger Tor
1 / 34
2 / 34
3 / 34
Checkpoint Charlie
5 / 34
Gamla Riksdagshuset
6 / 34
på gräsmattan framför riksdagshuset
7 / 34
Brandenburger Tor
14 / 34
Höst i Tiergarten
15 / 34
East Side Gallery
19 / 34
Schloss Charlottenburg
26 / 34
Vegetarisk korv
27 / 34
Ockuperat i Öst
28 / 34
Holocaust Mahnmal
29 / 34
Utsikt över Berlin
30 / 34
Bebelplatz i Berlin
31 / 34
Utsikt från Tv-tornet
32 / 34