Hotellguide Berlin

Stine
Reseguiden, besökt 19 länder

Foto: Lux 11 Berlin
Foto: nhow Berlin
Foto: Casa Camper
Foto: Art´otel Berlin City Center
Foto: Cosmo Hotel
Berlin är utan tvivel en av höstens mest populära storstäder att besöka, och då passar det perfekt med en hotellguide så att du vet vart du ska bo.
Publicerad 25 september 2012

Det finns hotell man bara sover på, och så finns det hotell man nästan inte vill lämna för att de är så otroligt bra. Berlin är en trendig storstad med många hippa hotell som har det där lilla extra. Här är några av våra favoriter.

Lux 11 Berlin-Mitte

Mitt i stadsdelen Mitte ligger designhotellet Lux 11. Runt hotellet ligger många av Berlins bästa modebutiker, konstgallerier och otaliga kaféer, barer och restauranger. Byggnaden har en spännande historia som militärsjukhus och övervakningscentral för KGB. Här bor du i en av 72 lägenheter med modern inredning som går i vitt och rosa, med ett fullt utrustat kök. Precis vid sidan av hotellets lobby ligger den populära restaurangen Luchs där man bland annat kan äta sin frukost. Hotellet har också en bar, The Lodge, som är känd för sina goda drinkar.
Sök resor till Lux 11 Berlin-Mitte

Nhow Berlin

Mitt i hjärtat av Berlin ligger musikhotellet Nhow Berlin som är känt för sin väldigt speciella design både inomhus och utomhus. Här har de lagt mycket fokus på spännande inredning och inte minst teknik. Du kan välja på flera färgteman på rummet, allt från rosa till blå och svart, och många av rummen har utsikt över älven Spree. Alla rummen har självklart gratis wi-fi, tv med film “on demand” och iPhone/iPod-docka så att man kan lyssna på sin egen musik. Om du är lite mer musikintresserad än genomsnittet har hotellet också två musikstudior där du kan spela in musik. Hotellet har också en restaurang och bar, samt ett eget träningscenter med relaxavdelning.
Sök resor till Nhow Berlin

art´otel berlin kudamm

I stadsdelen Charlottenburg, med gångavstånd till Kurfürstendamm med sin fantastiska shopping, ligger detta mycket centrala hotell. Vill du utforska Berlin kan du antingen låna en cykel på hotellet eller använda dig av kollektivtrafiken som finns precis utanför hotellets entré. Hotellet har 152 rum som alla är inspirerade av konstnären Andy Warhol. Det finns självklart gratis wi-fi och alla andra faciliteter du behöver, och rummen har väldigt spännande och modern inredning. Frukosten intas i hotellets egna frukostrestaurang, och resten av dygnet kan du äta amerikansk streetfood och dricka drinkar i restaurangen Factory.
Sök resor till art'otel berlin kudamm

Cosmo Hotel

Lyx och personlig service är något de är bra på här. Hotellet ligger i stadsdelen Mitte, och härifrån har du gångavstånd till Berlins hetaste nattklubbar och barer. Shoppingen i området är också väldigt bra, så här bor du perfekt om du är i Berlin för att shoppa. De 84 rummen på Cosmo Hotel är inredda i varma kryddfärger blandat med vitt och silver, och panoramafönsterna ger dig en fantastisk utsikt över Berlin. Hotellet har en restaurang med spännande mat med fokus på örter och kött från området.

Här hittar du vår jämförelsetjänst för hotell över hela världen: Reseguiden Hotell


Flyg till BerlinFler bra och populära hotell i Berlin