Hotell Berlin, trendigt och/eller lyxigt

23 feb. 2015 23:33
Visningar: 686
Hej

Jag har varit i Berlin ganska många gånger och bott på vandrarhem och "vanliga" hotell i olika delar av Berlin.

Nu skulle jag gärna vilja ha tips på mer speciella, trendiga, arkitekt eller andra spännande hotell. Eller tips på det bästa lyxhotellet som ni har varit på i Berlin.

Tack!
Av Hkn
24 feb. 2015 10:32
Hej Kristofer!

Skönt med en fokuserad fråga. You want luxury and/or design, You'll get it.

Soho House Berlin
- Egentligen en medlemsklubb för människor utan slips (tänk media/musik/reklam – och jo, de har en 'no-tie-policy'). Fantastiskt läge på Torstraße 1 i ett gammalt varuhus. Pool på taket. Cool bar på plan 1. De största rummen är galna (bodde på över 120 kvadrat). Kameror är förbjudna i de publika delarna av stället. Restriktiv mobilpolicy. Medlemsklubb eller ej, de hyr ut rum till icke-medlemmar. Mer här: http://www.guidebook.se/archives/868

Casa Camper
- Det spanska skomärkets andra hotell (det första ligger i Barça). Tokigt bra läge om man gillar Mitte. Intressanta vridningar av konceptet hotell; t ex en ständigt öppen buffé på översta våningen (soft drinks, snacks och sådant som du normalt hittar i en minibar minus alkohol). Strama rum. Bländande bra personal.
http://www.guidebook.se/archives/883

Schlosshotel im Grunewald
- Beläget i en välmående förort till Berlin och som namnet antyder, ett slott. Dock inte ett slott på det dammiga, traditionella sättet. Karl Lagerfeld har snitsat till stället och brukar dessutom bo där när han är i stan (gissar att han har viss rabatt på rumspriset). Restaurangen Vivaldi håller hög nivå. Oslagbar personal. Står man ut med att bo en bit utanför allt (taxi är billigt i Berlin) så är detta en höjdare. http://www.guidebook.se/archives/484

Berlin är en kul hotellstad eftersom prisnivåerna är så sansade. Vad de här ställena skulle ha kostat i London eller Amsterdam vågar jag inte ens tänka på.

Har lite fler Berlin-hotell, varav några kanske kvalar in i design/lyx-kategorin. Kolla här om du är nyfiken:
http://www.guidebook.se/archives/category/europe/germany-europe
De tre ovan är dock de roligaste i min bok.

Guten fahrt!

:: hkn ::
26 feb. 2015 22:57
Tackar!

Är det ngt av hotellen som har en fin bar med utsikt? Tänk typ New York bar i Tokyo, från Lost in translation ni vet :)