Bintan Island - hotell och resetips sökes

12 nov. 2013 14:11
Visningar: 632
Hej,
söker tips på bra "familjehotell" på Bintan i februari, ca 1 vecka. Vi reser med barn 3 och 6 år gamla; söker fräscht hotell med pool/pooler (bra att kunna variera stranden med pool), gärna tillgång till bra mat på hotellet eller i närheten. Det behöver inte vara lyx men vi är ganska "bekväma" av oss så kanske iallafall 4 stjärnigt så man har ok rum, fungerande reception, fräsch pool - men helst inte "prizy" så att de tar ut mer pengar än vad man får upplevelse för.

Har läst om hotell Nirwana Gardens (Nirwana Beach resort?) och Bintan Lagoon resort; någon med erfarenhet av om det är ok, prisläge etc?

Tips på aktiviteter Bintan som även barn kan hänga med på?
Hur länge är lagom att stanna på Bintan, i dagar alltså? En vecka?

Tar tacksamt emot alla era tips! Resfebern stiger, vill få till en bra och minnesvärd resa för familjen!
12 nov. 2013 20:24
Vi bodde på bintan lagoon resort för nu snart 2år sedan, jag tycker att dom tog ut överpriser, de små servicebutikerna dom hade tog ut enligt mej groteska priser. Dock var det jättefint där, fina pooler, stranden var fin. Så vi har inget direkt att klaga på, å andra sidan så är det ju så det är på resorter.. Dom hade dock lite problem med wi-fi när vi var där pga blixten slått ner i deras ledningar. Vi stannade en vecka där vilket vi tyckte var förlänge, dock reste ju vi med små barn, 1 och 3år gamla.

Visst skulle säkert kunna tänka mej att åka dit tre nätter eller sådant igen, någongång vi åker till Singapore igen även om jag föredrar att se något nytt! :)
Av Yessie
1 sep. 2015 20:01
Hej Lina!
Åkte ni någon gång till Niwana beach resort? Jag funderar på att boka Nirwana beach club och har några funderingar. Är stranden fin? Finns det flera olika restauranger i närheten att välja på? Hur långt är det från färjan? Hur fungerar det med visum, får man det automatiskt när man tar båten ut från Singapore, vi ska vidare till Bali sen hur fungerar det om du åker in i Indonesien igen när du flyger från Singapore?
Måste man verkligen vara 1,5 h innan färjan går i hamnen i Singapore?
Hur lång tid behöver vi från att vi åker båten från Bintan till flyget avgår från Singapore? Kan man lita på att båtarna går itid?

Tacksam för svar!