Tips önskas om barnvänliga hotel på Bali

Av Pomelo
18 jan. 2010 10:51
Visningar: 2812
Vi ska till Bali i 3 veckor nu i april. Vi har två barn (nästan 1 och nästan 5). Min man ska jobba i Jakarta och jag stannar på Bali ensam med barnen i 2 veckor. Första veckan är vi där tillsammans.
Tacksam för tips om barnvänliga hotel etc. Jag önskar att vi hittade ett hotel med kids club, lekplats utomhus, barnpool och barnvänlig strand. Det skulle underlätta när man är ensam med två barn... Av tidigare resor har jag lärt mig att det kan vara skönt att kunna vara inomhus och leka mitt på dagen i några timmar, solen är ju så stark.
Jag vill gärna byta hotel 2-3 ggr under vistelsen på Bali.
Sedan läste jag i en svensk tidning (Mama? FamilyLiving?) för 1-2 år sedan om det svenskt par med småbarn som har ett hotel på Bali. Är det någon som vet vad detta hotel heter?
Tacksam för alla tips!
Av Linajg
29 jan. 2010 13:15
Hej! Vad kul att jag snubblade in på ditt inlägg, min kusin och hennes man är det som driver hotell nere på bali och har två barn! Du kan gå in på deras hemsida btjbali.com för mer information :)
Av Pomelo
10 maj 2010 10:45
Nu har vi varit på Bali och eftersom det inte kom några tips om barnvänliga hotel tog vi reda på det själva.
Här är mina erfarenheter:
I Sanor finns det ett hotel som heter Paradise Plaza Hotel and Suites. Det är 2 hotel som har samma ägare. På Paradise Plaza Suites (lägenhetshotel) finns Camp splash för barn över 4 år. Där kan man lämna barnen gratis mellan kl 9-12 och 14-17 mån-sön. Om man vill kan barnen stanna även mellan kl 12-14 och då kostar det ca 40-45 kr och då ingick lunch med dryck. Det finns engelsktalande personal på plats (de var minst 3-5 st varje dag, vissa dagar var det lika många barn!!). De har någon aktivitet (tex.biljard, ättävling, pyssel, klä ut sig) varje f.m och e.m och sedan badar man ju mycket förstås. Poolen var bra för barn med tak över den grundaste delen. Där fanns även en vattenrutchkana för de större barnen. Jag tyckte att det var jättebra! trevlig personal!
Själva hotellet var ju öken! Ligger vid den mest trafikerade gatan i hela Sanor, lång till allt. Om man ville någonstans fick man ta taxi. Men hotellet hade egen shuttle buss. De hade även organiserade aktiviteter för hotelgäster (tur till marknad, risfältet, promenader etc.). Men ändå var Camp Splash den enda anledningen att stanna på detta lägenhetshotel!
Jag hörde även att Bali Dynasty Hotel i Kuta har något liknande verksamhet för barn, men mera vet jag inte.
Hoppas detta är till nytta för någon annan!
8 apr. 2011 23:51
Tack! Det hjälper oss verkligen. Vi är en familj med två barn- En femåring och en 7 månaders bebis som funderar på att till att börja med besöka Bali men jag har en tanke på att vi kanske ska emigrera till annat land. Bali är ett av våra alternativ. Jag båt och tågluffade i Asien i min sköna ungdom och Bali vann mitt hjärta. Fick så fin och lätt kontakt med människorna där. Nu har jag ju barn så då blir det annat - trygghet och lugn och ro är vad vi nu är ute efter på detta första besök till Bali.
9 apr. 2011 00:44
Citerat från linajg:
Hej! Vad kul att jag snubblade in på ditt inlägg, min kusin och hennes man är det som driver hotell nere på bali och har två barn! Du kan gå in på deras hemsida btjbali.com för mer information :)
Åh nu först såg jag denna.....det är ju min gamla arbetskamrat ni pratar om....hihi
Men de har ju inte kvar hotellet väl? Eller har de?
Mvh Eva