Bali med små barn

Av Stollan
15 feb. 2010 22:50
Visningar: 12608
Hej
Tänkte höra om någon har erfarenhet av att resa med små barn till Bali.
Ska resa tre månader i sommar och funderar eventuellt på Bali. Barnen är 5år,3år och 0,5 år gamla.
Förstår om det är svårt att göra vissa utflykter men är det värt ändå att åka dit?
Hur är stränderna, transporten, sjukvården?

Finns det bungalows eller lägenheter att hyra under längre tid? Skulle vilja vara på varje plats ca 1 månad för att sedan ta oss till ett nytt ställe.

Vilken del av Bali är mest barnvänlig? Hur är det med mygg?

Kommer även lägga samma inlägg avseende Borneo ifall det är ett bättre alternativ.
Av Tilda8
19 feb. 2010 22:32
Hej!
Vi har också tänkt åka dit i sommar (6 v) med vår dotter (då 9 mån). Biljetterna betalades idag, så jag hoppas det blir bra!! Följer dina frågor och ser om du får några svar!
Mvh
Matilda
Av Daquiri
20 feb. 2010 10:08
Bali är ett land/ en ö som är otroligt lätt att resa i och befinna sig i. Barn är inget hinder för denna trevliga plats. Avstånden är relativt korta så mindre utflykter kan man göra. Mygg är inga problem. Jag tror att Sanur och Nusa Dua är lättast med barn eftersom det är långgrunt och mindre vågor där än vid Kuta. Dock också något turistiskt. Sjukvård vet jag faktiskt inte men jag förstår dina tankar. Det skapar trygghet att veta. Bali är alltid värt att besöka. Det finns hus att hyra men jag vet inte om man hittar detta på nätet eller om man måste vara på plats för att hitta. Det står iallafall "to rent" utanför vissa hus. Ett sätt är att boka hotell första nätterna och leta på plats.Lycka till.
Av Isaann1
1 mars 2010 09:21
Hej
Grattis till er som skall uppleva Bali!! Va själv med min familj -08 och reste med barn. Först i Sanur i 1 vecka sen reste vi runt på massa andra ställen som gili öarna samt ubud. Väldigt mysiga ställen. Ubus är helt underbart, kultur , natur och utflykter åt alla håll och kanter. Sanur-enormt vackra stränder och fina bungalows. Sen gili öarna dykning och bara slappa. Min son va vid tillfälle 4 år och allt gick helt underbart lätt. Bara att hyra en egen kille, taxi, och betala lite och ingenting för alla ställen och utflykter. Alla människor är otroligt snälla och givmilda och säkrare ställe får man leta efter. Såg ingenting av något hemskt eller farligt. Ni kommer att få en underbar resa, jag garanterar! Om ni undrar något om något specifik, fråga!!!!!!
Av Pomelo
30 apr. 2010 11:09
Vi har precis varit på Bali med 2 barn, nästan 5 år och 10 mån.
Allt gick otroligt bra! Det hände absolut inget jobbigt eller farligt. Magarna klarade sig också, fast det var bara jag = mamman som tog Dukoral (5-åringen och pappan vägrade).
Trafiken är mycket intensiv på sina ställen. När ni tar en taxi kolla verkligen att det finns bilbälten till alla och AC. Vi hittade en jättebra chafför i Sanor och honom kan jag verkligen rek. Han körde försiktigt och har en modern fin bil. Och dessutom kom han alltid i tid och tog inga överpriser.
Vi hade en lokal barnflicka några timmar/dag. Vi frågade hotellet där vi bodde om de hade barnvaktsservice och det var så vi hittade henne. Skönt att få lite avlastning!
Ett utflyktstips: man kan äta lunch på Bali Zoo restaurang utan att betala inträdesavgift. Kl 11,13,15 och 17 har de en gratis djurshow i ca 30 min. då kan man ta kort på djuren eller klappa de om man vill. Och innan man kommer till restaurangen kan man titta på fina exotiska fåglar. Det var jättebra!! Efter ca 1 1/2 h var vi nöjda och trötta utan att ha varit i själva djurparken. Personalen var fantastisk, de tog hand om våran 10 mån baby så att vi fick äta i lugn och ro. Bara sådan lyx!!
Elefant Park var en riktig höjdare för 5 åringen! Gratis inträde för barn under 5 år. Köp bara inträde utan ridtur (som de gärna ville sälja för jättemycket pengar). För hela vår fam. kostade inträdet 36 dollar.
När det gäller mygg så fanns de i Ubud och i Kuta i alla fall. Men inga mängder. Men de fanns.
Vi stannade i Sanor den mesta tiden. Därifrån var det lätt att göra utflykter och stranden var nära. Och det var inte lika hektiskt som i Kuta. Dyrare dock än på många andra ställen i Bali.
Sjukvården behövde vi inte ha något att göra med, men jag fick den uppfattningen att det var bra ordnat, åtmistone för turister. Såg lite reklam om fina privata sjukhus eller läkarmott. De såg ut som i Sverige, i reklam i alla fall...
3 apr. 2018 22:12
Dock är det inte att rekommendera att stödja elefantparker, elefantshower etc i de här länderna.