Gilli Island

24 feb. 2013 17:48
Visningar: 923
Hej jag och min sambo tänkte åka till Gilli Island dec 2013-jan 2014 och önskar lite restips :) Har läst på nätet att det går färja från Bali eller Lombok till Gilli Island?

* Någon som vet hur klimatet är då?
* Tips på vilken ö man skall bo på om man önskar lugnt och ro?
*Tips på bra ställen man kan bo?

Tacksam för svar :)
Av Dazind
25 feb. 2013 09:27
Hej!
Det stämmer att det både går färja från Bali och Lombok. Från Bali är det ganska dyrt, men vill man komma undan billigare kan man ta sig från Lombok. Man kan även åka Bali-Lombok-Gili för att komma undan billigare, men självklart tar det längre tid.

Det finns tre stycken Gili öar, Trawangan (ligger längst ut) som är mer ungdomar och mer hålligång. Men inte något jätteparty ändå. Sen finns det Meno som även kallas smekmånadsön. Ska vara lugn och fin men där har jag själv inte varit. Sen finns Gili Air som även den är väldigt lugn och fin och med större lokalbelkning. Rätt lugnt där med.

Oavsett vilken ni väljer kommer ni inte bli besvikna, lugn och ro får ni på alla ställen. Eller varför inte besöka de alla eller åtminstone två utav dom?
25 feb. 2013 15:32
Okej:) var inne och läste att det kostade ca 300.000 IDR från bali till gilli.. Kanske är mer värt då det verkar vara smidigast att flyga till bali från Jakarta. LÄste även någonstans att det endast finns saltvatten på ön att duscha i? Har du någon erfarenhet av det?

Några tips på bra boende på gilli meno?

Mvh
Av Dazind
26 feb. 2013 10:24
Det går flyg Jakarta-Lombok också. Skiljer inte så mycket i pris vill jag minnas.
Gilli Meno är den enda utav dom som jag inte har varit på, så vet inga själlen att bo på. Men kommer inte ihåg vart jag bodde på de andra ställena heller.
På de enklaste och billigaste boenden finns det bara saltvatten att duscha i. Men bor man någorlunda skapligt så är det färskvatten. Men törs inte svara på hur det är på Meno utan talar bara av erfarenhet av de andra två..
Av Macho
4 mars 2013 00:10
Hej.
Jag och min fru bodde på ett ställe som heter Villa Ombak på Gili Trawangan för 2 års sedan.
Det klassas väl som ett av dom bättre ställena. Där var det saltvatten i duschen.
Man kunde sen skölja av sej med sötvatten från en kran bredvid duschen.
Jag kan varmt rekommendera Villa Ombak, det var väldigt lugnt och skönt där.
Mycket bra frukost.

Drick inte den inhemska spriten. Det var en svensk kille som dog bara några dagar efter vi varit där
som hade druckit den skiten.

Om ni skall åka båt ifrån Bali så beställ inte på nätet innan. Vi gjorde det och det kostade oss dubbelt så mycket mot att beställa via en lokal travelagent.

MVH Macho