Balitips februari/mars 2014

Av Bubbla
21 jan. 2014 12:58
Visningar: 2218
Hej!
Åker till Bali 20.2 och kommer att vara där 3 veckor. Vad bör man tänka på, vilka platser bör man absolut se och uppleva?
Har någon några bra tips på bra boende..vill ej bo schabbigt, men det behöver ej heller vara superlyxigt, men till ett bra pris. Helst inte "mitt i smeten"/ centrum, men gärna promenadavstånd till restauranger och shopping. Har tänkt dela upp boendet några dagar på var ort i tex norra, östra och södra Bali.. Lovina i norr, Ubud, ev Candidasa, Sanur, Kuta, Nusa Dua...låter det vettigt?
Vill få ut så mycket som möjligt av resan, se och uppleva Bali.
Intresserad av snorkling, natur, fotografering,utflykter, kultur, dans..å bara lata dagar på stranden, strandpromenader..
Utflyker som tex att bestiga vulkaner/berg...hur bör man i så fall klä sig, har läst att det är svalare där, speciellt om man åker för att se/fota soluppgången..
Hur är det med myggor, malaria och denguefebern...har hört både det ena och det andra..
Tacksam för alla tips och svar :)
MVH Susanne
Av Macho
26 jan. 2014 07:21
Hej.
Varför inte ta några dagar på Gili-öarna.
Vi var där för 3 års sedan och bodde på Gili Trawangan på ett ställe
som hette Villa Ombak.
Det var riktigt coolt att ligga och snorkla och titta på havssköldpaddor
som var på botten och käkade.

MVH Macho
29 jan. 2014 18:56
Tack Macho för tipset :) Gili-öarna låter väldigt intressant, speciellt om det är fina snorkelvatten där. Vet du hur det är med myggen och malarian där? Vi åker nu i februari, då det ännu är regnperiod där.. Borde man äta malariamedicin? Läste att malarian är vanligast på Lombok..

MVH Susanne
Av Macho
30 jan. 2014 14:09
Hej.
Jag vet inget om malaria på Gili.
Vet tog ingen medicin iallafall.
Vad jag har hört så kan bli väldigt trött
och må allmänt dåligt av malariaprofylax.

Med vänlig hälsning, Macho
19 feb. 2014 13:27
Gili Öarna är ett måste, vi var där i Mars 2013, stannade på Tir Na Nog och Hotel Villa Samba men för bästa ställe att snorkla är framför hotel villa Samba, jag snorklade med sköldpadda två gånger. Det var 2 timmar med snabb båt från Serangan hamn på Bali (ganska nära Sanur) vi åkt med Blue Water Express båt. Det finns ingen Malaria på Bali men myggor och inga myggor som orsakar dengue feber.
Åka till stränderna vid the Bukit area, ta en taxi och ber taxichaufforen att ta dig till Pandawa beach i desa Kutuh. Jag rekomenderar att du ska bo i ett hotel i Nusa Dua området typ Santika Siligita eftersom den är inte så dyr men ganska nära fint strand i Nusa Dua.
Om man har 3 veckor, kanske 10 dagar på Bali, 4-5 dagar på Gili och testa åka till Yogyakarta, en stad som har Borobudur tempel, världens största buddhist tempel på ön Java, finns en flyg från Bali till Yogyakarta. Du behöver typ 1-2 dagar och det finns också Komodo ön, bästa ställe att snorkla och lata dagar på stranden.
Av Moniq
26 feb. 2014 22:41
Jag kan varmt rekommendera Ubud med den vackra naturen.
Av Aniram
22 apr. 2014 21:52
Synd att jag inte såg detta förrän idag, kan kanske vara till hjälp om du reser fler gånger...
Är man snorkel/dykintresserad är Balis absolut bästa ställen i nordvästra delen av ön i Pemuteran bay. Utanför ligger Menjangan Island som är fantastiskt under ytan. I Pemuteran hyr man en villa eller bor i bungalows/villor på någon av resorten. När jag var där första gången fanns endast tre stycken, numera lite fler. Rekommenderar Taman Sari. Utanför stranden har man här ett korallprojekt. Genom att alstra ström i kablar håller man på att bygga upp ett enormt korallrev. Det som fanns har förstörts genom dynamitfiske, vilket numera är förbjudet.
Australiern George Brown driver här ett dylcenter, Reef Seen. Här försöker man också bevara/föröka havssköldpaddor som också är utrotningshotade. På lördagar tränar en danslärare barngrupper i balinesisk dans i restaurangen som är gratis att komma och bese.
Det finns mycket att se här. Tempel med apor och i Bali Barat National Park kan man vandra med guide i regnskogen(eg monsunskog). Pärlfiske med en liten fabrik. Trekking mm.
Egentligen borde jag inte tipsa om detta eftersom jag hoppas att denna lilla pärla inte är särskilt välbesökt av turister som vissa andra ställen på ön. Skippa Lovina - turistfälla. Skit i Gitgit, det finns andra vattenfall i närheten av Sanda utan en massa försäljningsstånd. Det genuina bali hittar man inte i Kuta eller Nusa Dua heller...
På väg söderut efter en tripp till pemuteran kan man åka "rundvägen" runt västra kusten och stanna i Palasari. Här finns en mycket speciell resort, Taman Wana resort& spa. En upplevelse.
I Ubud skulle jag rekommendera att man bokar in sig på det kungliga palatset som ligger centralt tvärs över den stora marknaden. Här får man uppleva hur en kunglig bodde förr bland sammet och guld.
Det finns också fina ställen på östkusten med snorkling. Amed ex.
Bali är det enda stället jag reser regelbundet till, atmosfären är unik! När vi träffades hela familjen i påskhelgen planerade vi en resa när jag fyller jämnt, till Bali förstås. och alla var eniga. Vi har rest till många många länder, men Vår första Balisemester var den bästa, och sen rundresan i Sydafrika förstås...det är något Att rekommendera också... Inte sol och bad precis om man inte funderar på att bli hajmat...
Mvh Marina
PS malariaprofylax rekommenderas till Lombok, alltså Till Gili. Man börjar äta samma dag om man ex åker från bali och fortsätter 1 vecka efter man lämnat. Makaroner är en dyr men skonsam tablett. Ska inte ge några bieffekter som till exempel Lariam.
Dick ingen alkohol på Gili. Kan vara gjort av träsprit! Ds