Bästa restipsen i bali för två tjejer som vill sola, dyka, bada, festa och lära sig surfa

17 dec. 2013 21:21
Visningar: 3783
Hej!

Ska till bali i mars under ca 2 veckor och vill ha de bästa tipsen från er som varit där eller ska dit. Var ska man åka, vad får man inte missa och vad behöver man inte se?

Vi vill gärna surfa också, någon som vet något bra surfläger?
17 dec. 2013 23:46
Hej hej...

KUTA BEACH. Eller Kuta eller vad det nu heter. Där har ni surf, party och det mesta.
Vill ni göra något mer kulturellt så ska ni sikta lite längre norrut. Jag åkte på en rundtur med en kille som jag chartrade privat för cirka 400.000 rupier (har för mig det var så deras pengar hette). Minns att jag inte tyckte det var dyrt i alla fall.
Finns en massa trevliga tempel man kan besöka, man kan klättra på vulkanerna osv. Risterasserna är fina med.
Har tyvärr lyckats glömma mycket av vad jag gjorde där, detta var vad jag kunde komma ihåg sådär "on top of my mind".
Det finns även något tempel på södra Bali där de har någon form av dansuppvisning som var rätt nice. Finns även mycket bra restauranger med billig och god mat över allt.
18 dec. 2013 10:38
Hej. Har tyvärr inte varit på Bali själv men massor med vänner som har/är. Ska själv åka dit om någon månad för att surfa. Kuta är som sagt väldigt turistigt och dit man ska åka om man vill ha allt på en och samma plats. Annars rekommenderas att bo där med sedan att hyra moped för att ta sig runt. Sen är ett måste att åka till Gili islands, googla!!
Lapoint är ett svenskt företag som har surfläger som är väldigt omtyckt med riktigt härliga människor. Kan dock vara fullbokat.

Hoppas ni får en grym resa!
Mathilda
Av Lotsen1
18 dec. 2013 13:33
Surfa, fest och eventuellt shopping - Kuta

Dyka, snorkla, chilla - Östkusten (finns 2 vrak man kan dyka vid och snorklingen är fantastisk!)

Jag hade dock inte bokat in mig på en surfcamp eftersom man kan hyra duktiga surflärare direkt på stranden och det billigt. Så gjorde jag och jag lärde mig surfa efter 1 timmes lektion (100 sek) och sedan hyrde jag endast bräda för ca 20 sek/timme.

Hyr moppe någon/några dagar och ta er runt till Tanah Lot och Uluwatu. Båda ställen är fina (och det första väldigt turistigt, men man kan gå bort från det mest kända templet och hitta mer avlägsna tempel) och att hyra moppe är superbilligt! Var dock försiktiga när ni kör, vi bevittnade tyvärr en olycka mellan 2 moppar och 1 lastbil........

Ubud tycker inte jag levde upp till mina förväntningar, men där finns vackra risfält i närheten och en stor marknad där man kan köpa diverse souvenirer och billiga saronger (som är grymt bra att ha ett par stycken av: sova på, ha på sig till stranden, som handduk osv).

Försök ta er bortom de mest turisttäta områden (bl.a. Kuta och Ubud) när ni kan och njut av Balis skönhet! :)
Av Odyssea
20 dec. 2013 14:40
Bali i två veckor låter ljuvligt!

För surf, sol, bad, fest så instämmer jag med råden ovan. Kuta beach är helt rätt. Priserna kring surfskola blir nog billigast om man prutar på stranden (det finns alltid tillgängliga lärare). Ofta dubblar de priserna till västerlänningar, så testa att pruta tills de säger nej. Då ni lämnar kommer de ofta efter och ger er 'unikt specialpris'. Ni lär er snabbt vad de riktiga priserna är (som oftast är betydligt lägre än de skyltade). Om ni kommer vid påsk är priserna något högre...

PS-de flesta dykinstruktörer på Kuta har en 'kusin som bor i Sverige' och för att bevisa det kommer de tala några ord på svenska: 'superbilligt' etc. De är mästare på att skapa kontakt och pruta. Testa en dag att säga att ni är från Frankrike - och helt plötsligt har alla en 'kusin som bor i Paris'..

Eftersom ni ändå är där i två veckor kan en resa norrut till Lovina Beach med svart lavasand vara prisvärt, enda stället man ser vilda delfiner. På vägen norrut kan ni stanna i Ubud en natt.

Bifogar bilder från senaste besöket på Lovina Beach.

http://odysseablogger.blogspot.com/2013/08/lovina-beach.html

Ha en skön semester!