Bali - när, var, hur?

6 mars 2012 20:09
Visningar: 21628
Jag har tittat lite på resor till Bali i vinter och tänkte åka i november. Någon som varit där i november? Har läst att regnperioden varar från november till april, så vill ju inte att det ska regna i två veckor när man är där. Det kan man ju så klart aldrig veta helt säkert dock.. Vore i alla fall skönt att slippa högsäsongen.

Var på Bali ska man bo? Verkar finnas många lyxhotell till bra priser, men på vilken del av ön rekommenderar ni? Kuta verkar vara mycket turister? Jag är ute efter sol och bad och även sevärdheter, kunna åka runt och kika lite. Surfing och sånt lockar mig inte. Shopping vore också trevligt.

Något annat att tänka på inför en resa till Bali? Visum? Bra saker att ta med? Priser? Viktiga saker att göra/se?

Är det bättre att boka flyg och hotell själv eller bör man ta en charter? Blir nästan samma pris, blir lite billigare om man bokar själv. Har hittat flyg för ca 7000 kr, och hotell finns det mycket att välja på, men runt ca 4000-5000 kr för två veckor. Charter kostar runt 13-14 tusen eller mer, kanske finns billigare med?

Hoppas någon kan hjälpa mig=)
Av Aph
1 apr. 2012 10:31
Jag har samma planer men sticker nog till Bali över Jul&Nyår (många röda dagar). Jag letar just nu boende och information om Bali och vad att göra. Hoppas tråden hjälper oss :-)
3 apr. 2012 09:08
Ja än är det ingen som direkt velat hjälpa till, haha=) Men hoppas på att tråden ska komma igång lite snart!
Av Skott
10 apr. 2012 19:36
Hej!
Jag och min pojkvän var på Bali i somras, så tyvärr vet jag inget om vädret i november..
Kuta åker man till om man vill ha proppat med turister, mycket shopping och riktig fest.
Vi gillade Jimbaran, nära Kuta. Inte mycket turister då vi var där. Det var mysigt att gå runt på marknaden, bland en schysst miljö och en lång, bra beach.
Ett ställe som vi fastnade var Amed. Det ligger mer norr ut. Dock svart sand, men hyr du en moppe och åker runt kusten så hittar du goa och mer vita stränder. I närheten ligger Agun, Balis högsta vulkan. Gillar du lite tuffare vandring så hyr en guid, men kolla först upp priser så att du inte blir lurad så att dom tar dubbelt betalt.
En ö som jag hellre rekommenderar är Lombok/Kuta, eller ngt annat ställe på ön. Flyg eller åk båt dit. (mycket billigare och det går jättesnabbt att flyga) Den var skitmysig och man fick se och vara med mer i befolningens vardag. På ett ställe hade ingen sett vita människor förr, så Lombok är inte alls så turistigt, eller det beror kanske på vart man är förstås.

Ska du vara borta längre än 30 dagar så måste du fixa visum på indonesiska ambassaden här i Sverige, annars så fixar du det på flygplatsen när du kommer ned till Bali flygplats. Det kostar pengar.. Hum, det får du ta reda på hur mycket det nu var...
Du måste även ha ett pass som är giltligt 6 månader innan det går ut när du kommer ned.
Just ja, när du ska flyga hem till Sverige så kostar det att åka ur landet, så du måste ha rup till hands när du kommer på flygplatsen.

Du hittar billig mat för ngr kr på marknader, annars på större turistställen och finare restauranger så kostar det ca 40-50 kr om jag inte minns helt fel.

Boka själv. Det är mer spännande att boka egna boenden och billigare.
Det finaste boendet vi hade på Bali, Uluwatu, kostade 140 kr pers. Det var ren lyx bl.a med pool och det så ut som att den gick ihop med havet.

Så nu har jag lite skrivkramp efter mitt svamlande, men hoppas jag kanske ha kommit med något iaf.
Lycka till! :)
Av Jaoalle
17 apr. 2012 22:50
Vi var på Bali i juli 2011 och det var strålande och perfekt väder varje dag! Vi bodde i Nusa Dua, på "Kind Villa Bintang" skitmysigt! Kuta är hemskt, försök undvika de värsta turistställena! Om ni får dåligt väder, rekommenderar jag er att ta en båt ut till någon mindre ö ute till havs och stanna några dagar. Ofta kan det vara bättre väder där. Tyvärr så finns det risk för lite ostadigt väder i november som sagt, men bara ni är förberedda på det och har lite alternativ så borde det bli fint ändå! Bali är kanon verkligen! jag har skrivit lite grann om vår vistelse där, vad vi gjorde och så, med foton men också redigerat ihop en kortfilm. Något där i kan kanske ligga som inspiration för den kommande resan?

Länk till min asiensajt:

http://asienresor.blogspot.se/search/label/Indonesien%20-%20Bali
18 apr. 2012 07:28
Tack Skott och Jaoalle!! =) Väldigt mycket bra tips! Och Jaoalle, jag ska absolut kika in och kolla bilder! Som det ser ut nu kanske jag inte alls åker i november, utan det kanske blir efter jul. Har precis fått nytt jobb, så man får se hur det artar sig med det! Dock verkar ju det bästa vädret vara under den svenska sommaren!

Återigen tack för svaren! =) Fler svar och tips tas gärna emot!
15 juli 2012 11:40
Hej. Jag och min familj åker till Bali nu den 30 Juli 3 veckor. Vi har bokat boende helt själva. Finns hur mycket som helst i alla dess prisklasser. En sida du kan få lite tips från är denna holmchristine.blogspot.com/
Jag mailade och fick lite tipps. Hon har rest mycket på Bali och även bott där 1 år. Hon har oxå helt underbara bilder så man vill bara åka direkt.
16 juli 2012 05:48
Se till att besöka Gili island och Nusa Lembongan! Finns både speedboat och "långsam båt" med massa locals
på så det är en upplevelse.
Kristallklart vatten och på Gili finns det inga bilar eller andra fordon.
Vi bokade bara flyget ner och bara hoppade in på hotellen därnere och kollade rum. Kan få bättre pris om ni bokar en längre tid.
26 juli 2012 12:01
Hej hej
Svarar nog lite sent men vad fasiken - ni kanske har någon nytta av infon =)

Jag och några vänner var på Bali i just november förra året. Vädret var klart godkänt. Det regnade lite då och då, men många dagar var det inte en droppe. Ibland välkomnar man faktiskt regnet, riktigt häftigt att se ett rejält ösregn. Det är lite off-season på ön vid den här perioden, och det är faktiskt skönt.

Vi var aldrig i Kuta av just den anledningen som du nämner. Vi åkte däremot till Seminyak, som ligger på samma sida men är inte riktigt lika turistigt (inte lika många fulla australiensare heller =)) Shopping är helt ok. På denna sidan får du även magiska solnedgångar, då man t ex kan ta en tur upp till Tanah Lot (ett tempel som enbart nås vid lågvatten).
Sanur ligger på andra sidan av "syd-tippen" och där spenderade vi en hel del tid, då vi dök med Crystal Divers. Bra sol och bad där också. Förvänta dig dock inte tokvita paradisstränder, för det är inte Bali. Om du fortsätter upp på ostkusten så kan du enkelt ta dig över till Gili-islands, som ska vara trevligt (jag och en väninna åker ev dit i vinter). Utöver det så är det Ubud som gäller med Monkey-forest etc (håll i solglasögon och andra lösa ting).

Du behöver visum för att åka dit, men det löser man på plats. Det stod innan att man skulle ha passbilder, men det var ingen som frågade efter det när vi kom dit. Det du ska tänka på är bl a att pruta, att ha med myggmedel (elaka små jä-lar) och imodium, att passa dig för turistfällorna och att inte kliva över offergåvorna som ligger på gatorna. Priserna blir vad du gör det till, man kan ta sig runt billigt och man kan göra det dyrt. De kör som dårar, och när de tutar så är det inte aggressivt utan mer som en upplysning - typ här kommer taxi. Håll dig även borta från att dricka arrack - dumt att ev bli metanolförgiftad.

Om du bokar själv, flygstol etc så har du ju en större frihet att röra på dig. Att åka dit på charter innebär kanske att man håller sig på plats. Ön är så liten att man utan problem kan ta sig runt. Det går att hyra en chaufför (och hittar man en bra så får man se lite allt möjligt spännande). Var dock återigen beredd på att pruta samt att han ev tar dig till sin farbrors träsnideri (där det förväntas att du ska köpa något, dock alltid till ett väldigt bra pris - säkert 50 % rabatt)

Om du vill veta mer, bara hojta!
26 juli 2012 12:10
Tack för alla bra tips! Det är bara att fortsätta att skriva om man kommer på något. Det blir förmodligen inte Bali i vinter, men det kommer bli Bali någon gång, förhoppningsvis inom snar framtid, så då är alla tips och råd varmt välkomna! Hittills har alla tips varit till stor hjälp!
21 aug. 2012 10:03
Hej!
Jag är på väg till Bali 5/9 och har hört rykten om att vädret inte är något vidare där just nu. Någon som råkar veta?

Tacksam för svar!
21 aug. 2012 10:58
Hej. Har precis i skrivande stund landat i Sverige efter 3 fantastiska veckor på Bali och Gili Trawangan. Rest runt lite på 5 olika platser. Räkna med att allt tar tid. En resa till en närbelägen stad kan ta hur lång tid som helst. Transport inga som helst problem. Gör upp om pris först. Tar du taxi med taxameter så blir det billigare. Något vi inte tänkte på fören i slutet av resa. Men det är billigt med tanke på långt det man åker. Gili Trawangan kan jag rekommendera. Sägs att det är den ön med mest turister. Men vi tyckte det va perfekt. Inga motordrivna fordon, bara häst och vagn. Cykel kan man hyra eller så går man ön på ca 1 1/2 Tim. Vi bodde på Samba Villa. Lugnt och inte mitt i smeten om man nu kan säga att det fannns. Strand precis utanför, där du kan snorkla och se fina fiskar och sköldpaddor. Trevlig personal och fin solnedgång på andra sidan ön. Vi bodde även i Ubud på ett lite finare hotell 2 nätter typ ute i djungeln. Fin upplevelse där vi blandannat fick uppleva gäst vänlighet av en balanesisk familj. Helt otrolig upplevelse. Manjangan och det hotellet vi valde var inget för oss. Där måste man ta båt för att uppleva snorkling och vi tyckte det va för dyrt. Vi bodde även i Kuta i 8 nätter. Visst va det turister men inte så farligt som jag trodde. Det finns lite lugnt där oxå, men skulle jag göra resan igen så hade jag nog inte varit där så många dagar. Vi bodde på ett bra hotell som låg vid stranden (perfekt för surr) Alam kul kul. Sanur är mysigt och lugnare. Maten var jätte god och billigt. Vi åt oftast lunch på stranden 20.000 rp för nudlar och kyckling, ägg. Öl ca 15.000 rp olika på butiker. Mat på restaurang allt från 30-60.000 rp där oxå olika. Hoppas jag har kunnat bidra med något. Titta gärna in på mim makes hemsida www.rowencreekphoto.se och se bilder från våran resa. Med vänlig hälsning, Carina
21 aug. 2012 12:39
Tack för svar, Lovisa1970! Så vädret var bra under era tre veckor? Jag har hört rykten om regn och översvämningar och det skulle ju vara tråkigt...
21 aug. 2012 16:13
Citerat från ahannan86:
Tack för svar, Lovisa1970! Så vädret var bra under era tre veckor? Jag har hört rykten om regn och översvämningar och det skulle ju vara tråkigt..
Det kom inget regn under våra 3 veckor. Bara sol. Lite molnigt fram till 10 vissa dagar men varmt. Fläktar en del så man upplevde det aldrig så super hett som jag trodde. Helt enkelt väldigt behagligt. Enligt befolkningen och vad jag har läst så är det nu som är bäst att åka. Aug- sept minst nederbörd. Okt-april som mest.
Av Babilla
26 aug. 2012 13:04
Jag var på Bali sommaren 2009 så har inget att bidra med gällande vädret i november - men det allra bästa tyckte jag var uppe i "bergen" , Ubud.

Jag skrev då lite om detta här: http://www.reseguiden.se/forum/resor/2463/11#blog9784 om vart vi bodde och sådär. Var ju några år sedan nu, men Ubud var verkligen besöksvärt.

Om ni åker till Gili Islands så skulle jag rekommendera de mindre öarna som ex. Gili Air istället för Gili Trawagan, men det beror lite på vad man är ute efter. Trawagan är mer backpacking, barer och lite så medans Air är bättre snorkling, trevligare personal och mer "paradis" :)

Visum kan man fixa på plats när man landar, om det inte har ändrats sedan vi var där. Tror att det är mer prisvärt att resa på egen hand om du hittar flyg för 7000:- Då kan ni dessutom resa runt mer och se mer, än om ni är "fast" på samma hotell i två veckor, men det beror förstås på vad man är ute efter :)

Schampo för saltvatten är en höjdare om ni besöker Gili! Där fanns inget sötvatten på det ställe som vi bodde...