Bila genom Västra Usas nationalparker

Av Goforit
8 mars 2013 09:09
Visningar: 496
Ska åka runt med hyrbil i västra USA i 3 veckor och undrar vilken biltyp som krävs när man kör runt i nationalparker och områden runt omkring (ska bland annat besöka Grand Canyon, Monument Valley, Canyonlands, Bryce Canyon, Zion och Yosemite). Krävs det 4-hjulsdrift? Vore skönt med en enklare bil då det kostar mindre att hyra och drar mindre bensin.

Jag övernattar några nätter i Las Vegas och har funderat på om man kan byta till en enklare bil (om det nu krävs en större bil i Utah och Arizona) på deras flygplats när jag sedan ska fortsätta till Yosemite och San Francisco?

Har någon gjort liknande resa och har erfarenheter är jag tacksam för svar.
8 mars 2013 09:24
Hej!
Jag har iallafall besökt Grand canyon, Monument Valley, Bryce Canyon och Yosemite, och har inte haft en bil med fyrhjulsdrift. För de stora sevärdheterna i de parkerna klarar man sig alltså bra utan 4WD. Dock kan det behövas om man vill köra ÖVERALLT i några av dessa parker... Jag vet t.ex. att det var nåt ställe i Monument Valley där vi inte kunde fortsätta köra eftersom vi inte hade 4WD... För oss räckte det dock bra att se det vi kunde utan 4WD, men det beror ju på hur mycket man tänkt köra i parkerna och vad man vill se där...
Av Goforit
8 mars 2013 10:18
Tack för svaret, jag tror också det borde räcka om man håller sig till de planerade stråken i parkerna. Är det för kupperad väg får man väl hålla sig från den slingan. Tror man får se tillräckligt även med de enklare bilarna.