Road trip väst- och östkusten

10 jan. 2017 20:17
Visningar: 435
Hej!
Vi är ett par som i sommar ska åka till USA i 3 veckor.
Vår planerade och bokade resa börjar i San Fransisco där vi stannar i två dagar. Tanken är att därifrån köra kustvägen ner till L A med en övernattning på vägen.
När vi har nått LA eller dess div förorter, ska vi förmodligen övernatta en eller två nätter. Vi behöver bra tips på saker att göra och se i LA-området?

Vi funderar därefter på att köra till Las Vegas och övernatta där för att sedan därifrån ta oss ut på en helikoptertur över Grand Canyon. Detta har vi sett ska kosta runt 4000kr/pers - det vi undrar är om någon gjort denna helikoptertur och om det i så fall är värt det? Om det är bäst att ta helikopterturen på förmiddagen eller eftermiddagen?
Vi tänkte sen köra tillbaka till LA och eventuellt se någon nationalpark på vägen, typ Death Valley eller något annat som ni kan tipsa om?
Från det att vi landar i SF tills vi ska lämna LA så har vi 8 dagar på oss att se lite av det viktigaste eller vad ni anser är mest värt att se/uppleva?

Vi ska sen flyga vidare till New Orleans, där vi spenderar två nätter. Vet inte mycket om staden och tar tacksamt emot tips på allt vad man kan göra och bra restauranger/liveklubbar? Vi kommer att möta en vän i Alabama och spendera några dagar där.
Efter Alabama tänkte vi köra till Orlando och stanna i staden 1-2 nätter. Vad kan Orlando erbjuda? SeaWorld och Universal Studios eller är det turistfällor mitt i sommaren? Hur är Cape Canaveral, värt att se?
Vi ska sen vidare ner mot Everglades och Key West, tar tacksamt emot tips om hur man bäst upplever dessa två resmål/upplevelser?
Vi ska avsluta vår resa i Miami och tänkte bo där vår sista natt innan vi flyger hem därifrån. Hur är Miami och vad ska man helst hitta på där när man som vi har kort om tid där?
Våra flyg är bokade och betalda så de kan vi inte göra så mycket åt (vet att det är mycket att se på 3 korta veckor). Vi kan däremot flytta lite på dagarna när vi väl är på västkusten samt östkusten.
Alla tips tas varmt emot om det så bara gäller små guldkorn till mer klassiska sevärdheter! Även tips på bilhyra och hur det är att bo längs vägen, motell, hostel? Priser?

Tack på förhand!
Av Birgere
11 jan. 2017 08:58
jaha....

börja med att göra en vettig plan där det framkommer resdagar, övernattningar, heldagar på plats.
När du skriver LA eller Orlando en natt så blir det ju bara dumt då ni har hela resdagar före o efter.
Sedan kan du läsa här på forumet om dom platser ni vill besöka.
Ta sedan fram rödpennan o börja stryka platser i ursprungslistan samt fundera på att ersätta vissa rutter med flyg istället.
11 jan. 2017 20:14
Tack för alla tips på din blogg 😀 Vi ska verkligen försöka boka in Avalon B&B, såg helt underbart ut!
11 jan. 2017 22:41
8 dagar i Kalifornien blir tufft men eftersom flyg redan är bokat skulle jag lägga upp dagarna så här (vet ej om du menar att det är 8 nätter och reser från LA den nionde dagen eller 7 nätter och reser från LA dag 8):

Dag1- landa, ta sig genom immigration, åka till hotellet och sova så snabbt som möjligt.
Dag 2- San Francisco
Dag 3 - SF
Dag 4 - SF
Dag 5 - SF eller hämta hyrbil på morgonen och köra söderut på Hwy 101 och därefter Hwy 1. Övernatta i Monterey eller söder om Big Sur
Dag 6 - Hwy 1 och övernatta i Santa Barbara med omnejd.
Dag 7 - LA
Dag 8 - LA
Dag 9 - flyga från LA

Om jag räknat med en dag för mycket, hämta hyrbil dag 5 och övernatta söder om Big Sur. Dag 6 blir en lång transportsträcka till LA där ni kan få en eftermiddag i Santa Monica och övernatta sedan.

Bättre att skippa Vegas och göra det till en separat resa och då inkludera Death Valley samt Grand Canyon och fler nationalparker. Norwegian flyger jättebilligt dit (bara på vinterhalvåret verkar det som numera).

Florida och södern finns det andra på forumet som kan betydligt bättre än jag.

Priser: boende i SF, hotellrum eller egen lägenhet: omöjligt att komma under 1500kr/natt.
Kam ni tänka er att bo inneboende via Airbnb eller sovsal på hostel blir det betydligt billigare. Boka i SF så tidigt som möjligt.

Eftersom ni åker på sommaren är det säkrast att boka boende i förväg, speciellt med tanke på ert pressade tidsschema. Då slipper ni lägga onödig tid på att leta upp det då och kan istället i lugn och ro undersöka priser och områdena som hotellen ligger i. Likaså bilhyra, boka och betala hemifrån i god tid så får ni bra pris. Boka via hemsidorna för ordenliga välrenommerade firmor som Hertz, Alamo, Budget, Sixt mm och inte några agenturer eller resebyråer för att undvika klydd.

Svårt att ge specifika tips i nuläget men återkom gärna med mer ingående frågor så finns här många som kan ge bra svar! :)
Av Birgere
12 jan. 2017 00:20
Tycker Garmonbozia gjorde ett bra jobb med rödpennan.
Personligen skulle jag valt att försöka boka om alt boka ny biljett till New Orleans och då lägga kanske 5 nätter till på västsidan. Då fixar ni LV, Grand Canyon o Death Valley. Flyg sedan Vegas-New Orleans och ta dom 4-5 dagarna ni behöver där tillsammans med Alabama.
Flyg sedan till Miami o kanske ta 2 nätter på South Beach inkluderat en halvdag i Everglades.
Med ett sådant upplägg så har ni "klarat av" en stor "måste del" av CA/NV, gjort New Orleans, träffat er vän och fått en glimt av Miami.
Ni sparar ett par dagar i bilen och Florida får ni ta nästa gång istället på riktigt under 2 helst 3 veckor.