Bästa tips i New York

28 nov. 2016 10:33
Visningar: 718
Hej! Efter en middag hemma med familjen kom det fram att NYC under nyår alltid hade varit en dröm för oss alla och nu är resan bokad. Vi ska åka mellan den 28/12-4/1 och behöver alla tips man kan få. Bomba mig med allt ifrån shopping, sevärdigheter, restauranger, vad man inte får missa, typiskt NYC, era bästa upplevelser/ tips och allt vad ni kan komma på. Vi är 4 personer som ska åka, jag och min sambo samt mina föräldrar, alla över 21. Tack på förhand för era tips! 😃
Av Birgere
29 nov. 2016 10:05
Om du söker på forumet så hittar du hur många svar som helst på dina frågor.
Om du sedan har någon specifik fråga så kan du säkert få svar här.
Av Bergabo
1 dec. 2016 23:50
Att ge tips i New York är svårt då "måsten" helst bör knytas till intressen:

Den som gärna söker spår av Sverige:
Besök FN ! gården med Carl Fredrik Reuterswärds pistol (Non-Violence) och i entréhallen med Hammarskjölds minnesrum , ett rum att tänka i för alla människor och för att välkomna alla oavsett tro, etnicitet osv får inget i rummet och dess väggar stöta bort någon.

Wallenbergs minnesplats ligger längs gatan strax intill FN byggnaden. Man kan stanna till och se hans övergivna portfölj och fundera på vad hände honom i Ungern 1945?

Den som har emigranter i släkten kan besöka Ellis Island(idag museum och frihetsgudinnan ingår i samma båttripp) för att se hur svenska släktingars första kontakt med USA var, när de anlände för 100-120 år sedan.

Personligen är jag svag för musik o show och om det intresset finnes, besök en av världens största lokaler i sitt slag, Radio City Music Hall !
Christmas Spectaculars med the Rockettes ges under Ert besök:
http://www.ticketmaster.com/venue/491523