Äventyr + romantik i Thailand

Av Jaggero
7 okt. 2013 21:02
Visningar: 772
Hej! Här kommer en Thailand-nybörjare. :-) Jag och min kille flyger till Bangkok efter nyår och stannar i drygt två veckor. Vi tänkte spendera första natten i staden och dagen efter ta oss söderut på något sätt. Här kommer första frågan: vilket sätt är bäst? Vi betalar gärna lite mer för AC och komfort. Sedan är vi helt lost på VART vi ska. Vi vill främst sola och bada men ha möjlighet att under dagen åka till någon ö och se annan miljö. Vi tänkte bo på 2-3 olika ställen under resans gång och kombinera dessa ställen med några dagsutflykter. Vad vi vill göra: forsränning, besöka ett buddhisttempel, se vattenfall, snorkla och se lite annan miljö än bara vit sand (även om det är det primära målet, så att säga). Vi är inte intresserade av fest och den stora, ungdomliga skaran. Skulle verkligen uppskatta några råd! :-)
Av Marilcj
11 okt. 2013 16:51
2 v är ingen lång tid att ta sig runt för långa sträckor i Thailand, är mycket som ska klaffa, sträckor som tar 8 tim här kan man räkna med 12-13 tim där, ankomsttider m avgångstider exempelvis!
Ta en koll åt Rayong/BanPhe-hållet, fastlandet med nationalpark en bit in i landet, fina stränder och bla Koh Samet inom behagligt avstånd, även många andra öar....finns dock några ställen i övärlden där som fortf inte är helt sannerade efter utsläppen tidigare.

Eller söderut mot Hua Hin, där har ni ändå närheten till rätt mycket, en av landets största nationalparker, stort tempel inne i stan och massa mindre ute på landsbyggden, lätt att ta sig upp i bergen m en bra karta o hyrd vespa/mc, vattenfall där man kan bada en bit ifrån, Koh Talu dit det ordnas dagsresor av vanliga taxichaufförer om man vill åka själv el m bussar för snorkling, eller sena nattbussen ner till Chumphon för vidare m färjan till Koh Tao.
Forsränning har jag inte hört nått om i närheten men annars finns mycket av de ni vill uppleva i trakterna runt Hua Hin och med det inte sagt att ni ska bo inne i stan, hade jag aldrig gjort själv nämligen, vill inte ha stadens puls runt om mig när jag är på semester, utan vi bor utanför i en mindre by!
Av Jaggero
18 okt. 2013 08:30
Tack för svar, ska genast börja kika på detta :)