Romantisk solresa i början av mars

19 okt. 2010 01:22
Visningar: 844
Hej!

Jag och min flickvän, båda 20, ska åka iväg och kramas i solen i början av mars nästa år. Problemet är att det är svårt att välja resmål... Så lite tips och råd skulle vara trevligt, sen att vi båda är noviser på det här med utlandsresor gör det hela ännu lite svårare.

Vi funderar på tre veckor i Thailand... Vart ska vi åka? Hur ska vi göra? Stanna på ett ställe eller åka runt lite? Lite lugnt och fint skulle inte skada (det betyder lite turister)... Har kikat lite på Koh Samui och Krabi men har ingen aning egentligen.

All hjälp är extremt uppskattad!
Av Sos08
19 okt. 2010 14:48
Hej!

Om ni åker till Ao Nang - Krabi området så går det att hitta både liv och rörelse och lugnare ställen. Det är lätt att åka ut till helt underbara paradisöar därifrån.

Sen är det väldigt lätt att resa i Thailand. Vill man t ex åka till Phi Phi en sväng så är det bara att gå in på ett av många "resebyråer" som finns överallt och köpa resan. Därefter blir man hämtad på hotellet man bor på och slussad hela vägen till dit man ska :) Förr när vi brukade resa runt lite så bokade vi bara hotellnätter hemifrån för de första nätterna när vi kom dit och någon natt på slutet i närheten av flyget och sen tog vi allt på plats beroende på vart vi kände för att åka.

De står alltid en massa människor och erbjuder en boende vart än man kommer och då är det ju bara att säga att man vill titta på boendet innan man bestämmer sig.

Här kan ni se och läsa vilka ställen vi var på när vi var i det området: http://www.reseguiden.se/forum/resor/thailand-27-11-12-12-2007-1997

Mvh SoS
19 okt. 2010 16:58
På tre veckor brukar 3-4 ställen vara "lagom" - ex 1 vecka i Ao Nang och ca en vecka på Koh Lanta (+ ev ö-luffa med utgångspunkt från Koh Lanta) + några dagar i Bangkok på vägen hem, Då får ni med både liv och rörelse, båtutflykter, avkoppling, spa, snorkling, shopping & sevärdheter.

Vill ni ha röj & rajtantajtan och bra shopping så är väl Koh Samui ett bättre val men jag tycker att stränderna och snorklingen är betydligt finare utanför Ao Nang och Koh Lanta. Dessutom tycker jag att prisnivån är betydligt högre på Koh Samui än i Ao Nang - ca +20-30% generellt sett. Koh Lanta är billigare än Ao Nang.

På ex Chaweng Beach (Koh Samui) har du vattenskotrar & windsurfing som du inte finner på Koh Lanta men å andra sidan är Koh Lanta en oerhört romantiskt ö känd för sina vackra solnegångar och med mysiga restauranger.

Läs mer på www.aonang.se, www.lanta.se och www.lantadiver.com