Kata Beach i mars

4 jan. 2010 11:01
Visningar: 1245
Vi ska åka till Kata beach den 12 mars. Skulle höra om lite tips vi kan göra där förutom att sola och slappa då.
Har sett här på sajten att man kan åka båtturer, har inte bokat något med resebolaget, det kanske man skulle ha gjort?
Finns det något tips om bra restauranger? Vi är inte intresserad av den internationella maten utan vill
gärna prova på den inhemska maten. Vad kostar det att äta i kata ungefär?
Många funderingar blir det när man inte har varit i Thailand någon gång. Tacksam för många bra tips och ideér.

Sussi
4 jan. 2010 21:11
hej,jag och min familj ska åka
3 v nu den 23 jan,vi ska bla bo
i kata,på hotell kata sea breeze.
jag åter kommer med lite tips
när vi har varit på sem..
5 jan. 2010 10:11
Hej.
Du behöver absolut inte boka några utflykter i förväg! Det är mycket smidigare, och billigare att göra det på plats. Det finns många mysiga restauranger i kata, en klar favorit är Nathalies, mycket trevlig personal och underbar mat. Eftresom kata är ett så populärt resmål i thailand har de lärt sig ta betalt, tyvärr.. Det kostar runt 50:-/person med middag och en dricka.
Har du fler frågor, hör av dig.

// Veronica
5 jan. 2010 21:53
Tack snäll ni, ska bli spännande att få direkt rapport när du varit där
Nathalies ska vi prova fick tips om det från en annan person oxå.

Sussi
Av Chilli
6 jan. 2010 14:24
Citerat från leroslover:
En båttur vi gjorde när vi var där 2006 var ut till ön Raya (hoppas den hette så), fantastisk vit 'mjölig' sand, hoppas du förstår vad jag menar. Mycket trevlig utflykt som inkluderade lunch och snorkling. Kolla min bild: http://www.reseguiden.se/minsida/leroslover/bilder/111313. Bokning gjordes på plats.
Ön heter så , bodde där en vecka för 2år sen i deras djungelbungalows,helt underbart o helt rätt ang sanden. Klart värt ett besök.
Av Szinem
24 jan. 2010 21:26
Hej Sussi

Ni måste absolut besöka Phuket Zoo. Tre föreställningar med apor, elefanter och krokodiler. Lagom att komma dit vid 9,30 så hinner ni se
alla föreställningar.
En annan sak som ni måste absolut göra är att åka upp till Budha templet som man håller på att bygga. Vi tog en taxi (ej hotellet) och betalade 1000 bath och
han körde oss till Budhatemplet och väntade på oss, sedan körde han oss till View Point. Vi hann precis dit så vi kunnde se solnedgången.
Det finns en restaurang där med jättego mat (billigt som överallt). Ät och drick och se solnedgången. Helt underbart.

Det finns annars massor med restauranger. Äter ni Thailändsk mat så är priserna låga. Vi åt och drack för mellan 350-450 bath (2 pers).
Prova även bananpannkakan som man tillagas på vagnar när ni är ute och går på kvällarna. Jättegott.

Båtturerna är billigare om du frågar den inhemska resebyråer som finns överallt. Kolla priserna. Bestäm inte hos den första och bästa.
Jag kan rekommendera att åka över till Phi Phi. Vi betalade 5100 bath för två nätter, taxi (hämtades på hotellet) till piren och båten över tur och retur (2 pers)
Bodde på Kinnaree med aircond, safetybox och kyl. Dessutom så var det en öppen biljett ifall vi ville stanna flera nätter till.
Från Phi Phi Don kan man sedan för halva priset ta turer med antingen Speed boat eller Longtailboat till öarna. Snorkla och bada i underbart vatten.

Lycka till
Hälsningar Szilvia

24 jan. 2010 23:31
Jag kan rekommendera er att hyra en bil för ca 250kr/dag och köra "strandvägen", dvs på västsidan, uppåt mot Patong Beach om ni vill ha fler restauranger och shoppa. Det tar inte mer än 15min att köra den vägen.