Restips

Av Ogggmo
10 okt. 2012 18:28
Visningar: 218
Hej.

Jag snubblade över denna hemsida när jag surfade runt för att få lite info om allt möjligt i Thailand.
såhär ligger det till: Jag och min sambo landar i Thailand den 2 Januari, vi åker hem den 14 februari. Nu söker vi tips och råd på vad man inte bör missa när vi främst är ute för lite mer romantiska ställen än partyställen.
Vi börjar vår resa med 10 nätter i Phuket för att sedan köra en vecka i aonang.
Har ni några favoritställen att rekommendera utöver dessa två stop. koh lanta? koh lipe? eller dylik

Tacksam för svar
Av Sissi71
12 okt. 2012 09:39
Koh Lipe är fantastiskt! Finns både lugn och ro och liv och rörelse om man vill det! Underbart vatten och vad vi tyckte i vintras inte så vansinnigt dyrt trots en liten ö. Long Beach på Koh Lanta fastnade vi också för, finns en liten resort som drivs av en thaitjej och australisk kille, Wonderful resort. Egen bungalow, rent och fräscht och supergoa som jobbar där! Hjälpte oss med en massa olika biljetter, resor, transfer osv. Inte speciellt dyrt, tror vi betalade 1100 baht/natt inkl a/c. Då var vi där under peaksäsongen. Ett par hundra meter ner till stranden med supermysiga barer och restauranger och inget folk!! Vattnet var helt ok, men finare på Lipe. Var på Phuket? Tyvärr har det blivit dyrt och överhopat med turister....Vi tillbringade några nätter på en liten ö som heter Nakha Island på östsidan norr om Phuket stad. Bodde i typ stora tält men med riktiga sängar,tak över, terass och bara el fram till kl 22. Precis vid stranden, jättefint vatten! Finns inget annat på ön mer än en liten muslimsk by och tydligen nåt lyxresort på andra sidan som vi inte såg nåt av. Inga butiker, inga försäljare bara härlig natur! Vi utforskade ön och promenerad runt nästan hela, upplevelse! Verkligen romantiskt!!!! Stället heter Tenta Nakhara, superduper trevliga människor där. Rekommenderas starkt! I år ska vi prova Khao Sok, norr om Phuket. Nationalpark där man kan bo i hyddor typ i träden och sen ta en tur på den stora sjön och övernatta i bungalows på vattnet. Ska bli spännande att testa! Inte så speciellt dyrt heller men lite äventyr!
Avråder från alla de stora stränderna på Phuket och Koh Phi Phi om man vill ha lugn och ro! Och dyrt som fasen har det blivit! Finns en liten beach nere vid Nai Harn som heter Jungle beach ( om jag inte minns fel...) som är helt fantastisk. Lite avskilt men ändå nära! Hoppas du fått nåt tips och att ni får en underbar resa!!