Dykning samt andra äventyr Thailand

6 sep. 2010 12:01
Visningar: 389
Hej resglada vänner!

Jag och några vänner ska åka två veckor till thailand i Jan/Feb.

Vår tanke är att spendera de två/tre sista dagarna i Bangkok för att shoppa innan vi åker hem. Men under resten av tiden vill vi se och uppleva så mycket som möjligt. Ingen av oss känner att vi bara vill ligga och pressa på stranden och guppa i vattnet. Utan vi vill dyka, snorkla, åka ut till grottor, kitesurfa, rida elefanter och allt annat som man kan sysselsätta sig med i thailand. Vi vill inte vara på de turistigaste platserna utan hellre uppleva det genuint vackra och äventyrliga thailand. Vi kan ta en och annan lugn dag utan större ansträngningar. Men i längden vill vi hålla oss aktiva.

Jag har redan dykcert och ska ta mitt advanced medan mina två vänner ska ta sitt open water cert när vi är där nere.

Är det någon som har gjort en liknande resa med liknande intressen som kan ge oss tips på öar/platser att besöka för just det här.

Tacksam för svar!

e.
6 sep. 2010 15:57
Bra dykning finner ni på Koh Tao, finns mängder med olika dykfirmor. Finns även möjlighet till andra äventyr. Lugn och avslappnad stämning råder på ön. Finns flera olika stränder att välja mellan. En idé kan vara att åka med "tomma" väskor till Thailand och börja resan i Bangkok med att fylla upp dem. Sedan kan man ju alltid avsluta i Bangkok för att göra några sista fynd. Då kanske man hittar lite bättre också.
7 sep. 2010 11:40
Härligt. Ska kolla upp dina tips med detsamma. :)
Av Joakimn
7 sep. 2010 15:23
Hej
Jodå KhoTao e fint men dykmässigt sådär.
Jag hade valt att dyka utanför simila island istället. Helt annat vatten /djup o sikt samt att det marina livet
är enormt mycket bättre där. Som boende skulle jag nog titta lite emot Burma till. om du vill ha lite mindre
upptrampade vägar/finns bra boende vid de thailänska småöarna alldeles innan Burmesiska gränsen.
Du har om jag förstod c:a 10 dagar sen Bangkok..Hacka inte sönder resan välj tex. 5dagar på insidan
=sydkineska sjö=Tao Pangan eller samui sen en 5dagar på Puket sidan( vid simila island o Burma)
Bara en tanke/Lycka till/Joakim
7 sep. 2010 16:03
Hej Joakim!

Tack för ett bra och givande svar.

Har kikat på lite dykning både på Koh Tao och kring Similan. Stor variation i det marina livet samt god sikt är förutsättningar för bra dykning. Så vi kommer nog satsa på de platser som erbjuder detta.

Har du någon uppfattning om det är värt att ta liveaboardkurser eller om det är/går lika bra med andra kurser. Tänker på mina vänner som inte har dykt ännu.

Tycker som du att det vore synd att hacka upp resa för mycket. Däremot har jag lite svårt att se vilka andra aktiviteter man kan syssla med på dessa öar som håller kvar en längre. Vi funderar på kitesurfing och liknande vattensporter. Erbjuds det något av detta i området? Vet du om man förlorar mycket tid på båtresorna mellan öarna? Ska man räkna med att halva dagar går bort i resan mellan platserna?

Har många frågor - men vet inte vilka det är ännu bara! ;-)

e.