Dykning Similan Islands

20 nov. 2017 15:25
Visningar: 460
Funderar på att dyka runt Similan Island och undrar var jag ska bo. Har förstått att man kan bo på tre av öarna i Similan men funderar på om det är enklare att bo i Khao Lak och dyka genom något dykcenter där som åker till Similan.

Någon som har några idéer på hur jag ska göra?
27 feb. 2018 15:35
Dåligt med svar. Även svårt att hitta lite nyare och uppdaterad info. Så jag kapar tråden lite. Har funderingar på att boka någon live aboard tur i december i år till similan. Då Vi inte har dykcert så är vi mest intresserade av snorkling. Har hitta Poseidon som ordnar men har inte hittat någon senare info om vad folk tycker om det. Finns det ens kvar?
Finns det andra alternativ?
Av Pelle77
28 feb. 2018 19:50
Jag har en kompis som har åkt på den snorklingsutflykten för flera år sedan och han beskrev Poseidons tur som väldigt bra. Just nu är faktiskt dn arbetskollega i Khao Lak och ska åka på Poseidons 2-nattstripp så jag kan återkomma när jag hört hur hon tyckte att det var.

Similans är jättefint. Jag var där 2008 på en Liveaboard dykbåt första gången och minns att de bästa dyken var de första o sista på dagen ( när dagstripparna åkt hem). Nu är tex Koh Tachai stängt pga massturism och det är väldigt många kinesiska resenärer på Similans. En snorklingstrip med Piseidon möjliggör ju att vara på platser före alla andra.
2 mars 2018 11:28
Jag har lite dålig koll på vilka bolag som åker dit men tror det finns många att välja mellan. Själv var jag där i december 2015 och jag älskar Similan, där är så fint! Som Pelle77 skriver är det härligast på morgon och kväll när de som åker dagsturen inte hunnit komma dit eller har åkt hem. Själv bodde jag på Phuket och bokade en hel tur med en övernattning i tält några dagar innan.

Vi åkte speedboat dit men framme på öarna bytte vi sedan till en långsammare och större båt som vi sedan snorklade ifrån. Av de platser i Thailand jag har varit på så har Similan Island och Koh Lipe haft bäst snorkling så ni gör absolut rätt i att åka dit!!
2 mars 2018 20:01
Tack för svar. Hittade någon sida som hade samlat en hel del bolag på ett o samma ställe. Typ Pricerunner. Finns en hel uppsjö. Lite är det väl att man får vad man betalar för. De flesta verkar dock inrikta sig på dykare. Poseidon är då mer för snorklare om jag förstått det rätt. Tyvärr för Poseidon så verkar deras båt liten och komforten inte den bästa. Men man kanske kan bita ihop ett par nätter. Är det någon då som har erfarenhet från dykbårarna? Hur funkar det för oss utan dykcert?