Familjeresa till Khao Lak & Kho Lanta (vill ha äventyr)

Av Litchii
9 maj 2017 15:55
Visningar: 1026
Hej alla!
Vi är en familj på två vuxna & 2 barn 10 & 6år.
Vi vill ha tips på utflykter och saker man inte skall missa när man åker med barn. Vi vill ha äventyr & action men även kunna bara ta det lugnt :=)

Vi åker nu i december och är borta över julen.

Mvh Isabella
9 maj 2017 16:55
Rafting är alltid roligt. Vi har gjort det ihop med våra barn, de var 8 & 12 vid första tillfället. Gick hur bra som helst. Finns i närheten av Khao Lak, se klipp nedan för exempel.

https://youtu.be/T9mo_chChSM

Från Koh Lanta kan ni åka på utflykten 4 Island som är en populär utflykt. Finns att boka på varje "resebyrå".

http://www.thefourislands.com/tours/4-islands-snorkeling-tour/

Hyr en egen moped med sidovagn och ta er runt Koh Lanta och bada vid olika stränder, det är ett mindre äventyr som passar under en dag.
Av Litchii
29 juli 2017 15:28
Tack så mycket :) skall kolla in allt mer
Av M4sta86
1 aug. 2017 09:29
Från Khao Lak finns diverse dagsturer. Du har Similan Islands och du har Surin.. Skulle föreslå Tachai Island eller Surin, mindre turister = mindre förstörda rev.. Detta är snorklingsturer mestadels så är inte sådant intressant är det inget att rekommendera.. fantastiska öar dock..
Hyr moppar/tuktuk och bege er till Kho ko kao... en ö X antal mil norr om Khao Lak.. väldigt lugn och privat ö... finns knappt några hotell.. flera mils stränder där ni i stort sett är själva, helt magiskt..
Beroende på period ni ska dit så är det en Sköldpaddsfestival någon gång i mars..bommade den själv förra året men ska vara en kul grej..
I övrigt är Khao Lak en rätt lugn turistort..mycket familjer och par som åker dit för att koppla av..därav lite brist på saker att göra, annat än sola och bada