2 veckor Roadtrip

21 mars 2016 21:48
Visningar: 295
Hejsan!
Jag och en kompis planerar att åka till Californien och upptäcka den fantastiska highway 1. Eftersom jag aldrig gjort en sådan resa så har jag lite svårt med planeringen.
De ställen jag hade i tanke att besöka är, San Fransisco (startpunkt),
Monterey (Big Sur), Santa Barbara, LA, San Diego, Las Vegas, Grand Canyon, Yosemite och sen tillbaka till SF. Är det på tok för många stopp eller skulle det gå? Tänker att man stannar 2-3 dagar på de större ställena. Svar och tips på bättre rutt uppskattas :)
Av Hawaii
21 mars 2016 22:11
Du nämner inte hur många dagar totalt du har tänkt dig, vilket nog är den allra viktigaste "detaljen". Om ni har tillräckligt med tid är detta definitivt inte för många stopp, men hur mycket tid på varje plats bör nog variera ganska rejält. I Santa Barbara räcker nog några timmar, eller ett stopp över natten, helt beroende på när ni kommer dit etc. Likaså Monterey. Och de andra platserna - beror ju också vad ni är intresserade av men rent generellt mellan 3 och 5 dagar i de större städerna. 2 lite i knappaste laget men om det är allt ni har, så går det ju också.
Av Hawaii
21 mars 2016 22:39
"15 dagar borta" - inkluderar det resedagarna till och från USA? I så fall bara 13 dagar för själva vistelsen. Med tanke på att en del av dagarna i stort sett blir heldagsresor i bilen blir det otroligt snävt. Skulle definitivt rekommendera att ni koncentrerar er på enbart California kusten: SF, Hwy 1, LA och SD i stället för att stressa runt och försöka med alltför mycket på för kort tid. Ta LV, GC och Yosemite på nästa resa och kosta er på att verkligen uppleva de olika platserna i stället för att bara ha en dag här och en dag där.
Av Marulk
22 mars 2016 06:42
Citerat från Timtravel94:
15 dagar hade vi tänkt vara borta :)
Instämmer med @Hawaii, om det är kusten som är prioritet, håll er där o upplev varje plats. Monterey tex är en mysig stad med fantastiska Bay Aquarium. Att försöka hinna de stora nationalparkerna Yosemite o Grand C på dessa dagar verkar lite synd. Dagarna kommer ägnas åt bilåkande o ni riskerar missa många fina platser
Men visst, allting går. Beror ju på om ni bara vill se eller istället uppleva. Oavsett kommer ni få en härlig resa
Go tur!