10 timmar i Peking

16 jan. 2011 14:58
Visningar: 1234
Hej alla!

Den 30e flyger vi mot Filippinerna, men mellanlandar 10 timmar i Peking. Vi har ordnat med visum och allt så att vi får lämna flygplatsen. Nu är bara frågan; Vad ska man se?

Eftersom det blir en väldig snabbvisit så vill man ju gärna hinna med det absolut mest sevärda och kanske en sväng till någon marknad om tid finns.

Tack på förhand!
16 jan. 2011 15:22
Om ni har 10 timmar mellan landning och nästa avgång så kan det nog bli ca 5 timmar i Beijing-centrum, så ni hinner inte med så fasligt mycket.

Jag tycker definitivt ni ska ta er till Himmelska fridens torg, och därifrån kan ni göra en snabbvisit på någon timme inne i Förbjudna staden.

Marknader finns det massor, men det beror det på vad ni är ute efter. Om det är märkeskopior ni vill ha så välj någon av de tre större turistmarknaderna: Se
http://kristeribeijing.blogspot.com/2011/01/turistmarknad-live.html

Vill ni till någon mer exotisk kinesisk marknad så är Panjiayuan ett mycket trevligt alternativ. Se:
http://kristeribeijing.blogspot.com/2010/02/panjiayuan.html

Det kommer att bli lite intensivt, men det fungerar nog.
Lycka Till!
Av Hathor
16 jan. 2011 16:17
skulle ni kunna hinna till muren??
ligger ju lite utanför Peking.
en taxi från flygplatsen kanske skulle möjliggöra detta..
19 jan. 2011 01:36
Jag anser det vara ett högriskprojekt att ge sig på muren med denna begränsade tid. Normalt är ett besök på muren en heldagsaktivitet.
Men - det kan mycket väl fungera. Man ska dock vara medveten om att man kan fastna i en bilkö, och det kommer inte att bli så lång tid över för att se själva muren.
Av Borgaf
22 jan. 2011 11:43
Har nyligen varit i peking och innan vi åkte dit läste vi mycket i Kristers blogg som är en alldeles utmärkt blogg. En perfekt guidebok. När jag nu varit där skulle jag säga att en taxi direkt till Himmelska fridens torg, titta runt lite där och kolla på egen hand (dock måste man köpa biljett) i Förbjudna staden.På andra sidan torget mittemot Förbjudna staden börjar gågatan som man byggt upp på kinesiskt vis (lite turistfälla) men fin att se början på. En timme räcker. Ta en taxi till Pärlmarknaden, gå tvärs igenom den till nästa hus som ligger alldeles bakom där finns en marknad som jag tyckte var jättefin. Vill man köpa lite souvenirer så kan jag rekommendera härliga Pushminashcalar 30 Yan, Armani tröjor o skjortor 50Yan lite oregelbundna c:i 1 cm långa sötvattenspärlhalsband de knöt medan man väntade 25Yan, Peak Perform,encejacka med fleecefoder 150 Yan så har du lite att gå efter. Kanske fick jag inte de bästa priserna men jag var nöjd.
Man hinner mer än man tror och glöm inte kolla ut genom taxifönstret när ni åker det finns mycket på vägen. hoppas ni får kul