Albanien

Jämför och boka resor från alla ledande reseföretag
Filtrera

Om Albanien Europa

I decennier var Albanien stängt för omvärlden.
Det är först nu som vi kan se vad vi missade i alla år – mil efter mil med sandstränder.

Landet har samma härliga varma klimat som sina grannländer, det är oftast bara under vintermånaderna som temperaturen sjunker under 20 grader.

Den största staden är Tirana som ligger ungefär mitt i landet. Här finns en del sevärdheter men de flesta turister åker till ett helt annat område av landet: Albanska rivieran.

Den här tio mil långa sträckan beskrivs ofta som den mest orörda kusten i Medelhavet. Här finns mil efter mil med vackra sandstränder – och utan de jättelika hotellanläggningar som är så vanliga i andra länder.

Här bor du i stället på små hotell på campingplatser eller inackorderad i rum eller stugor hos privatpersoner.

Den största turistorten på Albanska rivieran är Saranda i södra änden. Andra små och stora orter att lära känna är Borsh, Palasa, Vuno, Llaman, Pilur och partybyn Dhermi.

När du åker omkring i Albanien så kommer du troligen att ha en handfull gråa bunkrar inom synhåll. Under den paranoide kommunistdiktatorn Enver Hoxha så byggdes det mer än 750 000 cementbunkrar för att skydda landet mot invasioner. I dag är det turister som invaderar landet och några av bunkrarna är till och med ombyggda till hotell.

Albanien lokalbuss
Albanien Iho, 11 apr. 2019
Updaterad av Torbjorn76 för 1 vecka sedan
2
Planera resa till Saranda i september. Därifrån hade vi tänkt utforska orterna Dhermi och Himara. Hittar tyvärr inga tidtabeller på lokalbussar som går till dessa orter. Hur ofta per dag går dessa bussar? Tidpunkter? Vad kostar taxi från Saranda till Dhermi?
Tips och ideer kring Albanien.Saranda
Albanien Pionflickan, 11 mars 2019
Updaterad av Lollovest för 11 veckor sedan
5
Hej.Vi har bokat in en resa till Saranda och vill ha tips och ideer på resmålet.Kan man äta all mat? Har hört att man blir mera magsjuk i Albanien än i ex,p Grekland /Kroatien m.m..Kontanter eller kort?.Sevärdigheter och utflykter../Pionflickan
Bra ställen
Albanien Varenne, 3 mars 2019
Updaterad av Ziesta för 11 veckor sedan
2
Hej! Jag aldrig varit i Albanien, och skulle gärna vilja ha tips på bra ställen där, vart åker man mest till när det gäller charter från Sverige
Mysigt ställe i Albanien
Albanien Blesi, 11 apr. 2018
Updaterad av Mamia för 16 veckor sedan
5
Jag och min dotter har tänkt åka till Albanien i Juni, vi har tittat på Durres eller Saranda men vill gärna ha lite tips och råd om var det finns bra stränder och mysiga restauranger. Tack /Camilla
Albanien
Albanien Annalenaj, 19 juli 2018
Updaterad av Mamia för 16 veckor sedan
5
Hej, reser till Albanien via Korfu i slutet av Juli, två v. Boende i Dhermi. Vill gärna göra några utflykter, men önskar ej hyra bil. Hur fungera det med buss? Kan man hyra taxi för en dag? Kan det kanske finnas paketutflykter att följa med på? Ngn som har tips om detta? Ngn som har varit i ...
Dhermi
Albanien Mamia, 27 jan. 2019
Updaterad av Mikad för 16 veckor sedan
1
Funderar på att åka till Dhermi i sommar. Det verkar vara en liten ort med focus på bad, men finns det något att se och upptäcka i närheten? Hur är kommunikationerna då om man ej vill hyra bil? Intresserad av alla tips och info.
Vlora
Foto: luixhi
Himara
Foto: luixhi
Tirana1
Foto: luixhi
åsnedrivare
Foto: treb

Planerar du en resa till Albanien?

Vi söker bland 1 000 000-tals priser från över 500 reseföretag. Vi jämför fler än 500 000 hotell, över 438 flygbolag, 100-tals resebyråer och 24 arrangörer.