Albanien

Jämför och boka resor från alla ledande reseföretag
Filtrera

Om Albanien Europa

I decennier var Albanien stängt för omvärlden.
Det är först nu som vi kan se vad vi missade i alla år – mil efter mil med sandstränder.

Landet har samma härliga varma klimat som sina grannländer, det är oftast bara under vintermånaderna som temperaturen sjunker under 20 grader.

Den största staden är Tirana som ligger ungefär mitt i landet. Här finns en del sevärdheter men de flesta turister åker till ett helt annat område av landet: Albanska rivieran.

Den här tio mil långa sträckan beskrivs ofta som den mest orörda kusten i Medelhavet. Här finns mil efter mil med vackra sandstränder – och utan de jättelika hotellanläggningar som är så vanliga i andra länder.

Här bor du i stället på små hotell på campingplatser eller inackorderad i rum eller stugor hos privatpersoner.

Den största turistorten på Albanska rivieran är Saranda i södra änden. Andra små och stora orter att lära känna är Borsh, Palasa, Vuno, Llaman, Pilur och partybyn Dhermi.

När du åker omkring i Albanien så kommer du troligen att ha en handfull gråa bunkrar inom synhåll. Under den paranoide kommunistdiktatorn Enver Hoxha så byggdes det mer än 750 000 cementbunkrar för att skydda landet mot invasioner. I dag är det turister som invaderar landet och några av bunkrarna är till och med ombyggda till hotell.

Albanien
Albanien Annalenaj, 19 juli 2018
Updaterad av Alexxx för 20 veckor sedan
3
Hej, reser till Albanien via Korfu i slutet av Juli, två v. Boende i Dhermi. Vill gärna göra några utflykter, men önskar ej hyra bil. Hur fungera det med buss? Kan man hyra taxi för en dag? Kan det kanske finnas paketutflykter att följa med på? Ngn som har tips om detta? Ngn som har varit i ...
Körkort
Albanien Oli_97, 17 juli 2018
Updaterad av Oli_97 för 22 veckor sedan
0
Nån som vet om man behöver ha internationellt körkort eller motorcykelkörkort för att få hyra moped eller fyrhjuling i Albanien? Tack på förhand
Euro i bankomat
Albanien Spider21, 3 juli 2018
Updaterad av Ixploretheworldcom för 22 veckor sedan
11
Går det att ta ut euro i bankomaterna i Saranda eller är det bara LEK?
Åka från Parga till Albanien
Albanien Brio, 7 juni 2016
Updaterad av Brio för 27 veckor sedan
4
Hej! Någon som vet hur man enklast tar sig till Albanien från Parga i Grekland? Vi är en familj som ska resa till Himare i Albanien efter vi varit i Parga Båt, buss, taxi.....? Mvh Brio!
Tips om Albanien
Albanien Lisil, 3 juni 2018
Updaterad av Lisil för 27 veckor sedan
2
Hej! Jag och några vänner har bokat en semesterresa till Albanien, en vecka i slutet av juli/början av augusti. Vi hade egentligen tänkt börja resan med en vandring i norra Albanien och sedan åka söderut för sol och bad. Jag har läst lite här och även på andra forum och utifrån detta har jag ...
Mysigt ställe i Albanien
Albanien Blesi, 11 apr. 2018
Updaterad av Trea för 34 veckor sedan
4
Jag och min dotter har tänkt åka till Albanien i Juni, vi har tittat på Durres eller Saranda men vill gärna ha lite tips och råd om var det finns bra stränder och mysiga restauranger. Tack /Camilla
Vlora
Foto: luixhi
Himara
Foto: luixhi
Tirana1
Foto: luixhi
åsnedrivare
Foto: treb

Planerar du en resa till Albanien?

Vi söker bland 1 000 000-tals priser från över 500 reseföretag. Vi jämför fler än 500 000 hotell, över 438 flygbolag, 100-tals resebyråer och 24 arrangörer.