Tips, råd och info inför Albanienresa!

Av Jeskil
31 maj 2022 20:30 (redigerad)
Visningar: 110
Hej! Vi planerar åka till Albanien 29/7-10/8. Vi är en familj med 2 vuxna och 3 tonåringar. Tonåringarna gillar mest bad då man kan hoppa i från brygga, klippa eller liknande. Vi tittar på Saranda och Vlore/Vlora.
- Vilken stad rekommenderar ni?
- Vilken del av staden rekommenderas?
- Hur har ni gjort med mobilen? Köpt kontantkort? Vad är smidigast och billigast?
- Vad behöver vi tänka på och ha koll på?
- Släng gärna in några egna tips, råd och info!

Hoppas på många svar 🤞

Tack 🎈
4 juni 2022 20:54
Hej, vi åkte charter dit 2015 så det var ett tag sedan. Vi bodde i Saranda på hotell Delfini och några på Jaroal som låg precis bredvid, båda vid vattnet. Där fanns både stenbryggor och strand. Har aldrig ätit så mycket musslor som där! Fisk var mycket bättre än kött.
Vi hyrde bil och åkte till Blue eye där det kommer upp kallt vatten ur ett hål. Väldigt vackert där men de höll på att bygga parkeringar och annat väldigt nära det vackra.. Lite roligt då man kom åkande på den stora vägen och det plötslig kom en massa kor gående på den.
Tror att vi bara körde wifi på hotellet.
Av Babs67
18 juni 2022 17:09
Jag, mamma och 19-årig son tog en sista-minuten-resa till Saranda 2019/sep och hamnade på ett finfint hotell med bad precis utanför. Det bästa med resan var en heldagsutflykt jeepsafari med ”Saranda Jeep”, mer spännande, avslappnat än bussresa till sevärdheterna + att de tar dig till ställen andra inte gör inkl lunch på ett familjärt ställe. Trippen avslutades i Big blue…(kommer inte ihåg det kända namnet, haha) men där kan ungdomarna hoppa i iskallt vatten ner i ett hål! Rekommenderar skarpt!
Sedan bedårande Ksamil för bad med turkost vatten och flertalet restauranger med utsikt. Buss från Saranda. Vi blev så förtjusta att vi bokade in en hotellnatt där! Vi var ju där off season, vet ej hur det är sommartid. Molnigt väder en dag? Besök då Butrint och gå omkring! Njut av havets läckerheter om ni gillar det!
Tror vi använde whatsup ang mobiler. Kändes tryggt & safe!