Genomresa Albanien Ksmail till Budva Montenegro

Av Sa0sin
29 juli 2023 22:30 (redigerad)
Visningar: 112
Hej!

Då jag inte hittat någon tidigare tråd som besvarar mina frågor så väljer jag här att göra en ny sådan.

Jag och sambon planerar att åka drygt två veckor till Albanien och Montenegro där planen är att flyga till Korfu och hem från Tivat i Montenegro. Vi siktar framförallt på att resa längs kusten för att sedermera ta oss in i Montenegro.

Vi har läst på en hel del om olika resemål i landet och känner att vi har ganska hygglig koll på det, men det finns ändå en del saker som vi är lite osäkra på. Framförallt är vi osäkra på är om det helt enkelt är för omständigt eller svårt att ta sig upp längs kusten i Albanien för att hinna "landa" i Montenegro på 2 veckor utan att stressa för mycket? Går det åka längs med kusten med lokaltrafik i form av buss? Eller Går det mesta via Tirana och ut till kusten igen?
Två orter som vi på förhand sagt att vi skulle vilja besöka är Ksmail och Vlora. Vi har mest bara sett någon bild på Vlora, men insett att det är en ganska stor stad när vi egentligen trivs bäst med det småskaliga och mysiga. Är det någon som har varit där, är staden värd ett besök eller ska man satsa på något annat? Kanske är det mer värt att spendera mer tid i södra delarna av Albanien om man vill ha bra sol och bad i form av Ksmail och Saranda istället, för att också hinna med en dagstur till Gjirokaster och Blue eye?
Om tid finns över kanske en tur till albanska alperna vore häftig också? Då på bekostnad av Vlora och Durres. I Montenegro finns ju också nya möjligheter för sol och bad.

Vore fint om och oerhört tacksamt om någon som gjort någon liknande resa tar sig tid att skriva några rad.

Må väl!
Mvh Gabriel