Var är det varmt i april?

Paulina
Reseguiden, besökt 24 länder

Foto: Shutterstock
Foto: Thinkstock
Foto: linae, medlem sedan 2012
Foto: Thinkstock
April är sommarsäsongens första chartermånad med många sköna resmål kring bland annat Medelhavet. Här får du en guide över de varmaste och soligaste resmålen.
Publicerad 23 januari 2020

Lagom och behagligt, varmt och skönt eller hett och svettigt? Här är resmålen som är skönast att åka till i april. Välj mellan resmål kring Medelhavet, andra destinationer i Europa eller varma paradis som ligger lite längre bort.

Ganska varmt i april – upp till 22 grader

I april börjar sommarsäsongens första resor att gå och värmen har hittat till Medelhavet och andra resmål i Europa. Reser du med barn, har svårt för värme eller tycker att svensk sommarvärme räcker gott och väl, ska du åka till ett resmål som har en temperatur på upp till 22 grader i april. Ett tips är att välja hotell med uppvärmd pool.

Kanarieöarna

Gran Canaria, Teneriffa, Lanzarote och Fuerteventura är några av Kanarieöarna som har behaglig värme året om. I april har de spanska favoriterna en medeltemperatur på 22 grader i luften och 19 grader i vattnet. Trots att soldagarna är många så kan det komma kortvariga regnskurar och vara lite mulet. Mest sol får du på södra Gran Canaria och södra Teneriffa.

Charter till Kanarieöarna i april

Rhodos

Rhodos är en av favoriterna i Grekland och dessutom den ö med mest sol. I april är det nästan alltid sol, med undantag för lokala skurar. Regnet bidrar till att ön är som grönast och vackrast under våren. Medeltemperatur ligger runt 20 grader med lite kallare temperaturer längst kusten. Det är omkring 18 grader i vattnet och 13 grader på natten. Välj mellan populära orter som Rhodos Stad, Kallithea, Faliraki och Ixia.

Charter till Rhodos i april

Kreta

I april lockar favoriten Kreta med sol, en medeltemperatur på 20 grader och bara fem regndagar. På natten sjunker graderna ner till omkring 12 grader, så packa en tjock tröja. Trots att våren har varmare väder än hösten så är vattnet kallare nu, bara 16 grader. Varmast är det i söder, men orterna i norr är ändå populärare, där det är grönare omgivningar. Ett tips är att bo nära resmål som Chania och Rethymnon, för shopping och utflykter, om vädret skulle vara sämre någon dag.

Charter till Kreta i april

Madeira

Madeira är ett bra alternativ för dig som är ute efter en aktiv semester och våren passar särskilt bra för utflykter. I april lockar den portugisiska blomsterön med runt 19 grader, och någon grad kallare i vattnet. Det är omkring sju soltimmar om dagen, men trots det är det bara 14 grader på natten. Populära resmål är mysiga Funchal och badorterna Caniço do Baixo och Prazeres.

Charter till Madeira i april

Turkiet

Turkiet är ett populärt och prisvärt resmål för dig som vill bo med bra all inclusive. I april är det omkring 21 grader i luften och 17 grader i vattnet. På kvällen kan det vara bra med en tröja eftersom graderna kan sjunka ner till 11. Trots att det är omkring nio soltimmar om dagen så kan det komma lite regn emellanåt. Vårens skönaste charter går till Turkiska rivieran och de vindskyddade badorterna Alanya, Antalya, Belek, Kemer och Side.

Charter till Turkiet i april

Mallorca

Havet kyler så värmen kommer sent till Mallorca och i april är det bara 19 grader på dagen, 15 grader i vattnet och cirka sju grader på natten. Men trots det så passar den spanska ön perfekt på våren, både på en charter och en weekendresa. Det är nio soltimmar om dagen och det finns vackra stränder, shopping och fina utflyktsmöjligheter. Välj ett hotell med uppvärmd pool så får du sköna dagar med bad. Populäraste resmålen är Alcudia, Magaluf, Palma Nova, Illetas och Cala d'Or.

Charter till Mallorca i april

Varmt i april – 22-28 grader

I april finns värmen både kring Medelhavet och lite längre bort. Här är resmålen för dig som är ute efter en semester med en genomsnittstemperatur på 22 till 28 grader i april.

Cypern

Cypern har Europas renaste vatten och är en av Medelhavets mest solsäkra öar. April är en lugn månad med mycket sol på dagen och lite kallare väder på natten. Det är mellan 22 och 24 grader i luften och runt 18 till 21 grader i vattnet. Nattemperaturen är runt 11 grader. Våren är den vackraste tiden att njuta av öns natur, historiska sevärdheter och goda viner. Populäraste orterna är Ayia Napa, Fig Tree Bay, Pafos och Larnaca.

Charter till Cypern i april

Egypten

Egypten populäraste turistorter på östkusten har milda vintrar och riktigt heta somrar. I april är medeltemperaturen på Hurghadakusten och Marsa Alamkusten 28 grader och i vattnet är det runt 22 grader. Egypten har bara ett fåtal molniga dagar och nästan aldrig regn, så här får du garanterat både sol och avkoppling.

Charter till Egypten i april

Hett i april – minst 28 grader

Många resmål med tropiskt klimat har sin regnperiod under sommaren, så april är sista chansen till resmålen som ligger lite längre bort. Här är resmålen för dig som är ute efter en het semester med över 28 grader. Se till att ha luftkonditionering på rummet och ladda med mycket solskydd, bra keps och en paus i skuggan.

Thailand

Till Thailand åker man året om, men i april börjar högsäsongen att ta slut. Det är 32 till 35 grader och bara några grader lägre i vattnet. Kvällarna är också sköna med omkring 25 grader. I mitten av månaden börjar sydvästmonsunen att blåsa med regnskurar på eftermiddagen och regnperioden håller sedan på fram till oktober. Chartern går till södra delarna av landet, som Phuket, Khao Lak och Koh Lanta.

Charter till Thailand i april

Förenade Arabemiraten och Oman

Resmål som Dubai, Abu Dhabi och Fujariah i Förenade Arabemiraten och Oman lockar i april med ett tropiskt ökenklimat och en temperatur på mellan 29 och 32 grader. Vintern och början på våren är en mer behaglig tid att åka på eftersom temperaturen annars stiger till över 40 grader. På kvällen sjunker graderna till omkring 20 grader. Är du ute efter sköna bad så har du kommit rätt, medeltemperaturen i vattnet är 27 grader.

Charter till Förenade Arabemiraten i april

Maldiverna

Maldiverna har tropiskt klimat med hög temperatur och luftfuktighet året runt. I april är det 32 grader på dagen, men vindarna från Indiska Oceanden gör att luften inte känns så het. Nattemperaturen är omkring 26 grader och vattnet lockar med 28 grader. I slutet på april och början på maj kommer sydvästmonsunen med mycket regn.

Charter till Maldiverna i april

Florida

Florida är ett av USA:s hetaste resmål och lockar med kilometerlånga stränder, palmer, shopping, golfbanor och ett rikt nöjesliv. Solsäkrast väder får du på våren och i april ligger temperaturen kring 28 grader och 25 grader i vattnet. På natten är det runt 19 grader. Det är varmare i de södra delarna av Florida där resmålen Miami och Key West ligger. I mellersta Florida kan temperaturen variera en hel del. Orlando och populära Disney World ligger i det här området.

Charter till Florida i april


Resor till solen i april