Resor till Fig Tree Bay

Resor till Fig Tree Bay

Om Fig Tree Bay

Fig Tree Bay, eller Protaras, är en välutvecklad, familjevänlig badort med bra sandstränder någon mil öster om det mer livliga Ayia Napa på östra Cypern. Vattnet är fint och klimatet är mycket gynnsamt för skönt strandliv. Bäst maj – oktober.

Jämför paketresor till Fig Tree Bay

Flyg till Cypern när det är som billigast

Fynda en sista minuten-resa till Fig Tree Bay

Om Fig Tree Bay Cypern, Europa

Barnvänligt
Begränsat nattliv
Sandstrand
Sol & bad
Vattensport

Det kristallblå vattnet, de mysiga tavernorna och stranden har gjort Fig Tree Bay till en favorit bland barnfamiljer.

Det här är ett mycket lugnt resmål där det mesta av nöjeslivet kretsar kring hotellen eller de små mysiga tavernorna. En kort promenad norrut längs stranden tar dig till grannorten Pernera. Om du i stället tar en promenad söderut hamnar du i den vackraste naturen på på Cypern, naturreservatet Cape Greco.

Längs kusten runt Fig Tree Bay finns några av de bästa dykvattnen på Cypern. Här finns också viken Green Bay där vattnet är perfekt för nybörjare.

En kort taxiresa söderut tar dig till den lite större staden Ayia Napa. Här finns ett mycket stort utbud av restauranger och barer, men även ett vattenland och en nöjespark.

Det är bara en halvmil från Fig Tree Bay till gränsen som skapades efter kriget år 1974. I Famagusta finns ett utsiktstorn där du kan spana in mot Nordcypern. Du kan bland annat kan se spökstaden Varosha, en före detta badort där de höga hotellen stått övergivna i mer än 40 år.

4,5tim
Flygtid från Stockholm

Fig tree bay

Cypern Hattstugan, 14 okt. 2015
Updaterad av Bibby för 8 år sedan
3
Hej! Åker till Cypern på lördag 17:e, stannar en vecka. Enligt väderprognosen så kommer det bli ca 28 grader och sol och moln. Min fundering är om det är så att molnen håller sej borta från kusterna och samlas imåt ön som det ofta gör på öar? Orolig att det ska bli en vecka med mulet i stort ...

Fig tree bay

Cypern Hattstugan, 25 apr. 2015
Updaterad av Hattstugan för 8 år sedan
0
Hej! Har bokat en resa till Fig trre bay i oktober. Åker den 17:e en vecka. Första besöket där. Behöver tips och råd på se och göra, mysiga stränder, m.m. Vi kommer förmodligen att hyra bil och se oss om lite på ön.

Ayia Napa eller Fig Tree Bay?

Cypern Moniza, 22 juli 2013
Updaterad av Travelmania för 9 år sedan
3
Tänkte boka en resa till Cypern i slutet på oktober. Vad jag förstått är festandet över i Ayia Napa så sent på säsongen. Kan inte bestämma mig för vilken av orterna jag ska boka. Är dom likvärdiga. Någon som kan jämföra orterna när partysäsongen är över? ... Travelmania: Hej, har varit i bägge ...

Restaurang tips fig tree bay

Cypern Hanky, 18 maj 2014
Updaterad av Hanky för 9 år sedan
0
Åker till fig tree bay på måndag, någon som kan tipsa om bra, fina restauranger? Hanna

Fig Tree bay !

Cypern Kollegan, 31 jan. 2013
Updaterad av Rawkus för 11 år sedan
5
Hej:) Har bokat till hotell Pernera, lite nyfiken om någon bott där, hur maten & stranden är?? Orten förövrigt... Tacksam för svar Sofia ... Rawkus: Jag har vart lite runt Cypern och en sådan strand älskare som man ändå råkar vara :) Kom ej riktigt ihåg vad vårt hotell hette, men älskade ...

Fig tree bay

Cypern Patrick6, 30 maj 2010
Updaterad av Patrick6 för 13 år sedan
0
tips på bra vattenland , annat som funkar för barn