Tips om Cypern

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

På Cypern är klimatet varmt och härligt under nästan hela året. Här finns massor av små och stora badorter där du kan njuta av solen på en sandstrand.

Frågor & svar om Cypern

Radisson beach resort

Cypern Joli81, 19 maj 2024
Updaterad av Joli81 för 6 dagar sedan
0
Någon som bott här? Tips på att göra?

Flyg till norra Cypern -bo på södra Cypern

Cypern Maxmamma, 21 sep. 2023
Updaterad av Littalej för 34 veckor sedan
1
Tittar lite på resor till Cypern i okt/nov (höstlovet). Min fråga är, det går billiga (relativt) flygresor till Nicosia norra Cypern (turkiska sidan). Är det görbart att flyga dit, sen ta sig till södra (Cypriotiska sidan) och sen tillbaka, vi vill ner till södra Cypern direkt. Eller krånglar det ...

Hur är cypern i maj

Cypern Joakimn, 15 mars 2022
Updaterad av Mirreli för 2 år sedan
2
Jag och min fru vill till värmen i maj Men helst inte till massturim. Finns det ett mysigt ställe i maj som någon varit på ? Tycker om att utforska, cykla o hitta mysiga små byar o självklart stränder. Vi är idrottande 50 åringar utan barn.

Yoga och andra aktiviteter Ayia Napa

Cypern Judomamma, 11 okt. 2021
Updaterad av Daquiri för 2 år sedan
1
Hej, Vi åker till Cypern med våra tonåringar på höstlovet. Jag undrar om någon vet något yogaställe i/kring Ayia Napa. Eller om det kanske finns något padelcenter. Jag tar även tacksamt emot tips om vad vi inte bör missa på vår tripp. Någon utflykt eller liknande. Tack så mycket på förhand!

Cypern

Cypern Dalafloda1, 31 aug. 2021
Updaterad av Dalafloda1 för 2 år sedan
0
Hej. Vi tänkte åka till Cypern nu i oktober. Min fundering är om det är någon som varit där nu och om man måste ha munskydd på stranden eller vid poolen på hotellet?

Resa till Cypern i juli

Cypern Annmos, 29 juni 2020
Updaterad av Annmos för 3 år sedan
4
Vi har en resa till Cypern bokad i slutet på juli via TUI. Känns nervöst och måste boka av inom 6 dagar om vi inte skall åka. Hör så många olika bud om Cypern. Att Svenskar inte kommer in, en del säger att det gäller endast mot den turkiska sidan och att man kommer in i Aya Napa dit vi ska. Skall ...

Permanent flytt - Cypern (tips)

Cypern Elsahalen, 12 juni 2020
Updaterad av Elsahalen för 3 år sedan
0
Hej! Jag och min familj ska flytta till Cypern och har ett par frågor som vi vill ha gärna svar på som kan hjälpa oss på traven😊 Till mina frågor: - Vilken stad rekommenderar ni att bo permanent? Gärna barnvänligt och gångavstånd till det mesta. - Kostar kommunala skolor i Cypern. Finns det ...

Kyrenia, vistelse längre tid

Cypern Ludwigtornros, 13 apr. 2020
Updaterad av Ludwigtornros för 4 år sedan
2
Hej, Jag hoppas på att få svar på några frågor om vad som krävs för att bosätta sig i Kyrenia 6-12 månader. Stämmer det att man behöver kunna intyga en månadsinkomst på cirka 10.000 turkiska lira, alltså cirka 15.000 kr? Eller besparingar uppemot 180.000 kr? Vi är ett par som funderar på att ...

Vågar man åka cypern

Cypern Sandrafredrik12, 10 mars 2020
Updaterad av Annaer för 4 år sedan
6
Hej tänkte kolla hur ni hade gjort vi har nämligen en resa till Cypern i 2 veckor bokade i början av maj. Hur hade ni gjort hade ni åkt eller avbokat ? Vad jag läst har Cypern inga fall av corona virus men vi tänker väl mer att när säsongen väl drar igång kanske folk åker dit med smitta?

Stötta en diktatur?

Cypern Teresia81, 5 okt. 2019
Updaterad av Erik777 för 4 år sedan
1
Jag har en bekant som vägrar åka till Turkiet för hon vill inte stötta en diktatur, men hon ska fara till norra Cypern( Pine Valley). Är inte det typ samma sak? Jag har försökt googla men blir inte100% säker?

Syrisk Pass

Cypern Wiki55, 27 juli 2019
Updaterad av Apjordan för 4 år sedan
10
Hej är det någon som vet om man får åka till Cypern med syrisk pass utan visa?

Kyrenia, norra Cypern

Cypern Suziq, 18 maj 2011
Updaterad av Apjordan för 4 år sedan
17
Hej, Nästa helg åker jag till norra Cypern, dvs den turkiska sidan. Kommer vara i närheten av Kyrenia. Är det någon som varit där och kan tipsa mig om vad man bör se och göra? Hälsningar Suzana

Om Cypern Europa

Barnvänligt
Dykning & snorkling
Nattliv
Nöjesliv
Sandstrand
Sol & bad

Cypern är klimatet varmt och härligt under nästan hela året. Här finns massor av små och stora badorter där du kan njuta av solen på en sandstrand.

Den stora flygplatsen ligger i Larnaca på sydvästra delen av ön, nära resmålen Ayia Napa och Fig Tree Bay. Men det finns också en flygplats i Paphos på västra Cypern som främst används av lågprisflygbolag, härifrån når man stränderna i Limassol.

Landskapet är mycket bergigt och likaså stora delar av kusten. Men det finns 100-tals små och stora vikar med mycket bra sandstränder. Ön har en mycket lång historia och nästan överallt finns det intressanta ruiner och arkeologiska museer, bland annat i Paphos och Kourion. Den cypriotiska matkulturen liknar mycket den grekiska, räkna med mycket kött, potatis, grytor och soppor. Den mest typiska cypriotiska rätten att prova är grillad halloumi-ost.

När du går i huvudstaden Nicosia så är gatorna fyllda av butiker, reklam, restauranger, snabbmatsställen och gatuförsäljare. Men så plötsligt kommer du in på en helt öde gata med taggtråd, avspärrningar och bunkrar. Det här beror på att staden är uppdelad i två delar och gränsen bevakas strängt. På många hus nära den här gränsen så finns det många kusliga spår av kriget 1974 i form av kulhål i väggarna.

Utiskt mot Ayia Napa
1 / 21
Glasklart vatten!
3 / 21
Snorkling i kristallklart vatten
6 / 21
Afrodites födelseplats Petra tou Romioú (grekens s
11 / 21
Lunchutsikt på Konnos Bay
12 / 21
Här klev sköna Helena iland!
15 / 21
Bellapais klosterkyrka
16 / 21
Slingrande bergsvägar
18 / 21
Hotell Anastasia Beach
20 / 21
Härlig strand
21 / 21

Tips & inspiration om resmål i Cypern