Cyperns 5 bästa stränder

Stine
Reseguiden, besökt 19 länder

Foto: iStock
Cypern har några av världens bästa stränder, och det finns väldigt många att välja mellan. Vi hjälper dig att hitta sommarens favoritstrand!
Publicerad 5 januari 2018

Ska du till Cypern i sommar? Då är du en riktig lyckost! På ön finns några helt fantastiska stränder, några är mer kända än andra. Vi har valt ut fem stränder som vi tycker har det där lilla extra.

Konnos Beach – en gömd pärla

Trots att Konnos Beach bara ligger tre kilometer från turistparadiset Fig Tree Bay, så är det få som känner till den här lilla pärlan. Det är en liten fin strand som är väldigt populär bland lokalbefolkningen. Här finns en liten taverna och vattenaktiviteter på stranden.

Pissouri – sand och runda stenar

Stranden Pissouri ligger vid det lilla fina samhället med samma namn. Det här är en strand som lockar till sig både turister och lokalbefolkning. Den ena sidan av stranden består av sand medan den andra är av små runda stenar. Även under högsäsong är det gott om plats tack vare sin storlek.

Grecian Bay – nära Ayia Napa

Om man bor i Ayia Napa och gärna vill kunna krypa till stranden, så är det Grecian Bay man hamnar på. Det är en väldigt vacker strand, med kritivit sand och kristallklart vatten. Det är också långgrund och barnvänlig.

Latchi Beach – med bra restauranger

Det här är en stenstrand med ett vackert och klart vatten, precis vid båthamnen i samhället Latchi på östsidan av ön. Det finns flera bra fiskrestauranger med färska skaldjur här. Njut av sol, bad och god mat hela dagen.

Makronissos – tre skyddade stränder

Makronissos består egentligen av tre stränder som ligger skyddade i varsin bukt. Stränderna har ljus gyllene sand och är en av de populäraste stränderna på Cypern. För dig som gillar att aktivitera dig på stranden så är det rätt ställe. Här finns bland annat snorkling, dykning och vattenskidor.

Så tar du dig hit

Det går charter till Cypern från flera svenska orter. Om du flyger charter landar du alltid på flygplatsen i Larnaca. Därifrån tar transfer mellan 15 minuter och 1 timme och 45 minuter, beroende på var du bor. Till Ayia Napa tar det cirka 40 minuter med buss.

I Reseguidens jämförelsetjänst hittar du din resa till Cypern:
- Alla charterresor till Cypern
- Alla charterresor till Cypern med all inclusive
- Alla flygresor till Cypern
- Alla hotell på Cypern


Erbjudanden - Cypern