Båt mellan Cypern och Israel

Av Metted
26 sep. 2012 20:28
Visningar: 3715
Hej!
Jag och min familj ska resa Cypern nästa år,närmare bestämt Fig Tree Bay.
Jag har kikat i mina resemagasin och läst mkt om Tel Aviv. Jag undrar om någon har bra tips om Cypern,vad man inte får missa att utforska på ön,dem bästa stränderna,shopping,godaste maten mm
Men även båtförbindelse till Tel Aviv eller Haifa,Israel. om det är värt "när man ändå är på det hållet" ;)

Tacksam för svar!
30 sep. 2012 20:08
Hej,

Har varit på Cypern en gång och då var jag stationerad på just Fig Tree Bay (eller Protaras som det ju också heter). Bor du i Fig Tree Bay är det definitivt ett måste att åka till grannorten Famagusta som ju i praktiken är en spökstad. Det finns båtturer till gränsen mot Famagusta (har du kikare med dig kan du se att den långa stranden är helt övergiven), men det går också att åka via guidade turer.

Ett annat måste är givetvis Nicosia och Larnaka. I Nicosia bör du vandra över gränsen till norra sidan (OBS! Det krävs visering, vilket gör att du måste ta med dig ditt pass) för att uppleva en helt annan kultur än den på södra sidan.

Om du gillar vin ska du givetvis åka upp till Trodosbergen. Där finns lokala vingårdar och det finns en hel del fynd som inte kostar mer än 6 euro. Trodosbergen bjuder även på fantastiska naturupplevelser. Charterbolagen organiserar turer upp dit med olika teman.

Maten på Cypern är en blandning av det bästa från Mellanöstern och Grekland. Om du gillar kött ska du prova kleftiko - en fantastisk ugnsbakad lammrätt med potatis.

Vet ej om det går båtar till Israel. Det enda jag såg var färjor till Egypten. I Larnaka finns det flera resebyråer där du kan ta reda på om så är fallet.

Du kommer garanterat att få en trevlig vistelse på Cypern. Själv är jag övertygad om att jag återvänder dit inom en snar framtid.
Av Metted
12 nov. 2012 18:09
Tusen tack Janlahti!
Jag uppskattar verkligen ditt svar med god info.

Ska bli spännande! Ska absolut skriva ner dina tips.

Tack!
Av Joakimn
13 nov. 2012 07:38
Få väl hoppa på " A chip to Gasa...brukar passera i området.
Skall vara en spännande resa, har jag hört. :-))