Prisnivån på Cypern?

15 juli 2010 14:33
Visningar: 27757
Hej!

Nån som kan dela med sig av lite erfarenheter när det gäller prisnivån på Cypern?
Typ en öl? Vatten? Middag på restaurang?

Funderar på vilken ort man ska välja. Ayia Napa eller Fig Tree Bay?

Vi är ett par som åker och vi är inte ute efter att festa. Mer ta det lugnt, dricka och äta gott. Sola och bada. Men det får ju inte va helt dött heller.
15 juli 2010 14:47 (redigerad)
Hej! Vi var i Larnaca i våras. Kan säja att prisnivån är något högre än t.ex Spanien och att det skiljer mycket mellan olika butiker/restauranger.
Finns massor av små butiker (ett litet rum fullproppat med allt) där var det dyrt även med svenska mått. Sen fanns någon lite större livsmedelsaffär där det var mer humana priser. Kläder är inte dyrt och restauranger kan vara allt från billigt till ganska dyrt. Man kan äta enklare middagar för ca. €7.
Har ävan bott i Agia Napa och Limmasol. Agia Napa är kanon om man är ute efter att festa eller endast fin strand. Larnaca är väldigt bra för oss som vill ha både sol & bad men även en riktig stad med lokalbefolkning (extremt trevlig dessutom) och inte enbart turistaffärer och engelska, tyska och skandinaviska restauranger. Fig Tree Bay har vi inte besökt men har fått intrycket av att det är mer en renodlad turistort, passar inte oss.
Har för vana att spara lite kvitton mm. så jag ska kolla lite och återkommer kanske med lite prisexempel om jag hittar :-)

Jodå hade några kvitton liggande alla priser i € .
Taxi Flpl - centrum ca. 20.00
Mousaka på restaurang "Spilleon" (världens trevligaste servitör/ägare) 6,95
Stor öl (Keo) 2.50 - 3.00
Liten öl 1.40 - 1,90
Mouserande vin 75cl i affär. 2.00
Ouzo 100cl 8.60
Twix 85gr 0.62
En paket tepåsar 2.15
Buss Larnaca - Nicosia (enkel) 5.00
Stor Latte 3.39 (på Cinnabon i Nicosia)
Middag Meze (olika Cypriotiska smårätter vid bordet) på "Taratsa Tavern" (rekomenderas!) 16.50
1/1 Vin på samma ställe 6.50
Tzatziki på "1900 Art Café" (Mycket bra och trevlig restaurang) 3.50
Vitlöksbröd 2.00
Varmrätter 9.50 & 10.00
Vin 5.98

Blev mycket godsaker :-)
15 juli 2010 18:10
Vi bodde i Fig Tree Bay i maj månad i år, det vill säga i Protarás, som byn heter. Jag har gjort ett Album om det med adressen http://www.reseguiden.se/forum/resor/cypern-maj-2010-4014. Dit kan man åka om man inte är ute efter för mycket festande. Det är utmärkt för barnfamiljer och äldre som vill ha det lugnt. Prisnivån ligger lite högre än i Grekland. Men vi hittade några bra ställen att äta på, som hade god mat.Det var två ställen som kändes speciella för oss. Den ena var restaurang Prince på huvudgatan och den andra hette Nissiotis restaurang. Den var mer eller mindre en italiensk krog. Vi åt en lasagne på en annan italiensk restaurang, som heter Don Corleone. Det blev den bästa lasagnen vi hade ätit.

På ett par ställen vi besökte hade man den lustiga vanan att dela ut gratisbiljetter till husets vin. Det passade oss bra ett par gånger, för de har goda viner.

Det finns inte så mycket att se i Protarás, så vi gav oss iväg till en söt liten stad, som heter Paralimni. Rekommenderas! Vi var inne i Ayia Napa också, men det var inget för oss.

En middag på Prince en av gångerna gick på 35,80 €. Då hade vi ätit 2 x Svärdfisk druckit nescafe och druckit en flaska vin.

Gilla
18 juli 2011 11:51
Protaras är lite lugnare och mysigare, men vill man festa som en tok är det ju Agia Napa under högsäsong som gäller.
Kolla gärna aktuella priser här också, listan uppdateras ofta. Nu finns ju ett Lidl i Protaras och det är mycket billigare än mini-markets vid hotellen.
En trerätters middag kan du får för €13.00, sen finns ju Mc Donalds för den som vill leva så billigt som möjligt. En gyllene regel som gäller världen över, mitt i centrum på det hippaste fiket kostar kaffe och öl mycket, i utkanterna på de små fiken är det billigare.
http://grekland-cypern.com/cypern/priser-pa-cypern/
;)