Resor till Kallithea, Rhodos

Resor till Kallithea, Rhodos

Om Kallithea

Kalithéa är en fridfull liten strand norr om Falirakistranden på norra Rhodos. Stranden är huvudsakligen av klappersten och grövre sand. Här finns en hel del vattensporter, men annars finns det inte mycket till utbud. Badsäsong: maj - oktober.

Jämför paketresor till Kallithea

Flyg till Rhodos när det är som billigast

Fynda en sista minuten-resa till Kallithea

Om Kallithea Rhodos, Europa

Barnvänligt
Begränsat nattliv
Dykning & snorkling
Sol & bad
Stenstrand

Den rofyllda och populära byn Kalithea ligger cirka 1 mil söder om Rhodos stad i Grekland. Här finns ett varierat utbud av sevärdheter, nöjen, shopping, restauranger och barer i ett skönt klimat.

De flesta hotell på orten håller hög standard vilket för många sätter guldkant på semestern. Flertalet av dem ligger dessutom precis intill stranden, som är det perfekta stället för snorkling och dykning då stränderna till största del består av klappersten eller grov sand. Detta gör vattnet extra klart och sikten mycket god.
För den aktive går det bra att spela golf på 18-hålsbanan som ligger i Afandou, cirka 15 kilometer från Kalithea. Även på Falirakistranden som ligger ungefär 5 kilometer från staden, går det att hålla sig aktiv genom att utöva olika vattensporter. Varför inte testa vindsurfing, vattenskidåkning, paragliding eller kanske en fartfylld jetski? Här finns även en populär vattenpark som är en av Europa största.
Vill du upptäcka mer än hav och strandaktiviteter finns det mängder med sevärdheter i och runt Kalithea. Till den större staden Rhodos till exempel, tar det bara en kvart med buss eller taxi. Här finns ett större utbud butiker, restauranger, barer och mycket annat. Rhodos stads gamla delar är väl värt ett besök med sina slingriga gränder, sitt korsriddarpalats och sin pampiga ringmur. Ett besök i den pittoreska byn Koskinou är också att rekommendera, särskilt för den som gillar hemlagad mat. I byn finns flera familjeägda tavernor. Passa på att få en äkta grekisk kopp kaffe, strosa runt bland småbutiker och besöka klocktornet i byns kyrka.

Kalithèa Springs beach
1 / 4
Sunwing resort kallithea
2 / 4
Rotundan Thermes Kalithèa
4 / 4

Rhodos, Kallithea… lägesrapport

Grekland Peaches, 30 juli 2021
Updaterad av Peaches för 2 år sedan
0
Hej, Undrar om det är någon på plats eller som är nyligen hemkommen från Rhodos & vet hur läget ser ut? På nyheterna igår pratade dem om reseavrådan (dock ej UD) Vi har bokat resa i början på september till Kallithea, men inte bestämt hur vi ska göra.

Kallithea

Grekland Linda8444, 8 juni 2016
Updaterad av Linda8444 för 7 år sedan
0
Hejsan Vi ska bo på ett lägenhetshotell i Kallithea och undrar följande - Är det någon som har erfarenhet av Princess flora ? - Finns det mataffärer i området ? - Tips på aktiviteter ? - Bra att undvika (typ resturanger osv ) - Hur mycket fickpengar kan vara bra att ha med sig (2 ...

Sunwing Kallithea

Grekland Zorrohunden, 1 feb. 2014
Updaterad av Ap65 för 10 år sedan
1
Jag har precis bokat en vecka i början på maj till Sunwing Kallithea på Rhodos. Jag vill höra alla åsikter från er som varit där. Gärna hurvädret är i början på maj och även hur dyrt det är att äta osv. Vi kommer inte ha någon mat förköpt på hotellet utan kommer äta frukost och lunch hemma och ...

Har någon varit i Kallithea på Rhodos???

Grekland Martis49, 6 sep. 2009
Updaterad av Andand för 14 år sedan
2
Har någon varit i Kallithea på Rhodos?? Kanske har ni några tips att ge oss vad det gäller matställen, bra men inte för dyra, samt annat vi bör tänka på. Vi har aldrig varit på Rhodos. Min första utlandsresa var till Turkiet förra hösten, så jag har inte mycket kunskap om utlandet ... ...

Kallithea, Princess Flora Apart

Grekland Martis49, 10 maj 2009
Updaterad av Martis49 för 15 år sedan
0
Hej Har beställt resa till Kallithea i början av oktober. Har någon varit där och bott på PrincessFlora Apart hotel. Åsikter och är det något vi bör tänka på?? Har någon några bilder därifrån och på omgivningen??

Tips på utflykter Rhodos

Grekland Challen, 11 maj 2018
Updaterad av Emaquassdorf för 5 år sedan
9
... ska åka till Rhodos i mitten av juni. Vi bor i Kallithea/Faliraki-området. Vill gärna få tips på fina stränder och ställen att besöka. Går det båtar därifrån eller måste man ta sig in till Rhodos stad för att kunna åka på båtutflykter? Har någon varit på en dagsutflykt till Symi? Vad ...