Rhodos första veckan i juni

7 jan. 2018 12:28
Visningar: 571
Vi har bokat en resa till Rhodos, Kallithea, första veckan i juni. Resan är bokad via Ving. Tanken med vår resa är att vi ska kunna sola, bada och bara njuta av lite ledighet.

Men nu börjar vi fundera över om det kommer att bli så mycket bad. Att det inte är speciellt varmt i havet förstod vi när vi bokade resan. Men nu funderar vi över om ens hotellets pooler (ouppvärmda) kommer att vara badbara. Vi har tre barn i åldrarna 5 år-11 år som ser fram emot att kunna bada i hotellets pooler.

Ni som har åkt till Rhodos runt den första veckan i maj, hur var det att bada i hotellets pooler?
7 jan. 2018 19:10
Hej
Du skriver först "första veckan i juni" och sedan "första veckan i maj" - när ska ni åka? Första veckan i maj är det definitivt inte varmt i ouppvärmda pooler då vi har varit på Rhodos i mitten av maj och det hade varit normalt väder fram tills vi kom ner. I början av juni kan det vara helt ok i poolerna.
Ska ni åka till Sunwing Kallithea så är det nog inte jättevarmt i poolerna (det var där vi var i mitten av maj)
8 jan. 2018 06:10
Hej och tack för ditt svar. Opps, det blev visst lite fel i slutet, precis som rubriken lyder så är vår tanke att åka första veckan i juni. Men nu börjar vi fundera på att boka om vår resa till augusti istället, då ett av våra mål är just att kunna bada obehindrat.

Ja, det är Sunwing Kallithea som vi har bokat. Ving själva sa igår när vi chattade med dem att det troligen är någon eller några grader lägre i poolerna än i havet p.g.a. att de dagligen fyller på nytt vatten i poolerna..

Hur var det annars att bo på Sunwing Kallithea? Något att rekommendera/avråda från?
Hjälp! Säsonga sommaren 2012 Grekland, Rhodos!
Grekland 13stella, 13 nov. 2011
Updaterad av Matilda__ för 7 år sedan
6
Hej, jag är en tjej på 18 år som älskar sol, fest och bad. Just nu går jag sista året på hotell restaurang. Sverige och kylan gör mig deprimerad, jag vill inte stanna här resten av min ungdom. Därför tänker jag ta mitt pick och pack och fly Sverige ett tag så fort jag har sprungit ur skolan. Jag ...
Rhodos sommaren 2010
Grekland Jholmedahl, 29 apr. 2010
Updaterad av Elinsk för 9 år sedan
1
Sugen på att spendera sommaren på rhodos! Är det nån som har nåt tips om jobb/boende? Lr är det tilloch med nån mer som har gått i samma tankar?! Hör av er! J ... Elinsk: Ska dit en vecka i början på Augusti :)
Dykning Rhodos
Grekland Anonym23, 19 maj 2013
Updaterad av Mediteranean för 1 år sedan
4
Jag ska åka till Rhodos i juni och funderar på att dyka där. Är det ngn som har dykt där och vad tycker ni i så fall om det? Är det ngn som har dykt med en svensk dykguide där? Sist när jag dök i Turkiet hade jag en guide som varken kunde svenska eller engelska så det var lite svårt att ...
Tips på utflykter Rhodos
Grekland Challen, 11 maj 2018
Updaterad av Emaquassdorf för 1 år sedan
9
Vi ska åka till Rhodos i mitten av juni. Vi bor i Kallithea/Faliraki-området. Vill gärna få tips på fina stränder och ställen att besöka. Går det båtar därifrån eller måste man ta sig in till Rhodos stad för att kunna åka på båtutflykter? Har någon varit på en dagsutflykt till Symi? Vad tyckte ...
Kos - Rhodos 2011
Grekland Robbaans, 26 maj 2011
Updaterad av Hathor för 8 år sedan
8
Sticker till Kos tillsammans med en kompis för en månads öluff i tolvöarna nu den 16 Juni. Har för avsikt att besöka med ett antal öar, såsom Kos, Rhodos, Symi, Tilos etc, även om vi tänkt begränsa oss till omkring 4-5 öar under vistelsen. Min fråga är angående budgeten: hur mycket kan en sådan ...
Jobb och boende Rhodos 09
Grekland Oliive, 8 mars 2009
Updaterad av Saharasara för 10 år sedan
3
Heey! Jag funderar på att jobba på Rhodos i sommar och undrar om någon kan tipsa om några jobb och boende? Är det lätt att få jobb i början av juni? Några tips? Behöver inte vara barjobb utan caféer och restauranger låter också lockande! Några mer som är sugna på att jobba och uppleva Rhodos till ...

Om Rhodos Grekland, Europa

Rhodos har varit en favorit för många svenskar i flera decennier. Här kan du se vackra medeltida städer eller bara njuta av solen på någon av de många stränderna.

Det är ingen slump att Rhodos är ett så populärt resmål. Här finns ett av Grekland bästa klimat, mängder av arkeologiska ruiner, bra stränder och många vackra städer. Den största orten på ön är Rhodos stad som ligger på den norra spetsen. Här finns en liten strand men den stora sevärdheten är den muromgärdade gamla stan. När du går omkring här så går du på samma gator som riddarna från malteserorden gjorde under medeltiden. På museerna kan du läsa mer om stadens försvunna underverk – Kolossen av brons som stod i hamnen.

De bästa sandstränderna finns på Rhodos östkust. Den största finns i badorten Faliraki där också de flesta hotellen finns. En bit söderut ligger orterna Kolymbia och Lindos, som båda har flera härliga stränder. Staden Lindos är också ett populärt resmål. De pittoreska vita husen ligger mycket vackert på sluttningen till ett berg med en imponerande borgruin.

I slutet av maj varje år kan du se ett av naturens märkligaste fenomen på Rhodos. I Petaloudes-dalen samlas tusen och åter tusen fjärilar för att vila i de lummiga skogarna och vattenfallen. Alla fjärilarna är dessutom av samma art, sebraglansspinnare (Euplagia quadripunctaria). Dalen ligger på västra Rhodos, ungefär 15 km från Rhodos stad.

4tim
Flygtid från Stockholm