Resor till Kolymbia, Rhodos

Resor till Kolymbia, Rhodos

Om Kolymbia

Den lilla staden Kolymbia är en badort som har Rhodos längsta strand. Här badar man i kristallklart vatten och shoppar på stans lilla huvudgata ¬– där också de flesta tavernorna ligger. Vill man ha mer nöjesliv är det nära till Rhodos stad.

Jämför paketresor till Kolymbia

Flyg till Rhodos när det är som billigast

Fynda en sista minuten-resa till Kolymbia

Om Kolymbia Rhodos, Europa

Barnvänligt
Begränsat nattliv
Sandstrand
Sol & bad
Stenstrand

Här i Kolymbia är det härligt varmt och sandstranden är perfekt för att bygga sandslott.

Redan på vägen in till Kolymbia kommer du att bli överraskad, infartsvägen är en flera kilometer spikrak allé kantad med eucalyptus. När du väl tagit dig ner till stranden så kommer du att njuta av den härliga medelhavsvärmen. Här är det nästan alltid sol och i juli och augusti är det nästan aldrig under 30 grader varmt.

Det finns två stränder här i Kolymbia, den mindre är täckt med gyllene sand som är perfekt för att bygga slott. Den grunda havsbottnen gör det här till en favorit bland barnfamiljer. Det finns bara ett dussintal hotell, de flesta har egna pooler och erbjuder prisvärt all inclusive-boende.

Det här är en mycket lugn och stillsam badort. Förutom dykning och andra vattensporter är det slappa dagar i solstolen som gäller. Men vill du gå omkring bland massor av butiker och restauranger så är det bara två mil till Rhodos stad.

En av Grekland märkligaste sevärdheter är Epta Piges, de sju källorna. Den här grönskande oasen ligger i bergen väster om Kolymbia. Vattnet från de naturliga källorna leds bland annat genom en 150 meter lång tunnel till en liten damm. Du kan vandra i tunneln och bada i sjön. Här finns också vackra vattenfall och en restaurang där du kan äta lunch omgiven av grönskande plataner och pinjeträd.

Kolymbia/Afandou

Grekland Sandramks, 12 juli 2018
Updaterad av Stobbart för 5 år sedan
1
Hej! Jag och en kompis ska åka till Levante Beach hotell på Rhodos den 8/8. Vi skulle önska lite tips på sevärdheter, gärna inom gång/cykelavstånd. Tips på resturanger och erfarenheter av hotellet mottages tacksamt! Vi är två tjejer i 25-års åldern som älskar god mat, träning och vackra ...

Kolymbia, Rhodos

Grekland Gassi, 13 nov. 2011
Updaterad av Gassi för 12 år sedan
2
Hej hej! Har bokat flygbiljetter t Rhodos i maj nästa år, och funderar på att bo i Kolymbia. Har letat på internet efter info hur det är där men hittar inte mycket. Ni här på forumet som är beresta kanske kan hjälpa mig? Hur är utbudet av restauranger där, och finns det några små butiker? ...