Tips på utflykter Rhodos

Av Challen
11 maj 2018 15:51
Visningar: 1429
Vi ska åka till Rhodos i mitten av juni. Vi bor i Kallithea/Faliraki-området. Vill gärna få tips på fina stränder och ställen att besöka.

Går det båtar därifrån eller måste man ta sig in till Rhodos stad för att kunna åka på båtutflykter?
Har någon varit på en dagsutflykt till Symi? Vad tyckte ni om det?
Vilka stränder får man inte missa? Vi har tänkt ta oss till Tsambika och Anthony Quinn Bay men tar gärna emot fler tips.
Av Frodo
17 maj 2018 14:47
Två saker ni inte får missa är Akropolisklippan i Lindos och Fjärilsdalen i Petaloudes. Man når båda med bil på 30-40 minuter från där ni ska bo. Fler tips på stränder och sevärdheter finns här: http://www.rhodosgrekland.se
Av Challen
17 maj 2018 18:01
Citerat från Frodo:
Två saker ni inte får missa är Akropolisklippan i Lindos och Fjärilsdalen i Petaloudes. Man når båda med bil på 30-40 minuter från där ni ska bo. Fler tips på stränder och sevärdheter finns här: http://www.rhodosgrekland.se
Tack! Ska kolla upp dem :)
21 maj 2018 09:44
Kolla in Ladiko, som ligger precis brevid Anthony Quinn.
Tsambika, Traganou, Lindos och St Pauls Bay är också riktigt fina ställen värda ett besök.
Av M4sta86
21 maj 2018 16:07
Följer tråden då jag ska ner 2v i september..var nere nu i början av maj men han inte med så mycket utflykter då vi ska ha bröllop där så fokus gick åt planering :)
Hört gott om Lindos iallafall, Old Town bör man besöka inne i Rhodos stad.
Av Challen
21 maj 2018 18:33
Citerat från Stobbart:
Kolla in Ladiko, som ligger precis brevid Anthony Quinn.
Tsambika, Traganou, Lindos och St Pauls Bay är också riktigt fina ställen värda ett besök.
Tack för tips! Ska kollas upp :)
21 maj 2018 21:49
Citerat från M4sta86:
Följer tråden då jag ska ner 2v i september..var nere nu i början av maj men han inte med så mycket utflykter då vi ska ha bröllop där så fokus gick åt planering :)
Hört gott om Lindos iallafall, Old Town bör man besöka inne i Rhodos stad.
Lindos är väldigt mysigt och som Frodo skrev, missa inte att gå upp på Akropolisklippan (man kan rida åsna upp om man inte orkar gå till toppen). Tror entrén kostar 12 euro för vuxen på klippan men väl värt det. Kolla även in bukten bakom Lindos som heter St Pauls Bay, man ser den från toppen. Döpt efter aposteln Paulus som sägs ha landstigit där när är han skulle sprida kristendomen till Rhodos.

Gamla stan är också mysig men var beredd på påstridiga säljare och restauranginkastare.
På västsidan finns arkeologiska området runt antika staden Kamiros som är rätt mysigt att gå runt på samt ett par slott, t ex Kritinia Castle och Monolithos. Om man vill se och göra lite annat än sola och bada en dag :)

Även Epta Piges kan vara rätt mysigt, även kallat Seven Springs. En ravin med sju källor i skogen. Man får gå igenom en nästan 200 meter lång trång tunnel med rinnande vatten längs marken om man vill. Klaustrofobiskt men ändå lite häftigt. Kan också rekommenderas t ex en förmiddag om man tröttnar på sol och bad.

Orkar du klättra 300 trappsteg så ta dig upp till Tsambika Monastery också. Här har man magnifik utsikt över Tsambikastranden.

Några fler tips från mig som jag hoppas kan komma till nytta :)
6 juni 2018 18:03
Faliraki ligger väldigt bra till med behaglig (gång/cykel) avstånd från öns bästa stränder.
Kalithea Thermae, Ladiko, Traganou beach och Anthony Quinn bay ligger på 20 minuters promenad från orten.
Mycket bra bussförbindelser med bussar till både Rhodos och Lindos varjetjugonde minut. En Taxiresa till Rhodos stan tar 15 minuter och kostar ca 20 euro.
Från Faliraki hamn utgår dagligen dagsbåten Marko Polo som besöker de tre sistnämnda stränderna på en halvdag (duktiga på att grilla ombord oxå)
Av Mirreli - Reseguiden.se
7 juni 2018 11:42
Ser att ni funderar på Rhodos, varför inte testa att vinna resan dit som vi lottar ut snart, ;) Det är enkelt att delta, tävla på https://www.reseguiden.se/tips/tamigtillgrekland och dela med dig av ett roligt semesterminne.

Ha en fantastisk sommar! //Mireille på Reseguiden
9 juni 2018 15:54
WATER PARK i faliraki är ett MÅSTE om man gillar vattenlek. Roligaste stället jag och min sambo varit på (utan barn) :)
Rhodos Utflykter!
Grekland Diiego, 13 juni 2014
Updaterad av Medali8 för 5 år sedan
2
Någon som varit i Rhodos och som möjligt vet hur man kan hitta till ett berg liknande där man kan bada, typ som en grotta. Har alltid tyckt o trott att det ska vara kul. Om ni söker på to sua ocean på google så förstår ni vad jag menar:) ... Medali8: Hej! Jag funderar på att åka till Rhodos ...
Var kan man äta gott och billigt på Rhodos?
Grekland Gullsing, 30 juni 2008
Updaterad av Niclas64 för 3 år sedan
11
Vi ska resa till Rhodos i september och försöker läsa in oss på resmålet så mycket som möjligt. Vi ska bo i närheten av Gamla stan och vill gärna besöka riktigt genuina grekiska ställen, dit grekerna själva går och äter. Finns det någon som kan ge oss tips? Vart ska man åka på utflykter? Vi hade ...
Ixia-Rhodos - ta sig runt med moped/buss/båt/taxi?
Grekland Isabelllee, 13 aug. 2015
Updaterad av Alexxx för 4 år sedan
5
Hej, Den 9:e september åker jag och min sambo till Rhodos. Vi kommer att bo på västkusten (Ixia) och har ca. 10-15 minuter med bil till Rhodos stad. Vi hade tänkt göra en del olika utflykter, bland annat en heldagsutflykt till Lindos. Ni som har varit på Rhodos förut, rekommenderar ni att ...
Rhodos, vilket hotell?
Grekland Nutria, 7 juli 2014
Updaterad av Mediteranea för 5 år sedan
2
Hej! Sitter och tittar på resor till Rhodos. Men känner mig helt rådvill gällande vad man ska välja. Så därför tänkte jag höra om vad andra har för tips och rekommendationer gällande val av hotell. Har inte så många krav, men de jag har är: Fräscht (för vem vill inte ha det?) Tillgång/ ...
Bästa Rhodos-tipsen önskas
Grekland Pelle77, 10 apr. 2012
Updaterad av Matilda__ för 7 år sedan
6
Satt o skulle boka en Londontripp när syrran övertalade mig att boka en sista minuten till Rhodos. 1500 spänn avgjorde saken så nu blir det Medelhavet istället. Unnar mig detta nu när jag varit rökfri i 3 dagar efter 22 års nikotinslaveri. Kommer hyra bil så är ute efter fina utflyktsmål o schyssta ...
Rhodos/Ialysos - tips
Grekland Eic, 13 juni 2018
Updaterad av Eic för 1 år sedan
2
Hej! Har lite ogenomtänkt bokat en resa till Rhodos för en vecka (sista-minuten) och åker imorgon. Jag ska bo i Ialysos. Jag har aldrig varit i Grekland, aldrig varit på solsemester så det ska bli en upplevelse. Jag ser framemot lugna dagar vid stranden men vet med mig att jag kommer att vilja ...

Om Rhodos Grekland, Europa

Rhodos har varit en favorit för många svenskar i flera decennier. Här kan du se vackra medeltida städer eller bara njuta av solen på någon av de många stränderna.

Det är ingen slump att Rhodos är ett så populärt resmål. Här finns ett av Grekland bästa klimat, mängder av arkeologiska ruiner, bra stränder och många vackra städer. Den största orten på ön är Rhodos stad som ligger på den norra spetsen. Här finns en liten strand men den stora sevärdheten är den muromgärdade gamla stan. När du går omkring här så går du på samma gator som riddarna från malteserorden gjorde under medeltiden. På museerna kan du läsa mer om stadens försvunna underverk – Kolossen av brons som stod i hamnen.

De bästa sandstränderna finns på Rhodos östkust. Den största finns i badorten Faliraki där också de flesta hotellen finns. En bit söderut ligger orterna Kolymbia och Lindos, som båda har flera härliga stränder. Staden Lindos är också ett populärt resmål. De pittoreska vita husen ligger mycket vackert på sluttningen till ett berg med en imponerande borgruin.

I slutet av maj varje år kan du se ett av naturens märkligaste fenomen på Rhodos. I Petaloudes-dalen samlas tusen och åter tusen fjärilar för att vila i de lummiga skogarna och vattenfallen. Alla fjärilarna är dessutom av samma art, sebraglansspinnare (Euplagia quadripunctaria). Dalen ligger på västra Rhodos, ungefär 15 km från Rhodos stad.

4tim
Flygtid från Stockholm