Var kan man äta gott och billigt på Rhodos?

30 juni 2008 16:36
Visningar: 12181
Vi ska resa till Rhodos i september och försöker läsa in oss på resmålet så mycket som möjligt. Vi ska bo i närheten av Gamla stan och vill gärna besöka riktigt genuina grekiska ställen, dit grekerna själva går och äter. Finns det någon som kan ge oss tips?

Vart ska man åka på utflykter? Vi hade tänkt oss att åka med buss lite runtom på ön. Vi var där 1981, så det måste ha hänt en hel del nyheter där. Tips, tack!

Gilla
Av Elgona
30 juni 2008 23:11
det finns ingenstans grekland eller på rodos som är billigt längre..men det finns små typ gatukök som man kan köpa snabbmat,gyros tex,men priserna är som här..
utflykter,,åk till pefki ,o lindos så klart..
30 juni 2008 23:19
Jo, vi har just varit i Kalamaki, som ligger i Chaniaområdet på Kreta. Till och med där åt vi på små härliga tavernor, där grekerna själva åt, så maten var verkligen inte så dyr.

Vi har även varit på Kos flera gånger. Där är det heller inte dyrt efter våra förhållanden. Det är ju klart dyrare numer, sen Euron kom dit, men om man jämför med maten hemma, så är det ungefärligen detsamma. Ibland kan vi äta på gyros pita ställen och det är gott, men den vanliga grekiska maten är den vi är ute efter först och främst. Vin och öl är definitivt billigare där.

Det var just sådana ställen vi önksade tips om.

Gilla
Av Sugus
1 juli 2008 13:58
Var och båtluffade 2006 bl.a till Rhodos. Rhodos är dyrare än omkringligande öar men fortfarande halva priset mot hemma!
En middag för två gick sällan på mer än €50-60.
Av Irsa
25 juli 2008 12:12
Kom hem från Rhodos i måndags, Var på ett ställe som heter Zum Zum. Vi åt Deras vitlöksbröd, Gyros-plate (jättegod) Entrecote, vi drack ananasjuice o en stor öl till. Det var det dyraste vi åt på hela veckan och det kostade 30euro.

Rhodos är härligt!!!!!
4 aug. 2008 10:34
Hejsan.
Var på Rhodos för två år sedan och åt många gånger i gamla stan. Captains garden är en mysig restaurang som ligger på den stora gågatan i gamla stan. År även på en restaurang som ligger högt upp i gamla stan, tror att den hette Rustico. Åt en maträtt som heter Puggi eller något lignade som verkligen var att rekommendera.

Hoppas att ni får en trevlig semester, själv åker jag två veckor till Parga i september.
4 aug. 2008 11:10
Tack för tipsen. Det kanske finns flera, som kan tipsa.

Gilla
13 aug. 2008 08:12
Hej! Sitter nere pa hotell Carina pa Rhodos och har nyss atit frukost! Jag rekomenderade tidigare att du skulle besoka min farbrors restaurang Sieftalies pa Tsaldari street 21. Men jag var dar och halsade pa haromdagen och det har forandras en hel del med aren och har inte sa mycket sittplatser langre utan har nu blivit mer som ett stalle dar man endast hamtar mat for att ata hemma, dom kor aven ut maten.

Igar kvall hade jag en mycket trevlig kvall pa min kusins pojkvans restaurang i gamla stan. Jag har atit mycket grekisk mat i mina dar, men det jag at dar var nagot utover det vanliga. Vi at over 10 olika sorters ratter. Typ som ett smorgasbord. Blackfisk, calamares, dolmades, mousaka, pommes, sallad, m,m. Denna taverna kan jag varmt rekomendera till alla som besoker Rhodos. Taverna Kostas Pythagora street 62 old town Rhodos. Hur priserna var vet jag tyvarr inte eftersom jag ej betalade nagot da det ar min slakt. Vadret ar kanonbra, men nastan for varmt ibland. Pa fredag ska jag ut till byn Istrios som min slakt ar ifran fran borjan, pa festival med helgrilat lamm och gris och fullt os med live bousouki, m,m. Det ar en mysig gammal by pa sodra Rhodos. I istrios ater man betydligt billigare an i stan. Istrios har endast runt 70 invanare och dom ar valdigt gastvanliga. Nu ska jag traska ner till Elli beach och ta en simtur! Vi kanske hors senare! Mvh Daniele. Pa Rhodos anvander jag mitt tredje namn Kostas ifall ni besoker Taverna Kostas sa far ni garna halsa fran Kostas fran Sverige! :)
Av Cejja
5 mars 2012 15:34
EN middag för två för ca 50-60 euro?? Det är ju jättemycket! Typ 400-500 kr eller?
Vi hade tänkt en budget på 500 kr om dagen till mat o dryck för oss båda, o äta 2 måltider ute per dag o 1 kvällsfika var. Räcker inte det då?
Det brukar ju alltid va billigare utomlands...
Vet du vad priserna ligger på i dagsläget?
Citerat från sugus:
Var och båtluffade 2006 bl.a till Rhodos. Rhodos är dyrare än omkringligande öar men fortfarande halva priset mot hemma!
En middag för två gick sällan på mer än €50-60.
Av Spegeln
8 mars 2012 14:49
svar till Cejja

Du måste nog räkna med minst 500:-/pers och dag som priserna ligger på Turist öarna i Grekland.
Kollar man resebolagens fakta sidor så kostar en öl ca 40 sek, pizza 120sek .
14 okt. 2015 04:43
Gamla stan är kanon att shoppa och äta i , satsade 2 dagar på gamla stan som ligger innanför murarna . Hotallet Cactus var bra , Poolen okej . Stranden är stenig och blir djup direkt så inget för barnen . Jag skulle inte rekommendera västra kusten , då det blåser konstant . Nä nästa gång blir det lite längre ner på östkusten ! Där det är sandstrand ! Hyrde bil och åkte neråt på östkusten där det är mest befolkat , inne på ön är det total öken , inget att se alls , men halvägs ner på östra sidan ligger Lindos , en liten stad på sluttningen , en dag här ? Annars solsäkert som fisken i vattnet ! Kallimera på er !
14 okt. 2015 04:46
Gamla stan !
Restauranger i Faliraki/Rhodos?
Grekland Xsandrakarlsson, 20 apr. 2016
Updaterad av Matheswede för 3 år sedan
1
Hej! Åker till Faliraki utanför Rhodos om drygt en månad och då jag aldrig varit där tidigare skulle jag uppskatta andras tips och erfarenheter. Främst är jag på jakt efter billigare och bra restauranger både i Falirakis centrum och inne i Rhodos. Vet att Grekland är dyrt, men det finns ju ...
Kos - Rhodos 2011
Grekland Robbaans, 26 maj 2011
Updaterad av Hathor för 8 år sedan
8
Sticker till Kos tillsammans med en kompis för en månads öluff i tolvöarna nu den 16 Juni. Har för avsikt att besöka med ett antal öar, såsom Kos, Rhodos, Symi, Tilos etc, även om vi tänkt begränsa oss till omkring 4-5 öar under vistelsen. Min fråga är angående budgeten: hur mycket kan en sådan ...
Hjälp! Säsonga sommaren 2012 Grekland, Rhodos!
Grekland 13stella, 13 nov. 2011
Updaterad av Matilda__ för 7 år sedan
6
Hej, jag är en tjej på 18 år som älskar sol, fest och bad. Just nu går jag sista året på hotell restaurang. Sverige och kylan gör mig deprimerad, jag vill inte stanna här resten av min ungdom. Därför tänker jag ta mitt pick och pack och fly Sverige ett tag så fort jag har sprungit ur skolan. Jag ...
Rhodos?
Grekland Mango123, 14 apr. 2013
Updaterad av Stobbart för 6 år sedan
3
Behöver lite tips. Har hittat billig resa till Ixia/Ialyssos på ett hotell som heter Posedonia. Verkar helt ok för det priset. Vi åker isf första veckan i maj. Undrar nu om någon varit där och har några tips? Och någon som kanske tom bott på det hotellet :) Tänkte först åka till Kalithea, ...
Färja från Rhodos till Paros/Naxos
Grekland Sfij, 1 juli 2014
Updaterad av Sierra för 5 år sedan
4
Hej! Jag har sökt på otaliga sidor för att hitta en färja som går mellan Rhodos och tex Paros men vid varje söktillfälle får jag information om att det inte finns någon resa mellan dessa öar (även om det finns som ett alternativ).. Så nu undrar jag om det är någon som har öluffat i Grekland ...
Har någon varit i Kallithea på Rhodos???
Grekland Martis49, 6 sep. 2009
Updaterad av Andand för 9 år sedan
2
Har någon varit i Kallithea på Rhodos?? Kanske har ni några tips att ge oss vad det gäller matställen, bra men inte för dyra, samt annat vi bör tänka på. Vi har aldrig varit på Rhodos. Min första utlandsresa var till Turkiet förra hösten, så jag har inte mycket kunskap om utlandet ... Andand: ...

Om Rhodos Grekland, Europa

Rhodos har varit en favorit för många svenskar i flera decennier. Här kan du se vackra medeltida städer eller bara njuta av solen på någon av de många stränderna.

Det är ingen slump att Rhodos är ett så populärt resmål. Här finns ett av Grekland bästa klimat, mängder av arkeologiska ruiner, bra stränder och många vackra städer. Den största orten på ön är Rhodos stad som ligger på den norra spetsen. Här finns en liten strand men den stora sevärdheten är den muromgärdade gamla stan. När du går omkring här så går du på samma gator som riddarna från malteserorden gjorde under medeltiden. På museerna kan du läsa mer om stadens försvunna underverk – Kolossen av brons som stod i hamnen.

De bästa sandstränderna finns på Rhodos östkust. Den största finns i badorten Faliraki där också de flesta hotellen finns. En bit söderut ligger orterna Kolymbia och Lindos, som båda har flera härliga stränder. Staden Lindos är också ett populärt resmål. De pittoreska vita husen ligger mycket vackert på sluttningen till ett berg med en imponerande borgruin.

I slutet av maj varje år kan du se ett av naturens märkligaste fenomen på Rhodos. I Petaloudes-dalen samlas tusen och åter tusen fjärilar för att vila i de lummiga skogarna och vattenfallen. Alla fjärilarna är dessutom av samma art, sebraglansspinnare (Euplagia quadripunctaria). Dalen ligger på västra Rhodos, ungefär 15 km från Rhodos stad.

4tim
Flygtid från Stockholm