Var kan man äta gott och billigt på Rhodos?

30 juni 2008 16:36
Visningar: 12287
Vi ska resa till Rhodos i september och försöker läsa in oss på resmålet så mycket som möjligt. Vi ska bo i närheten av Gamla stan och vill gärna besöka riktigt genuina grekiska ställen, dit grekerna själva går och äter. Finns det någon som kan ge oss tips?

Vart ska man åka på utflykter? Vi hade tänkt oss att åka med buss lite runtom på ön. Vi var där 1981, så det måste ha hänt en hel del nyheter där. Tips, tack!

Gilla
Av Elgona
30 juni 2008 23:11
det finns ingenstans grekland eller på rodos som är billigt längre..men det finns små typ gatukök som man kan köpa snabbmat,gyros tex,men priserna är som här..
utflykter,,åk till pefki ,o lindos så klart..
30 juni 2008 23:19
Jo, vi har just varit i Kalamaki, som ligger i Chaniaområdet på Kreta. Till och med där åt vi på små härliga tavernor, där grekerna själva åt, så maten var verkligen inte så dyr.

Vi har även varit på Kos flera gånger. Där är det heller inte dyrt efter våra förhållanden. Det är ju klart dyrare numer, sen Euron kom dit, men om man jämför med maten hemma, så är det ungefärligen detsamma. Ibland kan vi äta på gyros pita ställen och det är gott, men den vanliga grekiska maten är den vi är ute efter först och främst. Vin och öl är definitivt billigare där.

Det var just sådana ställen vi önksade tips om.

Gilla
Av Sugus
1 juli 2008 13:58
Var och båtluffade 2006 bl.a till Rhodos. Rhodos är dyrare än omkringligande öar men fortfarande halva priset mot hemma!
En middag för två gick sällan på mer än €50-60.
Av Irsa
25 juli 2008 12:12
Kom hem från Rhodos i måndags, Var på ett ställe som heter Zum Zum. Vi åt Deras vitlöksbröd, Gyros-plate (jättegod) Entrecote, vi drack ananasjuice o en stor öl till. Det var det dyraste vi åt på hela veckan och det kostade 30euro.

Rhodos är härligt!!!!!
4 aug. 2008 10:34
Hejsan.
Var på Rhodos för två år sedan och åt många gånger i gamla stan. Captains garden är en mysig restaurang som ligger på den stora gågatan i gamla stan. År även på en restaurang som ligger högt upp i gamla stan, tror att den hette Rustico. Åt en maträtt som heter Puggi eller något lignade som verkligen var att rekommendera.

Hoppas att ni får en trevlig semester, själv åker jag två veckor till Parga i september.
4 aug. 2008 11:10
Tack för tipsen. Det kanske finns flera, som kan tipsa.

Gilla
13 aug. 2008 08:12
Hej! Sitter nere pa hotell Carina pa Rhodos och har nyss atit frukost! Jag rekomenderade tidigare att du skulle besoka min farbrors restaurang Sieftalies pa Tsaldari street 21. Men jag var dar och halsade pa haromdagen och det har forandras en hel del med aren och har inte sa mycket sittplatser langre utan har nu blivit mer som ett stalle dar man endast hamtar mat for att ata hemma, dom kor aven ut maten.

Igar kvall hade jag en mycket trevlig kvall pa min kusins pojkvans restaurang i gamla stan. Jag har atit mycket grekisk mat i mina dar, men det jag at dar var nagot utover det vanliga. Vi at over 10 olika sorters ratter. Typ som ett smorgasbord. Blackfisk, calamares, dolmades, mousaka, pommes, sallad, m,m. Denna taverna kan jag varmt rekomendera till alla som besoker Rhodos. Taverna Kostas Pythagora street 62 old town Rhodos. Hur priserna var vet jag tyvarr inte eftersom jag ej betalade nagot da det ar min slakt. Vadret ar kanonbra, men nastan for varmt ibland. Pa fredag ska jag ut till byn Istrios som min slakt ar ifran fran borjan, pa festival med helgrilat lamm och gris och fullt os med live bousouki, m,m. Det ar en mysig gammal by pa sodra Rhodos. I istrios ater man betydligt billigare an i stan. Istrios har endast runt 70 invanare och dom ar valdigt gastvanliga. Nu ska jag traska ner till Elli beach och ta en simtur! Vi kanske hors senare! Mvh Daniele. Pa Rhodos anvander jag mitt tredje namn Kostas ifall ni besoker Taverna Kostas sa far ni garna halsa fran Kostas fran Sverige! :)
Av Cejja
5 mars 2012 15:34
EN middag för två för ca 50-60 euro?? Det är ju jättemycket! Typ 400-500 kr eller?
Vi hade tänkt en budget på 500 kr om dagen till mat o dryck för oss båda, o äta 2 måltider ute per dag o 1 kvällsfika var. Räcker inte det då?
Det brukar ju alltid va billigare utomlands...
Vet du vad priserna ligger på i dagsläget?
Citerat från sugus:
Var och båtluffade 2006 bl.a till Rhodos. Rhodos är dyrare än omkringligande öar men fortfarande halva priset mot hemma!
En middag för två gick sällan på mer än €50-60.
Av Spegeln
8 mars 2012 14:49
svar till Cejja

Du måste nog räkna med minst 500:-/pers och dag som priserna ligger på Turist öarna i Grekland.
Kollar man resebolagens fakta sidor så kostar en öl ca 40 sek, pizza 120sek .
14 okt. 2015 04:43
Gamla stan är kanon att shoppa och äta i , satsade 2 dagar på gamla stan som ligger innanför murarna . Hotallet Cactus var bra , Poolen okej . Stranden är stenig och blir djup direkt så inget för barnen . Jag skulle inte rekommendera västra kusten , då det blåser konstant . Nä nästa gång blir det lite längre ner på östkusten ! Där det är sandstrand ! Hyrde bil och åkte neråt på östkusten där det är mest befolkat , inne på ön är det total öken , inget att se alls , men halvägs ner på östra sidan ligger Lindos , en liten stad på sluttningen , en dag här ? Annars solsäkert som fisken i vattnet ! Kallimera på er !