Rhodos/Ialysos - tips

Av Eic
13 juni 2018 06:42
Visningar: 966
Hej!

Har lite ogenomtänkt bokat en resa till Rhodos för en vecka (sista-minuten) och åker imorgon. Jag ska bo i Ialysos. Jag har aldrig varit i Grekland, aldrig varit på solsemester så det ska bli en upplevelse. Jag ser framemot lugna dagar vid stranden men vet med mig att jag kommer att vilja upptäcka Rhodos också. Jag har inga planer på att hyra bil. Det verkar finnas okej bussförbindelser. Någon som har erfarenhet av att resa med buss runt Rhodos? Finns någon typ av busskort eller är det kontant betalning som gäller?

Finns det några "måste-se"? Är lite sugen på en båtutflykter också. Förslag? Museum eller annat historiskt som bör besökas? Är Valley of the butterflies värt ett besök?
Funkar det med kort överallt eller är kontanter bättre? Vill helst inte släpa runt på kontanter.

Många frågor, jag vet, men vore väldigt tacksam om jag kunde få svar på någon i alla fall.
Stort tack på förhand!
13 juni 2018 18:03
Hej!
Det går utmärkt att betala med kort men kontanter emottagen jättetacksamt.
Ialisos/Ixia ligger på Rhodos västra sida, här finnes några av öns längsta stränder.
Mycket välgenomtänkta busslinjer som täcker hela ön gör att bussen går var tjugonde minut var man än befinner sig (var tionde minut i Ialisos och Ixia). Biljeten kostar ett euro.
Har man ork och lust så kan man gå "cykelvägen" längst stranden enda fram till Aquariumet på öns norra spets. Orkar man fortsätta gå längst stranden så kommer man till Rhodos inmurad medeltida stad.
Orkar man inte så kan man hoppa på dubbeldäckaren och köra rundtur - alla sevärdheter med en gång :)
Rhodos stad är och har alltid varit en "Skandinaviskt-vänlig" ö med mycket att erbjuda en nyfiken besökare.


Av Eic
17 juni 2018 09:33
Tack för svar! Nu har jag varit här i några dagar och njuter för fullt. Hade inte riktigt räknat med att trivas så bra. Jag var dock inte beredd på den intensiva värmen så trots att jag älskar att promenera så fattar jag att det inte är en god idé att ge sig ut på långpromenader i gassande sol. Bussförbindelserna är väldigt bra. Kostar 2.30€ enkel resa från Ialysos till Rhodos centrum.
Jag har bara använt mig av kontanter än så länge eftersom det verkar vara det mest gångbara.
Råkade gå runt hela muren för någon dag sedan (och trodde jag skulle dö i hettan) och hittade sedan in till gamla stan som är så väldigt mysig. Åkte tillbaka igen dagen efter. :)
Jag börjar förstå varför så många svenskar åker till Rhodos. Känner dock en stark aversion varje gång jag ser svensk mat. Vem åker till Rhodos för att käka Wasa havreknäckebröd, dillchips från OLW och dricka Arla-mjölk??!!