Här bor du bäst i Köpenhamn

Teresen
Reseguiden, besökt 8 länder

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Köpenhamn är en pulserande internationell stad med småstadskänsla, och hör till Nordens kanske mest moderna metropol. Hit åker vi svenskar gärna för några dagar med shopping, nöje och smörrebröd. Vi ger dig de bästa tipsen om var du ska leta hotell.
Publicerad 16 september 2019

Den nordiska metropolen Köpenhamn är en stad som bjuder på ett brett shoppingutbud, massor av kultur, mysiga restauranger, trevliga promenadstråk och roliga aktiviteter för hela familjen. Vi hjälper dig att välja rätt område och hotell.

Centralt nära Tivoli och centralstationen

Kommer du med tåget till Köpenhamn så hamnar du nästan direkt vid Tivoli, som ofta kallas för huvudentrén till den danska huvudstaden. Den stora nöjesparken är inte bara en favorit bland turister utan även för danskarna själva. Många väljer ett hotell i det här området eftersom det är ett bekvämt läge nära centralstationen och dessutom finns det många att välja mellan i alla prisklasser.
Hitta hotell nära Tivoli och centralstationen

Indre by – området kring Strøget och Nyhavn

Indre by är hjärtat av Köpenhamn och här hittar du det kända shoppingstråket Strøget, som sträcker sig mellan Rådhuspladsen nära Tivoli och Kongens Nytorv. Här ligger alla de stora butikskedjorna blandat med exklusiva butiker. I samma område ligger hamnkvarteret Nyhavn som är ett populärt restaurang- och krogstråk, framförallt med sina många uteserveringar sommartid. Från Nyhavn startar även de guidade kanalturerna som tar dig runt hela Köpenhamn. Bor du i det här området har du nära till både stans bästa shopping och nöjesliv.
Hitta hotell i Indre by

Vesterbro är ett hippt område med trendiga nattklubbar

Vesterbro ligger bakom centralstationen och har på senare år blivit en hipp stadsdel som idag blomstrar av mysiga caféer, restauranger, klädbutiker och prisvärda hotell. Dock kan det vara bra att veta att det fortfarande finns en del prostitution och sexshoppar kvar i den gamla arbetarstadsdelen, barnfamiljer bör till exempel undvika att leta hotell kring gatan Istegade. Vi rekommenderar bland annat Kødbyen som är Köpenhamns svar på New Yorks Meatpacking District, ett trendigt område med de allra hetaste gallerierna och nattklubbarna. Är du intresserad av öl så kan Vesterbro stoltsera med Carlsberg Visitors Centre.
Hitta hotell i Vesterbro

Hotelltips

  • Nimb Hotel är ett femstjärnigt boutiquehotell i arabisk stil med en restaurang med Michelinstjärna. Alla 14 rum har brasa, himmelssäng och utsikt över Tivoli.
  • Hotel Nyhavn 71 ligger i Nyhavn och är ett mysigt hotell med fyra stjärnor och träbalkar i taket. Det ligger i en av hamnens gamla magasinsbyggnader.
  • Cabinn City är ett prisvärt budgethotell nära centralstationen, med moderna och bekväma rum.
  • Wakeup Copenhagen är ett coolt och modernt budgethotell nära Tivoli och centralstationen.


Sök hotell i Köpenhamn

Ta sig till Köpenhamn

Du kan ta dig till Köpenhamn med bland annat flyg och tåg. Flyg från Stockholm tar en timme och en kvart och då landar du på Copenhagen Kastrup Airport, åtta kilometer från centrum. Åker du från Göteborg går det direkttåg som ofta är rätt prisvärt. Från Malmö tar du bara tåget över bron och är framme på ungefär en halvtimme.

Alla flyg till Köpenhamn
Resor med flyg och hotell till Köpenhamn
Alla weekendresor till Köpenhamn


Flyg till KöpenhamnPopulära hotell i Köpenhamn