Flygresor från Göteborg till Köpenhamn

Jämför och boka flyg från alla ledande flygbolag och resebyråer - Norwegian, SAS, Ryan Air, Ticket, Supersaver, Expedia, KLM, AirFrance, British Airways, Lufthansa, Travellink, Flygstolen...
Sök
Filter
Om Köpenhamn

Flygplatsen i Köpenhamn heter Copenhagen Kastrup Airport och ligger 8 km från centrum. Det bästa sättet att ta sig från flygplatsen till centrum är med tåg eller tunnelbanan (enkelbiljett 36 DKK).

Det här är Köpenhamn

Den danska huvudstaden är en av norra Europas mest besökta weekendstäder. Här finns ett mycket livligt nöjesliv med restauranger, pubar och klubbar. Det mest kända nöjesområdet är Nyhavn som framför allt är populärt för sina uteserveringar under sommarmånaderna. I Köpenhamn finns världens två äldsta nöjesparker, Tivoli och Bakken men även en djurpark, København Zoo. Den kulturintresserade kan besöka konstmuseet Ny Carlsberg Glyptotek, historiska museet Nationalmuseet och studera den berömda statyn Den lille havfrue. Den bästa perioden för ett besök till Köpenhamn är under de varma månaderna maj – oktober.

Hitta billigt boende i Köpenhamn

Trots att det finns många hotell i Köpenhamn så kan det vara svårt att hitta billigt boende. Att bo på vandrarhem kostar ca 150-300 DKK/natt. Att bo på ett hotell med bra standard kostar från ca 800 DKK/natt för ett dubbelrum.

Så tar du dig runt i Köpenhamn

Centrala Köpenhamn är mycket kompakt och du kan nå alla sevärdheter med en kort promenad. Ett bra sätt att ta sig runt i Köpenhamns mycket platta landskap är med cykel. Genom att lämna ett mynt (20 DKK) i deposition kan du låna en av de gratiscyklar som City Bike One har stående i cykelställ över hela centrum. Köpenhamn har bra kollektivtrafik och du kan åka längre sträckor med buss eller tunnelbana. En 1-dagsbiljett kostar 130 DKK.

Så hittar du bästa shoppingen i Köpenhamn

Den stora shoppinggatan i Köpenhamn är gågatan Strøget med massor av märkesbutiker och varuhus. Under sommarlördagar kan du göra fynd på Nørrrebro Loppemarked som är den längsta loppisen i Köpenhamn.

Bästa budgettipset för Köpenhamn

Det bästa museet i Köpenhamn, Nationalmuseet, har helt gratis inträde. Här finns många av Nordens mest kända föremål från forntiden utställda, bland annat Nordens äldsta båt men också flera 3 000 år gamla välbevarade människor.

Lägsta hittade priser till Köpenhamn
Göteborg
1 nov
895 kr
Stockholm
2 dec
631 kr
Köpenhamn
30 nov
3 351 kr
Västerås
18 nov
2 041 kr
Malmö
30 dec
1 350 kr
Umeå
3 nov
1 301 kr
Luleå
10 nov
1 160 kr
Karlstad
21 nov
2 441 kr
Norrköping
28 nov
3 712 kr
Växjö
21 okt
2 219 kr

Köpenhamn Nordsjälland, Danmark

12°
Klimat i oktober
Danska smörrebröd
2 / 20
Kall öl i solen
4 / 20
Vårsol på Grå Brödre Torv
5 / 20
Den lille havefruen med den danska flaggan i sikt
7 / 20
Soluna och Frederik
8 / 20
Vårsolen på Gråbrødre Torv
9 / 20
Carlsbergs besökscenter.
10 / 20
Kongelige Livgarde
12 / 20
Vackra hus i Köpenhamn
14 / 20
Vor Frue-kyrkan.
17 / 20
En kväll på tivoli
18 / 20