Topp 5: Hotell i Köpenhamn

Karin
Reseguiden, besökt 35 länder

Foto: iStock
Låt dig charmas av vackra Köpenhamn i vår och sommar! Danmarks mysiga huvudstad är full av caféer, butiker och några av de bästa restaurangerna i Skandinavien. Köpenhamns härliga atmosfär måste upplevas på plats och vi har listat några av stadens bästa hotell för ditt besök!
Publicerad 1 juni 2018

1. Hotel d'Angleterre

D'Angleterre är ett historiskt hotell som fått sig en elegant och modern makeover med vackra rum och pampiga trapphus. På den nedre våningen hittar du hotellets spa som erbjuder bastu, hamam, gym och en pool. Servicen är i toppklass och personalen här hjälper dig med allt från att köpa biljetter, boka restauranger och personliga shoppare. Med ett utmärkt läge vid Kongens Nytorv har du här bekvämt gångavstånd till de största sevärdheterna i stan men även en metrostation som smidigt tar dig till flygplatsen på 20 minuter.

2. 71 Nyhavn Hotel

Med ett exemplariskt läge vid vattnet i bildvackra Nyhavn ligger detta hotell som består av två gamla lagerlokaler. De två husen har nu sammanfogats och omvandlats till ett snyggt och elegant boutiquehotell där stora rustika bjälkar samsas med det senaste inom dansk design. Det är ingen mindre än Michelin-krogen Kiin Kiin som står bakom hotellets restaurang, SEA by Kiin Kiin, där fokus ligger på mat från det sydost-asiatiska köket.
Sök priser till 71 Nyhavn Hotel

3. Hotel SKT. PETRI

Likt en oas I Köpenhamn historiska innerstad hittar vi hotell SKT Petri, byggnaden som en gång i tiden var ett varuhus byggt i 30-tals stil och som nu är ett nyrenoverat lyxhotell. Detta är ett av få 5-stjärniga hotell i Köpenhamn och satsar på en avslappnad lyxig vibe där trendig design möter casual dining. Här bor du centralt med gångavstånd till de största sevärdheterna i staden samt metrostationen Nørreport varifrån du snabbt och smidigt kan ta dig till flygplatsen. Ett bra alternativ för dig som är sugen på lyxig helg med avkoppling.
Sök priser till Hotel Skt. Petri

4. The Square Hotel

Precis som namnet avslöjar ligger detta hotell på City Hall Square i centrala Köpenhamn. Detta moderna hotell med sina 268 rum erbjuder en avslappnad atmosfär och personal som gör det lilla extra för att du ska ha en trivsam vistelse i Köpenhamn. På hotellets hemsida finns en sida under #MyCPH där dem delar tips på deras favorit caféer, cocktailbarer, badplatser och cykling turer. Förutom ett stenkast från Tivoli och runt hörnet från Strøget har du även nära till trendiga Vesterbro med sina många restauranger, barer och butiker. Rummen är bekväma, välutrustade och prisvärda.
Sök priser till The Square Hotel

5. Copenhagen Downtown Hostel

För dig som reser med en tight budget men fortfarande vill bo centralt finns Copenhagen Downtown Hostel, ett livligt vandrarhem som också erbjuder privata rum utöver sovsalar. Det ligger undangömt på en av Köpenhamns äldsta gator, strax utanför Strøget, stadens främsta shoppinggata och alla sevärdheter ligger precis runt hörnet. Vandrarhemmets eklektiska atmosfär avspeglas på den livliga baren som är inredd med en marockansk vibe. Ett perfekt alternativ för dig som reser själv och vill lära känna nya människor över ett parti backgammon eller varför inte en runda beer-pong?


Erbjudanden - Danmark