Lettland

Jämför och boka resor från alla ledande reseföretag

Lettland Europa

Lettland, mittemellan Estland och Litauen har mycket att erbjuda med den gamla kulturstaden Riga, nationalparker och kulturminnesmärkta Turaidas museireservat.

Riga är en vacker stad med det upprustade Vecrīga, med Gamla stan som naturlig utgångspunkt. Domkyrkan är från 1200-talet och då Gustav II Adolf erövrade staden var staden svensk fram till 1700-talet. Staden har också gator helt i Jugendstil och även spår efter sovjettiden i Stalinskrapan, som numera huserar Vetenskapsakademin.
Rundale slott i södra Lettland är landets förnämsta rokoko och barockslott. Kurlands hertig Ernst Johan von Biron hade slottet som sommarresidens då det byggdes i mitten av 1700-talet.Semesterorten Jūrmala är en berömd kurort i Lettland som har en över 20 kilometer lång sandstrand och ett milt klimat. Orten är också berömd för sina fina trähus. Jurmala ligger ett stenkast från Riga och går utmärkt att kombinera på sommaren.Vill du se mer av naturen i Lettland kan du besöka Gauja nationalpark norr om Riga som har många natur- och kulturminnesmärken. Väderkvarnar, fornborgar, kyrkor och en stor mångfald i naturen hittar du här. Parken bör upplevas under mer än en dag då det finns många platser att besöka. Siguldas kuperade landskap, Turaida slott och museireservat samt kulturcentrumet i den gamla staden Cēsis.

Försöker finna en bra konsert med ett bra band/artist 1 t.o.m. 3 sept. 2017
Lettland Tobiashaggstrom, 15 aug. 2017
Updaterad av Tobiashaggstrom för 1 år sedan
0
Hej! Jag försöker finna en bra konsert med ett bra band/artist 1 t.o.m. 3 sept. 2017 men antingen så finns det inget eller så listas inte "min typ" av musik på de vanliga "visit"-siterna. Det får gärna vara något internationellt band eller välkänt bra i Lettland. Tänk något i musikstil så ...
Restauranger i Riga?
Lettland Annemo, 19 feb. 2017
Updaterad av Annemo för 2 år sedan
0
Tänkte åka till Riga för första gången och undrar om någon har tips på restauranger? Tar tacksamt emot övriga tips om Riga också.
Bra och prisvärda spa anläggningar och hotell i Riga.
Lettland Blesi, 22 sep. 2016
Updaterad av Blesi för 2 år sedan
4
Tar tacksamt emot tips på bra hotel och billiga spaanläggningar I Riga, gärna nära gamla stan. Har ni andra tips på bra matställen, rolig shopping eller annat kul att göra så tar jag tacksamt emot alla förslag. /Camilla
Saknar pass - kollas det?
Lettland Jennypennii, 21 juli 2016
Updaterad av Sierra för 3 år sedan
4
Hej! Familjen har en biljett Nynäshamn-Lettland på tisdag. Upptäckte att jag och yngsta barnet saknar pass och har ansökt idag i hopp om att hinna få dem på tisdag. Men om de inte är klara undrar jag om vi vågar åka ändå? Alternativet är att boka nya biljetter för mig och lillkillen och åka senare ...
Riga över julhelgen ?
Lettland Outi68, 18 sep. 2015
Updaterad av Lett_o_resglad för 3 år sedan
1
Någon som vet hur det är öppet under julen i Riga? Affärer, restauranger o.s.v.
Frisör i Riga?
Lettland Karrevanna, 5 jan. 2015
Updaterad av Karrevanna för 4 år sedan
2
Jag undrar om det finns frisörer som har öppet på söndagar i Riga? Vad är det för priser som gäller på ett ungefär? Tack på förhand :)
Restaurerade hus
Foto: ivan
Frihetsmonumentet
Foto: ivan
Dancing on the beach
Foto: lasarita
Fly to the sky
Foto: mila
Burtneikisjön
Foto: sara_rara
None
Foto: moster
Utsikt från tornet på St Peterskyrkan
Foto: lotz

Planerar du en resa till Lettland?

Vi söker bland 1 000 000-tals priser från över 500 reseföretag. Vi jämför fler än 500 000 hotell, över 438 flygbolag, 100-tals resebyråer och 24 arrangörer.

Resmål i närheten av Lettland